A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Szerbia rejtett vidékein

Szerbia, Körutazás Szerbiában, Körutazás Szerbiában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-08-08-tól
2024-08-12-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
194000.00 Ft/fő, 2 ágyas szoba
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás:

?   Kusturica egyedi rönkházai Mokra Gora Parkban
?   Természeti csodák az Uvac-folyó völgyében
?  Útközben Belgrád és Újvidék megtekintése
?  Meseház a Drina-folyóban

,,Nyugat-Szerbia a Balkán elfeledett gyöngyszeme, gazdag történelemmel és érintetlen természettel. Gyönyörű tájak, friss levegő, egyedi hegyvidéki falvak, autentikus ételek és szívmelengető vendéglátás."
Süli Dorottya, a szerbiai utak referense

Program:

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN - BP. - SZEGED - BELGRÁD

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehe­tőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autópályán hala­dunk dél felé. Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség, majd határátlépés Szerbiába. Belgrádba érkezésünket követően a nándorfehérvári erődnél kezdünk, amely drámaian magasodik a Száva és a Duna összefolyása fölött. Az I. és a XVIII. század között épült erőd jelentős védelmi csaták tanúja volt. Megnézzük a Viktor-emlékművet, a Zindan-kaput, a Szent Petka-kápolnát, az Órakaput és az Óratornyot is. Ezután megkezdjük városnézésünket Új-Belgrádban, ahol olyan figyelemre méltó épületeket fogunk látni, mint a Kommunista Párt volt központi bizottságának székháza, a Szövetségi Palota, a Genex-torony vagy Belgrád nyugati kapuja és még sok díszes épület. Új-Belgrád után Zimonyt látogatjuk meg, Belgrád északi részét, amelyre jellemző a közép-európai megjelenés, a hangu­latos negyedek, a macskaköves utcák és a Duna-parti éttermek. A kanyargós utcácskák és a kis házak azt a benyomást keltik, hogy Zimony a mediterrán és a közép-európai kultúrák olvasz­tótégelye. Az este folyamán fakultatív programlehetőségként ellátogathatunk a Skadarlija bohém negyedbe, amelyet gyak­ran hasonlítanak a párizsi Montmartre-hoz, mind megjelené­sében, mind művészi hangulatában. Ez tökéletes alkalom arra, hogy jobban megismerkedjünk a hagyományos szerb konyhával és a híres belgrádi éjszakai élettel. Szállás Belgrádban.

2. NAP: BELGRÁD - MOKRA GORA - ZLATIBOR

Reggeli után útnak indulunk Nyugat-Szerbia felé, amely vad és érintetlen természetéről, ízletes konyhájáról, valamint ven­dégszerető lakóiról ismert. Első megállónk egy meghökkentő látványosság, ,,Ház a Drina folyóban". Képzeljenek el egy kicsi sziklát a folyóban melyen egy színes faház áll. Ezt fotózhatjuk le, egy hangulatos étteremnél lévő kilátópontról. Kis pihenő után folytatjuk utunkat a híres Sargan-nyolcashoz mely egyedülálló keskeny nyomtávú vasút. Ez ma már csak a turizmust szolgálja. A fából készült ülésekkel, fatüzelésű kályhákkal és jellegzetes zörgő hangokkal ellátott nosztalgikus kisvonat visszarepít min­ket 1925-be, amikor ezt a vasutat üzembe helyezték, azzal a cél­lal, hogy összeköttetést teremtsenek Belgrád és az Adriai-tenger között. Utunk során mesés kilátás nyílik Mokra Gora hegyvonu­latra és völgyekre. Drvengradban (Favárosban) szállunk fel és le a kisvonatról. A híres rendező, Emir Kusturica az ,,Az élet egy csoda" című filmjének forgatása során döntött úgy, hogy meg­építi ezt a ,,városkát". Romos faházakat szállított ide a hegyek­ből, helyreállította őket, és így alakult ki a ,,Faváros". Napunkat Zlatiborban fejezzük be, ahol a szállásunk is lesz (2 éj). Zlatibor híres népi építészetéről, gazdag és változatos etnikai örökségé­ről, széles körben ismert kulináris különlegességeiről. A szállo­dánkban vacsorázunk.

3. NAP: ZLATIBOR - UVAC - ZLATIBOR

Reggeli után elindulunk Zlatiborból az Uvaci ,,Különleges Természetvédelmi Terület"-re. Egyórás utazást követően az Uvac kanyon szépségében találjuk magunkat. Ez Európa har­madik legnagyobb és legmélyebb völgye, ahol a folyó évszá­zadok óta utat tör magának a hegyeken keresztül, mély kanyarulatokat hagyva maga után, miközben barlango­kat hoz létre. A táj sok turistát vonz. A terület védelmet nyújt 219 egyedi növényfajnak, 24 különböző halnak és 130 ritka madárfajnak, köztük a fakó keselyűnek is. Ha szerencsénk van, láthatjuk ezt a hatalmas madarat, amelynek Uvacban élő populációja a legnagyobb Európában. Ezt követően hajókázási lehetőségünk lesz a kanyargó Uvac folyón és gyönyörködhe­tünk a lenyűgöző tájban. Nem hagyhatjuk el a rezervátumot, amíg nem készítünk néhány fantasztikus fotót a kanyonra néző kilátópontokról. Amikor visszaérünk Zlatiborba, aki, ha szeretné, felszállhat Gold Gondola Liftre (fakultatív). Ez a leg­hosszabb panorámás felvonó a világon. A délután további részében szabadprogram. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: ZLATIBOR - SIROGOJNO - STOPICA - GOSTILJE-VÍZESÉS - BELGRÁD

Reggeli után ellátogatunk Sirogojno faluba, amely a néprajzi múzeumáról és a nyers gyapjúból készült sirogojnói pulóverek­ről híres. Megtekintjük a szabadtéri múzeum néprajzi kiállítá­sát, mely Öregfalu néven ismert. Ezt követően meglátogatjuk a Stopica-barlangot, amely egyedülálló geológiai jellegzetesség­gel rendelkezik. Egy monumentális bejáraton keresztül érjük el a mészkőbarlangot, mely számos különböző méretű és mély­ségű mészkő kádnak ad otthont. Ezek a legnagyobbak közé tartoznak Európában a maguk nemében, némelyikük akár hét méter mély is lehet. A mai napi programunk következő hely­színe a Gostilje-vízesés. Ezt a népszerű piknikezőhelyet egy 20 méter magas vízesés uralja, amely festői miniatűr vízesé­sek sorozatává alakul, amelyekhez lépcsőkön és gyaloghidakon keresztül lehet eljutni. A nap során fakultatív, hagyományos, Zlatibor környéki specialitásokból készült ebédet fogyaszthat­nak el azok, akik ezt választják. A nap során tapasztalt kivéte­les élmények után visszautazunk Belgrádba, ahová késő délután érkezünk meg és elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: BELGRÁD - KARLÓCA - ÚJVIDÉK - BUDAPEST

Reggeli után irány Újvidék. Szerbia második legnagyobb városa felé haladva, útközben megállunk Karlovácon, amely a XVIII. században a szerb kultúra központja volt. A festői város macskaköves utcáin sétálva eljutunk az első szerb gimnázium­hoz, amely számos nagy írót és költőt adott a szerb népnek. Felkeressük a régi pátriárkai udvart és a teológiai komplexumot is. Mivel egy híres borvidék szívében vagyunk, meglátogatunk egy nagyhírű borospincét. Megkóstoljuk a környék leghíre­sebb termékét, a Bermet bort. Következő állomásunk a Duna második legnagyobb erődje, Pétervárad. Az osztrák-magyar és az Oszmán Birodalom közötti örökös háború egyik legfonto­sabb stratégiai pontja volt. Megismerkedünk a földalatti jára­tok (katakombák) legendáival, mielőtt tovább utazunk Újvidék belvárosába. Nevezetes kulturális intézmények és történelmi épületek között sétálunk, miközben ellátogatunk a város leg­régebbi részébe, a Zmaj Jovina sétálóövezetbe. Itt megismer­kedünk Újvidék gazdag történelmével, megnézzük Svetozar Miletic emlékművét, majd a híres katedrálist és a püspöki temp­lomot. Ezután folytatjuk utunkat, - határátlépés függvényé­ben -, Szeged érintésével érkezünk az esti órákban Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Kecskemét (Budapest után), Auchan parkoló, kb. reggel 7:45
— Kiskunfélegyháza (Budapest után), M5 melletti OMV benzinkút, kb. reggel 8:15
— Szeged (Budapest után), Rókusi körúti Tesco parkoló, kb. reggel 9:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 5:10
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

Hasonló ajánlatok