A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Szilveszter Thaiföldön, a mosoly országában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2024.12.26.-01.08.

Thaiföld, Körutazás Thaiföldön, Körutazás Thaiföldön
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út
Szűrés
Indulás: 2024-12-26-tól
2025-01-08-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba franciaággyal
Időtartam: 13 éj
Ár:
1089000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba franciaággyal
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-12-26-tól
2025-01-08-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba külön ággyal
Időtartam: 13 éj
Ár:
1089000.00 Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba külön ággyal
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás:

Thaiföld Ázsia egyik legkedveltebb utazási célpontja, számos csodálatos természeti adottsággal, lenyűgöző tengerpartokkal, Buddhista kultúrával és gyönyörű templomokkal, valamint ízletes thai konyhával rendelkezik. A híres trópusi partszakaszok mellett a dzsungelborította hegyek és rizsföldek is lenyűgöző látványt nyújtanak. Utazásunk során felfedezzük Bangkok és Chiang Mai látnivalóit, kirándulunk Chiang Mai környékén, majd tengerparti pihenéssel készülünk fel 2025-re. Thaiföld barátságos, vendégszerető emberekkel várja az utazókat. A thai emberek mosolya mindennapi része életüknek és méltán nevezzük Thaiföldet a mosoly országának. Legyen részese ennek a mosolygós szilveszteri utazásnak!

Az út kiemelt értékei:

  • Utazás a Qatar Airways járatain, kedvező menetrenddel, egy átszállással
  • Látnivalókban és élményekben gazdag program
  • Pihenés Koh Chang egyik legszebb tengerpartján
  • Betekintés a vidéki Thaiföld mindennapjaiba
  • Jó helyismerettel rendelkező, tapasztalt idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig
  • Színvonalas központi elhelyezkedésű szálláshelyek

 

Programok

december 26., csütörtök
Elutazás Budapestről dohai átszállással Bangkokba (Budapest-Doha 15.30-22.45, Doha-Bangkok 02.20-12.50).

december 27., péntek
Érkezés Bangkokba a déli órákban. Ősi thai templomokra, a napfényben látványosan csillogó színes palotákra és egy merészen kígyózó folyóra lehet számítani Thaiföld fővárosában, aminek rövid neve thai nyelven Krung Thep, magyarul az angyalok városa. Érkezést követően rövid buszos városnézés során megszerezzük első benyomásainkat a városról, majd elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Bangkokban: Mandarin Hotel Managed by Centre Point 4*.

december 28., péntek
Reggel a Grand Palace-ba, Thaiföld legfontosabb és legimpozánsabb királyi palotájába látogatunk. Itt láthatjuk a rejtélyes Smaragd Buddhát, amely Thaiföld legtiszteltebb Buddha-képe. Ezután továbbutazunk a Wat Pho felé, Bangkok egyik legrégebbi templomába. A Wat Pho a 45 méter hosszú fekvő Buddháról, valamint a hagyományos thai masszázs eredeti iskolájáról híres. Ezt követően egy hosszú farkú csónakkal hajókázhatunk a Thonburi csatornán, és bepillantást nyerünk Thaiföld híres ,,vízi népének" mindennapjaiba. Visszafelé meg fogunk állni Bangkok talán legismertebb jelképénél, a Hajnal Templománál (Wat Arun), melynek csillogó tornyait törött üvegszilánkok és cserépdarabok borítják.

december 29., szombat
Reggeli után rövid szabadprogram keretében búcsút veszünk a várostól, majd a szállodai  kijelentkezést követően folytatjuk utunkat Chiang Mai városába, az északi hegyek kapujába, repülővel. A lombos zöld fák, kanyargós sikátorok, kedves emberek és látványos konyha ősi fallal körülvett városa Chiang Mai sokak szerint Thaiföld legbájosabb városa. Észak-Thaiföld legfontosabb kulturális központja az antik templomok hatalmas választékát kínálja a napfényben tündöklő színes építményektől a visszafogottabb szépségekig.
Érkezést követően Doi Suthep-et, a város egyik legjelentősebb, a 19. buddhista század elején épült templomát keressük fel. Tanúi lehetünk a szerzetesek kántálásának, megcsodálhatjuk a naplementét, majd elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Chiang Mai-ban: The Empress Chiang Mai 4*.

december 30., vasárnap
A napunkat reggeli után elefánt fürdetéssel és etetéssel kezdjük. Ellátogatunk az idős és nyugdíjba vonult elefántok békés rezervátumába. Rengeteg információval gazdagodhatunk életükről és lehetőségünk lesz etetni és látni őket fürdeni.
Déután városnéző séta keretében ismerkedünk a várossal, majd este lehetőségünk nyílik egy hagyományos, sok évszázados múltra visszatekintő khantoke vacsorán részt venni. A hagyományos thai Lanna stílusban felszolgált ízletes ételeket a padlón lévő párnákon ülve, táncok és zene kiséretében fogyasztjuk el.

december 31., hétfő
Az év utolsó napjának mottója: Természet, vízesések és hegyi törzsek A napunkat Doi Inthanon Nemzeti Parkban töltjük, melynek jellegzetessége a hűvös éghajlat és a buja természet. Számos vízesés, különböző hegyi törzsek falvai és Thaiföld legmagasabb pontja találhatóak itt. A nemzeti park területe tökéletes hely a hűsítő sétákra, lenyűgöző kilátással a párás hegyekre, és magasan fészkelő hegyi templomok felkeresésére. A mai nap során részünk lesz vízesésekben, a Karen domb törzseivel történő találkozásban, helyben termesztett kávé kóstolásában. Késő délután visszatérünk Chiang Mai-ba és szilveszteri vacsoránkat a szállodában fogyasztjuk el. Az újévi ünneplés Chiang Mai-ban jó alkalom arra is, hogy megnézzük az égen lebegő lámpások százait vagy akár mi is elengedjünk egy lámpást, ami új kezdeteket és jó szerencsét jelképez.

január 1., kedd
Reggeli után felkeresünk egy Chiang Mai környéki helyi közösséget, megismerhetjük kultúrájukat és betekintést nyerhetünk mindennapi életükbe. Megismerkedünk a rizstermeléssel és kipróbálhatjuk a folyamat egyes lépéseit is. Ízletes ebédünket is itt fogyasztjuk el.

január 2., szerda
Reggeli után ki-ki igénye szerint elbúcsúzhat Chiang Mai-tól, majd repülőre szállunk, hogy Bangkokba utazzunk, ahonnan busz viszt tovább minket tengerparti pihenésünk helyszínére Koh Chang-ra. Szállás Koh Chang-on: Centara Koh Chang Tropicana Resort 4*.

január 3., csütörtök
Egész napos pihenés a tengerparton.

január 4., péntek
Egész napos pihenés a tengerparton vagy lehetőség fakultatív egész napos hajós kirándulásra: (60 USD/fő helyben fizetendő): hajózás a Koh Chang környéki kristálytiszta vizű korallszigeteken (Koh Rang és Koh Wai), fürdési és sznorkelezési lehetőséggel, ebéddel.

január 5., szombat
Egész napos pihenés a tengerparton.

január 6., vasárnap
Délelőtt pihenés a tengerparton és búcsúzás Koh Chang-tól, majd kijelentkezés a szállodából és elutazás Bangkokba. Este gyalogosan ismerkedünk meg a vibráló éjszakai életéről is híres thai fővárossal. Szállás Bangkokban: Mandarin Hotel Managed by Centre Point 4*.

január 7., hétfő
Reggeli után szabadprogram vagy lehetőség félnapos fakultatív programra (30 USD/fő, helyben fizetendő): A kora reggeli órákban a jól ismert Damnoen Saduak úszópiacra utazunk, amely évszázadok óta vonzza a kíváncsi látogatókat a szinte kizárólag vízen zajló áruk adásvételének figyelemre méltó gyakorlata miatt. Több száz kis csónak suhan a csatornákon mindenféle áruval megrakva a gyümölcsöktől kezdve a szövetekig. A csatornák labirintusa a legjobb hely a helyiek üzleti tevékenységének és az alkudozás menetének megtapasztalására.
Késő délután transzfer a repülőtérre és elutazás dohai átszállással Budapestre (Bangkok-Doha 19:10-22:35).

január 8., kedd
Érkezés Budapestre kora reggel (Doha-Budapest 02:40-06:35).

 

Az ár tartalmazza: 

  • Repülőjegy a Budapest-Bangkok-Budapest útvonalon, egy átszállással
  • Repülőjegy a Bangkok-Chiang Mai-Bangkok útvonalon
  • Személyenként egy feladott poggyász (max. 20 kg) és egy kézipoggyász (max. 7 kg, max. 50×37×25 cm) minden járaton
  • Különbusz a transzferek és a kirándulások során
  • Szállás tizenegy éjszakára négycsillagos szálláshelyeken, kétágyas szobákban
  • Büféreggeli minden szálláshelyen
  • Ebéd két alkalommal (december 28., január 1.)
  • Vacsora december 30-án
  • Szilveszteri vacsora december 31-én
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
  • Belépők és kompjegyek a program szerint

Az ár nem tartalmazza: 

  • Szervizdíj (javasolt borravaló): 70 USD/fő (helyszínen fizetendő)

 

Egyéb tudnivalók:

  • Minimum létszám: 15 fő
  • Maximum létszám: 30 fő
  • A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő
  • Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
  • Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

 

 

Hasonló ajánlatok