A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

KULTURÁLIS ÉS ZENEI UTAZÁS VARNUS XAVERRAL KELET-KANADÁBAN ****

Kanada, Körutazás Kanadában, Körutazás Kanadában
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2024-07-17-tól
2024-07-25-ig
Szobatípus: Kétágyas standard szoba
Időtartam: 8 éj
Ár:
1329000.00 Ft/fő, Kétágyas standard szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-08-26-tól
2024-09-03-ig
Szobatípus: Kétágyas standard szoba
Időtartam: 8 éj
Ár:
1329000.00 Ft/fő, Kétágyas standard szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Ajánlatkérés

 

Leírás

Leírás:

Kulturális és zenei utazás Varnus Xaverral a kelet-kanadai óceánparton

Budapest - Halifax - Liverpool - Kejimkujik National Park - Beach Meadows - Cosby szoborpark - Annapolis Royal - Lunenburg - Halifax - Budapest

Nem mindennapi utazásra invitáljuk a kanadai Új-Skóciába 2024 nyarán!

A világhírű magyar-kanadai orgonaművész, Varnus Xaver társaságában fedezheti fel Kanada egyik legszebb szegletét. Varnus Xaver kanadai lakhelyén, az új-skóciai Brooklynban egy több mint 170 éves kis templom felújításával egy impozáns és egyedülálló koncertteremet alakított ki. Az orgonaművész itt, a Varnus Hallban ad koncertet egy háromezer sípos koncertorgonán a csoport résztvevőinek, akik kanadai útjuk további állomásait is a klasszikus zene és egyes helyszíneken Varnus Xaver társaságában tölthetik majd.

1. nap o Budapest - Halifax

Elutazás repülőgéppel a kanadai Halifax városába. Érkezés a késő délutáni órákban, transzfer a liverpooli szálláshelyre.

2. nap o Liverpool

A szállodai reggelit követően Liverpool nevezetességeinek felfedezése. A koloniális épületeinek és fekvésének köszönhetően hangulatos kikötőváros egykoron a mi'kmaq őslakosok táborhelye, majd a XVII. században az új-franciaországi alapítók kereskedelmi kikötője volt. 1760-ban az új-angliai Cobb százados lett a település tulajdonosa, aki a várost az angliai Liverpool után nevezte el. Látogatás a Perkins House-ban, ahol a Queens County múzeum található; itt találkozik a csoport először Varnus Xaverral. További látnivalók: a Fort Point világítótorony, a Szentháromság anglikán műemléktemplom, ahol a templom zeneigazgatója egy Bach korálelőjátékot ad elő orgonán. Ezt követően az ódon síremlékeiről nevezetes liverpooli műemlék temető megtekintése. Délután a Varnus Hallban az orgonaművész zártkörű, egyórás hangversenyének meghallgatása, majd a Varnus Rezidencia nyilvános tereinek felfedező sétája következik Varnus Xaver társaságában. Látogatás a brooklyn-i műemlék temetőben, majd ötórai tea a Varnus Hall teázójában.

3. nap o Kejimkujik National Park

Reggeli után utazás autóbusszal a kb. egyórás útra lévő Kejimkujik nemzeti parkba, Nova Scotia szívébe. A park buja erdőivel, kanyargó folyóival, szigetekkel tarkított tavaival Nova Scotia vad és érintetlen természeti szépségeibe enged bepillantást. Neve a mi'kmaq ,,kejimkuji'jk" szóból ered, melynek jelentése: kis tündérek. Az őslakosok fontos kenuútvonalai haladtak itt, melyeket évezredek óta használtak a mi'kmaqok, s utazásaik során kézjegyüket is otthagyták a kőfaragásokon, sziklarajzokon. Kirándulás és túrázás a parkban piknikebéddel. Visszaérkezés a szállodába késő délután.

4. nap o Beach Meadows - Cosby szoborpark

Reggeli után utazás autóbusszal a 10 percnyi autóútra lévő festői és vad szépségű Beach Meadows strandjára, ahol minden adott a teljes kikapcsolódáshoz: óceánparti sétány, öltözők és mosdók szolgálják a látogatók kényelmét. A parton hosszú séta tehető és számtalan remek fotótéma kínálkozik megörökítésre, többek között a távoli Coffin-szigetre nyíló panoráma. Az óceánparton tett látogatás után utazás a brooklyni Cosby szoborparkba. Az egyedülálló Cosby Garden Centre egy kreatív betonszobor-kert Liverpool peremén, gyönyörű fehérfenyők és sziklák ölelésében. Ivan Higgins szobrászművész meghökkentő szoborkreációi szinte egybeolvadnak környezetükkel, a természettel. A kb. egyórás szoborpark-látogatás után vacsora egy elegáns óceánparti étteremben.

5. nap o Annapolis Royal

Reggeli után egész napos kirándulás autóbusszal a bájos Annapolis Royalba, amely Kanada legrégebbi települése. A vízparti város arculatát nagyban meghatározza a többezer éves mi'kmaq öröksége mellett a mintegy 400 évet átölelő francia, skót és brit történelmi múlt. Itt található Kanada legrégebbi nemzeti történelmi helyszíne, Fort Anne, valamint több mint 135 történelmi örökségként jegyzett ingatlan. Látnivalók: a híres történelmi arborétum, a Port-Royal National Historic Site, a Sinclair Inn Museum, a North Hills Museum, az Annapolisi ár-apály központ (Annapolis Tidal Generating Station). A város felfedezését követően rövid klasszikus zongorakoncert az anglikán templomban a templom zeneigazgatója, Heidi Fewster előadásában. Délután visszaindulás Liverpoolba.

6. nap o Lunenburg

Reggeli után kirándulás a 40 percnyi autóbuszútra lévő UNESCO világörökségi városkába, Lunenburgba. A vízparti város színesre festett épületeinek mintegy 80%-a a XVIII-XIX. századból fennmaradt gyarmati épület. Városnéző séta a történelmi utcákon az üzletek és művészeti galériák között, szabadidő vásárlásra. A híres Szent János-templomban Varnus Xaver 20 perces privát orgonakoncertje hallható. Délután a hajómenetrend függvényében fakultatív program: vitorlázás Nova Scotia partjainál (a program a szabad kapacitás függvényében foglalható, a 2024-es menetrend még nem elérhető). Délután indulás vissza Liverpoolba.

7. nap o Halifax

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, utazás autóbusszal a kb. kétórás távolságra lévő Halifaxba. Útközben látogatás az 1915-ben épült világhírű Peggy's Cove világítótoronynál, mely Nova Scotia egyik legismertebb és Kanada egyik legtöbbet fényképezett világítótornya. A nap további részében a Titanic több mint 100 áldozatának nyughelyét, a Fairview Lawn műemlék temetőt, majd az őslakos indián művészek alkotásainak helyet adó Halifaxi Szépművészeti Múzeumot keresik fel az utazók Varnus Xaver kíséretével. További látnivalók: a halifaxi közkönyvtár rendkívül érdekes, modern épülete, a halifaxi városi botanikus kert - a Halifax Public Gardens, mely az észak-amerikai viktoriánus kertek egyik legszebb fennmaradt példája. A kertet a Nova Scotia Kertészeti Társaság alapította 1836-ban, majd 1984-ben nemzeti történelmi helyszínként ismerték el értékét. Séta, majd teázás a kert kávézójában. A nap során szabadidő ebédre. Délután Varnus Xaver 20 perces magánkoncertet ad a katolikus székesegyház nagyorgonáján.

8. nap o Halifax - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Egész nap szabad program a város további felfedezésére, pihenésre, vásárlásra. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás átszállással Budapestre.

9. nap o Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint, a délelőtti órákban.

A programok az aktuális nyitvatartások és az időjárás függvényében változhatnak.

Minimum létszám: 20 fő

Szállás:

7 éjszakai szállás középkategóriájú szállodák kétágyas szobáiban reggelivel

Ellátás:

+ 2 alkalommal ebéd


Az ár tartalmazza:


  • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest - Halifax - Budapest útvonalon turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal

  • a körutazás során légkondicionált autóbusszal

  • 7 éjszakai szállás középkategóriájú szállodák kétágyas szobáiban reggelivel

  • a program szerint egy piknikebéd és egy éttermi vacsora

  • programok, belépőjegyek és koncertek a leírás szerint

  • magyar idegenvezető kísérete végig az utazás során
     

Az ár nem tartalmazza:


  • kanadai belépési engedély (eTA) díja,

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,

  • útlemondási biztosítás,

  • fakultatív program

  • borravalók

Hasonló ajánlatok