A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

NYÉKI-HEGYI LEVENDULÁS - KAKASD-SZÁSZVÁRI KASTÉLY-GRÁBÓC-SZÁLKAI-TÓ

Magyarország, Dél-Dunántúl, Kakasd
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-06-16-tól
2024-06-16-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
15990.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

NYÉKI-HEGYI LEVENDULÁS
KAKASD-SZÁSZVÁRI KASTÉLY-GRÁBÓC-SZÁLKAI-TÓ

Időpont: 2024. június 16.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor


Program

A levendula az egyik legsokoldalúbban, legváltozatosabban használt finom illatú gyógy-, fűszer- és dísznövény. Európába a Rómaiak hozták be, az ókorban ez a növény a szépségápolás meghatározó növénye volt. Többféleképpen használták testre kenve, fürdővizet illatosítottak vele, szappant készítettek belőle, de akár száraz virágát a földre szórva is illatosítottak vele. A néphit szerint a levendula távol tartja az ártó, rontó erőket, szellemeket.

Először Kakasdra érkezünk. Kakasdon a faluházat látogatjuk meg. A faluházat 1986-ban Makovecz Imre tervezte. A Faluház impozáns épülettömbje a községen átutazókat első látásra megragadja. A két torony a községben élő két nép (sváb, székely) együttélésének, összefonódásának a jelképe.

Innen utunk a Szászvári várkastélyba vezet. A Szászvári várkastély kellemes időtöltést kínál, mivel a tárlatvezetés során megismerhetjük  a vár, a falu történetét, ízelítőt kaphatunk a középkor uradalmának mindennapi életéből, a   helytörténeti és reneszánsz kori kiállítás gyönyörűen bemutatja  a középkor virágkorát.


Utunkat folytatva a Szekszárdi-dombság egyik pici zsákfalujába, Grábócra látogatunk, amely nem mindennapi kincset tartogat számunkra. Hazánk egyetlen aktív szerb ortodox kolostorát és a mellette álló, pompás ikonosztázáról is ismert, szépen felújított templomot. Az utóbbit belülről is megcsodálhatjuk, a kútházzal fedett hűs forrásvízzel felfrissülve nézhetjük meg még a nevezetes szerb ortodox templomok makettgyűjteményét.

A Tolna megyei székhely és Bonyhád között található Szálka az ország egy gyönyörű kis tavával. A Szálkai-tó, amely horgászok, túrázók és strandolni vágyók körében egyaránt kedvelt hely. A Szálkai-tó mellett egy fotózásra és egy kis sétára állunk meg.

Majd estebédre megérkezünk a Nyéki-hegyi Levendulás és  Kézműves Teraszra. Nyéki-hegy a Dunántúli Dombság lankáin terül el, Tolna megyében. Itt már hagyjuk magunkat elvarázsolni a levendula illatától, hangulatától, látványától. Egy hangulatosan kialakított levendulás teraszán lehetőségünk lesz, nem csak levendulát szedni, hanem házi szörpöket, mint a meggy-, uborka- és az elmaradhatatlan levendula szörpöt megkóstolni. A bátrabbak chiliből készült termékek kóstolását is kipróbálhatják. A nap fénypontja  a házigazdánk által készített pörkölt, galuska és házi savanyúság elfogyasztása lesz. A kóstolók és az étkezés ára 3.000,- Ftfő, amit jelentkezéskor, kérünk befizetni. Itt vásárlásra is lehetőségünk lesz, megvásárolhatjuk a levendulából készült párlatvizet, levendula olajat és levendulát is vihetünk haza. De a csípős chiliből készült finomságok vagy a házi szörpök is hazavihetők.  Belépők kb. 2500,-Ft. Várható hazaérkezés 21 óra körül.

 

Részvételi díj 23.990,- Ftfő 
Akciós ár 15.990,- Ftfő

Fix ülőhely 2.000,- Ftfő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok