A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Újvidék és a Feketicsi meggynapok

Szerbia, Vajdaság, Újvidék
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
Indulás: 2024-06-08-tól
2024-06-08-ig
Szobatípus: Program
Időtartam: 1 nap
Ár:
18490.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

Időpont: 2024. június 8.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor

 

A Vajdaság Szerbia északi, Magyarországgal határos, részben magyarok által lakott területe, közigazgatásilag autonóm tartomány. A tartomány etnikai összetétele rendkívül változató, mely tükrözi a vidék sokszínű etnikai és nyelvi összetételét, valamint gazdag kulturális hagyományait. A Vajdaság „fővárosa”, Novi Sad – magyar nevén Újvidék - az országnak lélekszám alapján hatodik legnagyobb városa. Számos magyar vonatkozása ismert. A Vajdaság területén él a félmilliót kitevő magyarság legnagyobb része.

Program

Reggeli órákban elindulunk az első állomásunkra, a „Duna Gibraltárjának” is nevezett Újvidékre. Újvidék legvonzóbb látnivalója a Duna feletti dombháton magasodó, Péterváradi vár. A XVIII. századi osztrák várépítészetnek talán legnagyobb és legépebben megmaradt alkotása.   Itt kezdünk ismerkedésünket a várossal. Megtekintjük a vár területén található épületegyüttest, az érdekes számlapú órát, melynek közeléből szép kilátás nyílik az új városra. A hídon átsétálva a Duna-parti sétányon megtekintjük a fasizmus áldozatainak emlékművét, majd a város felé sétálva a híres Bánsági palotát (Báni Palota), a Duna part szépségeit. A belvárosba érve a városházával, a színes Zsolnay-cserepekkel fedett neogótikus római katolikus templommal és a pravoszláv püspöki székesegyházzal ismerkedünk. A város szűk, téglás utcái és a magas, vert falú, faajtós épületek az ablaksoraikkal a mai napig hitelesen idézik az óvárosi légkör hangulatát. Ezt követően szabadidő keretében, egyéni sétával ismerkedhetünk a város további részeivel.

Újvidékről tovább indulunk a Horkai család meggyesébe és pálinkaházába. Házigazdánk bemutatja a meggyest, megismertet bennünket a meggyfeldolgozás folyamatával. Lehetőségünk lesz meggypálinka, meggy bor, meggy likőr és meggy lé kóstolásra. Vásárolhatunk is a különleges nedűkből. A meggyes meglátogatása után a Feketicsi Meggy Fesztiválra igyekszünk.  Mitől híres a Feketicsi meggy? A bácsfeketehegyi feketicsi meggy gyümölcse tetszetős, sötétbordó színű, kiváló a cukor-sav harmóniája, íze jellegzetesen aromás. Húsa és leve sötétvörös, erősen festő, finoman rostos, bőlevű. Az évről évre megrendezett fesztivál egy fergeteges kulináris esemény. Bácsfeketehegy a meggy napok alkalmával mutatja be a meggytermést és az abból készült különleges termékeket. A helység méltán híres a meggyéről, a látogatók ilyenkor nemcsak a gyümölcsöt kóstolhatják meg, hanem a meggyből készült különlegességeket, mint lekvárt, süteményeket, pálinkát, bort és jellegzetes finomságokat is. A helyiek bográcsban főzik az ételeket. A vidám forgatagban elvegyülünk. A kirakodóvásárban méz, meggyből készült termékek és helyi vásárfiák között válogathatunk. Visszaindulás Budapestre az esti órákban. Várható érkezés Budapestre kb.23:00-24:00 között. Belépő: 3000,-Ft/fő.

 

Részvételi díj: 27.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 18.490,- Ft/fő 

BBP + stornó biztosítás: 990,-Ft/fő   
Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok