A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Életre szóló élmények Thaiföld és Laosz csodás tájain

Thaiföld, Phuket, Phuket
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-11-20-tól
2024-12-03-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 12 éj
Ár:
1493000.00 Ft/fő, 2 ágyas szoba
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-11-20-tól
2024-12-07-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 16 éj
Ár:
1993000.00 Ft/fő, 2 ágyas szoba
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás:

?  Az angyalok városa, Bangkok
?  Chiang Mai buja növényzetű vidéke
?  Hajóút Pakbengne
?  Phuket hosszabbítási lehetőség

Program:

1. NAP: BUDAPEST - BANGKOK

Indulás a délutáni órákban átszállással, Thaiföld fővárosába, Bangkokba. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: BANGKOK

Transzfer a szállodába. Thai nyelven ,,az angyalok városaként" ismert Bangkok egy olyan város, ahol elképesztő történelem és szellemiség találkozik. Elfoglaljuk szobáinkat és kapunk egy kis pihenőidőt. A délután folyamán felfedezhetjük a város Kínai Negyedét de aki szeretne pihenhet a hotelben. Este lehetőség lesz egy fakultatív vacsorás hajókirándulásra a Bangkokot keresztülszelő Csaophraja- folyón. A kétórás hajókázás során ikonikus helyszínek mentén hajózunk, a vízről, teljes esti kivilágításban csodálhatjuk meg őket. A látványt thai zene, és bőséges büfévacsora egészíti ki, hogy egy igazán felejthetetlen élmény legyen. Fakultatív vacsorás hajókirándulás Bangkokban transzferrel: 60 USD. Szállás Bangkokban.

3. NAP: BANGKOK

Reggel elindulunk a főváros felfedezésére. A Grand Palace-hoz, Thaiföld legfontosabb és lenyűgöző királyi palotájához megyünk. Itt láthatjuk a rejtélyes Smaragd Buddhát, Thaiföld legtiszteltebb Buddhaképét. Ezután folytatjuk utunkat a Wat Pho-hoz, Bangkok egyik legrégebbi templomához. Ezután hajóra szállunk, és végighajózunk Thonburi csatornáján, betekintve a thaiföldi ,,vízen élő emberek" mindennapi életébe. A visszaúton megállunk a Hajnal Templománál (Wat Arun), melynek csillogó tornyait, törött üveg- és kerámiadarabok borítanak. Este visszatérünk a hotelbe.

4. NAP: BANGKOK- CHIANG MAI

Reggel elrepülünk Chiang Mai-ba. Transzfer a hotelbe, ahol elhelyezzük csomagjainkat és egy fél napos óvárosi sétára indulunk az ország második legnagyobb városában. A Doi Suthep-Pui hegység hátterével Chiang Mai egyedi atmoszférát kínál. Felfedezzük látványosságait, mint a XIV. századi Wat Chedi Luang templomot, amelyben egykor azt Smaragd Buddhát helyezték el amit a korábbi napokban Bangkokban láttunk. A Wat Phra Singh templom, az egyik fő buddhista ünnepség helyszíne szokott lenni, itt található még a Lai Kham kápolna; a Wat Chiang Mun templom, Meng Ra? király egykori rezidenciája. Tudunk vásárolni a helyi kézműves portékákból, elfogyaszthatunk egy frissítőt, a szabad program alatt. Kora este térünk vissza a hotelünkbe, ahol az elkövetkezendő 2 éjszakát töltjük.

5. NAP: CHIANG MAI

Ez az kirándulás új értelmet ad az utazásunknak! Korán reggel a Chiang Mai környékét borító buja növényzetű vidéken az Elefántmentő Parkba utazunk. Ez az intézmény veszélyeztetett, kizsákmányolt vagy sérült elefántokat ment meg, hogy menedéket biztosítson nekik. Miután felöltjük a helyi a Mahout egyenruhát, ismerkedünk a helyszínnel és az állatokkal. Itt nem ülhetünk fel a hátukra, hiszen a hely pont a védelmükben jön létre. Ehelyett lehetőség lesz ezekkel a hihetetlen állatokkal való interakcióra. Megtanuljuk őket etetni, megfigyelni a viselkedésüket. Kísérettel együtt lesétálunk a zöld dombokra, majd lefelé a kedvenc játékukhoz: fürdés a folyóban. Ezek után, jöhet egy jól megérdemelt házias étkezés, helyi ízekkel. Ezek az egyedi pillanatok, lehetőséget nyújtanak az elefántok védelmi kérdéseinek megértésére. Délután visszatérünk Chiang Maiba a hotelünkbe, a nap hátralévő részében szabadprogram.

6. NAP: CHIANG MAI - CHAING RAI

Reggeli után kb. 2 órás buszos utazás vár ránk Chiang Raiba. Útközben megállunk Wat Rong Khun templománál, amely Észak-Thaiföld egyik egyedi látnivalója. Ennek a ragyogó Fehér Templomnak a cikázó tüskéi egy fűvel borított kertből emelkednek ki, és az egész szerkezet elegánsan tükröződik a mellette található tavon. Ez a nagyszerű művészeti alkotás egy helyi művész, Chalermchai Kositpipat munkája, amely az ősi művészetet és a kortárs építészetet kombinálja. Chiang Raiba érkezve elfoglaljuk szállásunkat. A nap hátralévő részében szabadprogram.

7. NAP: CHIANG RAI- ARANY HÁROMSZÖG

Reggeli után az Akha és Yao hegyi törzsek falvaiba utazunk a Mae Chan térségben, ahol megismerkedhetünk a helyi emberek életével. Folytatjuk utunkat, és az ősi Chiang Saen városába ellátogatunk a Wat Chedi Luang-hoz. Egy olyan templom romjaihoz, amelyet elpusztítottak és elhagytak. Ezután irány az Arany Háromszög, mely híres a korábbi kábítószer-kereskedelemmel és a múltbeli háborús történetekkel kapcsolatos rejtélyes történeteiről. Megállunk egy kilátó pontnál a Wat Pu Kao-nál, ahonnan csodás rálátás van a Mekong-folyóra. Innen elmegyünk az Opium Múzeumhoz, ahol információkat kapunk az ópiumkereskedelem időszakáról. A nyüzsgő Mae Sai piacon zárjuk a programunkat, ezzel elértünk Thaiföld északi pontjához a laoszi határhoz.

8. NAP: CHIANG RAI- CHIANG KHONG- HOUEIXAY- PAKBENG

Korán reggel, Chiang Khongon keresztül átutazunk Laoszba. A határátlépést követően találkozunk helyi vezetőnkkel, majd hajóra szállunk, és egy kb. 7 órás hajóútra indulunk Pakbeng felé. Útközben megállunk és megtekintünk egy folyóparti falut, majd a fedélzeten elfogyasztjuk ebédünket A délutáni órákban megérkezünk Pakbengbe. Miután bejelentkeztünk a szállodádba, lehetőség nyílik arra, hogy gyalogosan felfedezzük a környéket, vagy csak élvezzük a naplementét a Mekong-folyón. Szállásunk Pakbengben.

9. NAP: PAKBENG- LUANG PRABANG

Ma tovább utazunk a Mekong -folyó gyönyörű és gyakran változó tájain át Luang Prabang felé. A meredek oldalú part mentén időről időre egy falu és lakói mellett haladunk el. Ebédünk ma is a hajón lesz felszolgálva. Megállunk és meglátogatjuk a Pak Ou szent barlangjait, mely egy csodaszép mészkősziklában található a Mekong és az Ou folyók torkolatával szemben. A két nagy barlangban több ezer Buddha szobor van a pár centistől a több méteresig. Napunk Luang Prabang városában ér véget, a régi királyi fővárosban, amely UNESCO által nyilvántartott világörökségi helyszín. Kiszállást követően szállásunkra utazunk.

10. NAP: LUANG PRABANG

Kora reggel szemtanúi lehetünk egy különleges buddhista szokásnak, mely során a szerzetesek alamizsnát, élelmet gyűjtenek. Ezt követően egy helyi piacot keresünk fel. Visszatérünk a hotelbe a reggelink elfogyasztására. Jóllakva folytatjuk a városnézésünket. A történelmi királyi palotánál kezdünk, mely jelenleg Nemzeti Múzeum. Nem véletlen, hogy nem a jelenlegi főváros, hanem Luang Prabang szerepel a világörök­ségek közt, mely évszázadokon keresztül (1975-ig) a király­ság székhelye volt. Szállásunk Luang Prabangban lesz ismét.

11. NAP: LUANG PRABANG- VIENTIANE

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat, és Laosz új vasútján utazunk Luang Prabangból Vientiane-be. A vasútvonal hatalmas fejlődést jelent Laosz számára, javítja az ország közlekedését, lecsökkentve az utazási időt a kimerítő 2 napról mindössze 2 órára! Bár az északi rész a hegyes terület miatt javarészt föld alatti alagutakban halad, a vonat időről időre ki fog bukkanni az alagútból és láthatjuk a dús hegyi vegetációt, a völgyek gazdaságát, amelyeket magas csúcsok határolnak. Gyors és kényelmes utazás és feledhetetlen emlék. Érkezést követően transzfer a szállásunkra, majd szabadidő, idegenvezetőnkkel séta a városban.

12. NAP: VIENTIANE

Laosz fővárosának városképére hatott a francia gyarmatosítás is, de erőteljes ázsiai jegyek is jelen vannak. A Pha That Louang kolostor (Nagy Királyi Sztúpa) az ország jelképé vált, egyben a laoszi szuverenitásnak szimbóluma is. Buddha földi maradványainak őrzőhelyei a sztúpák ma is nagy számban vannak jelen az országban. Megtekintjük a főváros legszebb és legnagyobb templomát, az egyedi stílusjegyeket képviselő Vat Sisaket templomot, majd az 1556-ban épült Vat PhraKeo templomot, ahol a híres Smaragd Buddha szobor áll a kertben. A Győzelmi Emlékmű, a Patuxayt azoknak szentelték, akik a Franciaországtól való függetlenedésért harcoltak. Programunk során ellátogatunk a Talat Sao piacra is, ahol mindent megtalálunk ami Laoszban készült. Itt biztosan találunk kedvünkre való szuvenírt is az otthon maradottaknak. A nap végén ha még van kedvünk, végig sétálhatunk a Mekong mentén, csodálva a naplementét.

13. NAP: VIENTIANE- HAZAUTAZÁS VAGY PHUKET HOSSZABBÍTÁS

Reggeli után kicsekkolás a hotelből és aki nem hosszabbít annak a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással Budapestre. Aki a csodás program végén egy kis pihenésre vágyik, annak szintén transzfer a repülőtérre és repülés Phuket szigetére. Érkezést követően transzfer a hotelbe. (3 éj)

14-16. NAP: PHUKET

A hosszabbítás ideje alatt élvezhetik a szálloda szolgáltatásait, a homokos tengerpartot, esetleg kérhetik az idegenvezető segítségét helyi programon való részvételben.

17. NAP: PHUKET- HAZAUTAZÁS

Reggelit követően kicsekkolás a hotelből és menetrend függvényében hazautazás átszállással Magyarországra. Éjszaka a repülőn.

18. NAP: HAZAÉRKEZÉS

Érkezés Budapestre.

Szállás: 4 csillagos szálloda, 2 éj repülőn

Ellátás: Programleírás szerint

Közlekedés: Repülővel

Hasonló ajánlatok