A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Viva Espana

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban, Körutazás Spanyolországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-06-14-tól
2024-06-20-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 6 éj
Ár:
449000.00 Ft/fő, 2 ágyas szoba
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-08-19-tól
2024-08-25-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 6 éj
Ár:
469000.00 Ft/fő, 2 ágyas szoba
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás:

?  Katalán építészeti csodák Barcelonában
?  Igazi különlegességek: Andorra, Toledo
?  Madrid, a paloták és múzeumok városa
?  4 éjszaka a spanyol tengerparton

Felemelő érzés belépni a Sagrada Famíliába, és érezni Antoni Gaudí mester szellemét. Ez a legkülönlegesebb templom, ahol valaha jártam.
Csorba Klára - A spanyol utak szakreferense


Program:

1. NAP: BUDAPEST - BARCELONA - LLORET DE MAR

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban repülünk Katalónia fővárosába. Barcelonába érkezés után transzfer Lloret de Marba, mely a Costa Brava központja és a legpezsgőbb hangulatú üdülőhely. A szállás elfoglalása a kora délutáni órákban lehetséges. Addig a bőröndök a csomagszobában lesznek, és akkor tudnak a fakultatív programokra jelentkezni, illetve egyéni sétával a városkát felfedezni. A nap hátralévő részében szabadprogram, fürdési, napozási lehetőséggel. Este svédasztalos vacsora. A következő napokon fakultatív kirándulásokon tudnak részt venni (melyek sorrendje változhat), vagy pihenni, fürdőzni lehet a tengerparton vagy a szálloda medencéjénél.

2. NAP: PIHENÉS VAGY HAJÓKIRÁNDULÁS

Aki akarja továbbra is napozhat, pihenhet, de ha kedve van egy kellemes hajókirándulásra a tengeren, akkor a helyszínen tud jelentkezni az idegenvezetőnél a tossai fakultatív hajókirándulásra. Hajónkról látjuk a sziklás partszakaszt, a Costa Bravát, majd egy vízi barlangnál megállva, amennyiben a hajó üvegfenekű, akkor azon keresztül letekintve egy érdekes vízalatti élővilág tárul elénk. Tossában felsétálhatunk a várba, ahonnan a kilátás egyedülálló, majd szabadidő, fürdési, étkezési lehetőség a hangulatos településen. Hajókirándulás: 32 EUR. Szállás, vacsora, mint előző nap.

3. NAP: BARCELONA

Ezen a napon is pihenhetnek, fürödhetnek vagy a szálloda medencéjénél, vagy a tengerparton. Azonban, ha kíváncsiak Katalónia fővárosára, akkor jöjjenek el az egyik legérdekesebb programunkra a Barcelona fakultatív kirándulásra. A fő látványosságok: Gótikus negyed, Szt. Eulália katedrális, Ramblas, Kolumbusz oszlop, Montjuic hegy az Olimpiai stadionnal. Lesz lehetőség belülről is megtekinteni Antoni Gaudí mestermunkáit, a grandiózus Sagrada Família bazilikát és az egyedi Güell Parkot. Ebben az esetben a 2 belépőjegyet pluszban kell fizetni. Ezt az igényt az útra történő jelentkezéskor kell közölni, mert a jegyeket előre meg kell rendelni. Utólagosan (pl. helyszínen) a jegyvásárlás nem lehetséges. Fakultatív Barcelona kirándulás: 50 EUR. ,,Gaudí mestermunkák belülről" alapprogram kiegészítés (+ 2 belépő): + 60 EUR. Este érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: ANDORRA - MONTSERRAT KIRÁNDULÁS

A mai nap is lehet pihenni, fürdeni a tengerben, vagy egy egész napos fakultatív kirándulásra is eljöhetnek, melynek programja Andorra - Montserrat. Kora reggel indulunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2-3.000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vellába, Andorra fővárosába. Útközben gyönyörködhetünk a Pireneusok csipkés hegyormaiban és a régi települések, kőből épített házaiban. Andorra la Vellában a kb. félórás séta során megtekintjük a közel 1.000 éves település fontosabb középületei, továbbá a főtemplomot és a több mint 400 éves Parlamentet. Ezt követően lesz vásárlási lehetőség a vámmentes államban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres kegytemplomot keressük fel. Autóbuszunkkal egy 700 m magas hegyre kapaszkodunk fel a tengerszintről. Csodás a kilátás a környékre, megtekintjük a katalánok leghíresebb zarándokhelyét, majd a helyiek piacát is felkereshetjük, ahol ízletes helyi sajtokat kóstolhatunk. Aki szeretne, ezekből vásárolhat is. Vacsorára érkezünk vissza szállásunkhoz. Andorra - Montserrat fakultatív kirándulás (belépővel): 70 EUR.

5. NAP: COSTA BRAVA - ZARAGOZA - MADRID

Reggeli után autóbusszal indulunk Madrid felé. Útközben séta Zaragozában, mely Európa Kulturális Fővárosa is volt. Az Ebro melletti főtér legfontosabb látnivalója a Pilar bazilika, ahol a híres Madonna szobrocska található, amelyet Szent Jakab személyesen kapott Szűz Máriától, továbbá a La Seo katedrális, mely a Világörökség Listán is szerepel. Madridba történő megérkezésünk után szállásfoglalás a ****-os hotelünkben (2 éj).

6. NAP: MADRID - EL ESCORIAL - ELESETTEK VÖLGYE

Madridi programunkat buszos városnézéssel kezdjük, majd kirándulás az El Escorialhoz, amit II. Fülöp emeltetett, és ma is a királyi család temetkezőhelye. A monumentális épület királyi palota és kolostor is egyben, melyet helyi idegenvezető segítségével látogatunk meg. Elcsodálkozhatunk azon, hogy a világ leggazdagabb uralkodója milyen puritán körülmények között élt. Az El Escorial után felkeressük az Elesettek Völgyét. A spanyol polgárháború után egy szikla belsejébe alakíttatta ki Franco tábornok ezt a monumentális katedrálist. Programunk után, a kora délutáni órákban érkezünk vissza Madridba. A Cervantes emlékműnél leszállunk a buszról, és a Királyi Palota érintésével a Plaza Mayor és a Puerta del Sol megtekintése következik, immár gyalogosan. Szabadprogram után a Parlament és a Prado környéke a következő állomás, ahol megállapíthatjuk, hogy Madrid tágas, tiszta és látnivalókban gazdag város.

7. NAP: MADRID - TOLEDO - MADRID - BUDAPEST

Délelőtt fakultatív kirándulást teszünk Toledóba. A káprázatos fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Hangulatos óváros, keskeny utcácskák, paloták, templomok, El Greco képek. Lenyűgöző katedrálisa a spanyol egyház központja. Aki akar, a híres toledói acélból készült terméket is vásárolhat. Toledo fakultatív kirándulás (2 belépőkkel, helyi idegenvezetővel): 60 EUR. Madridba visszaérkezés után a teljes csoporttal közösen keressük fel az Almudena Székesegyházat és a Királyi Palotát, mely a Bourbon gazdagság és pompa szép példája. Az esti órákban transzfer a repülőtérre és hazarepülünk Budapestre. Érkezés a Liszt Ferenc Repülőtérre késő este.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Toledo kirándulás belépőkkel 60 EUR (helyszínen fizetendő) Turnusok:
2024-06-14 - 2024-06-20
2024-08-19 - 2024-08-25
0
Andorra és Montserrat kirándulás (helyszínen fizetendő) 70 EUR Turnusok:
2024-06-14 - 2024-06-20
2024-08-19 - 2024-08-25
0
Barcelona - belépők nélkül (helyszínen fizetendő) 50 EUR Turnusok:
2024-06-14 - 2024-06-20
2024-08-19 - 2024-08-25
0
Barcelona + két Gaudí belépő (helyszínen fizetendő) 110 EUR Turnusok:
2024-06-14 - 2024-06-20
2024-08-19 - 2024-08-25
0
Nem veszek részt a Barcelona kiránduláson Turnusok:
2024-06-14 - 2024-06-20
2024-08-19 - 2024-08-25
0

Hasonló ajánlatok