A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Srí Lanka-körutazás tengerparti hosszabbítással

Sri Lanka, Körutazás Sri Lankán , Körutazás Sri Lankán
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-06-09-tól
2024-06-22-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 12 éj
Ár:
719990.00 Ft/fő, 2 fő részére, Budapesti indulás, Reggeli
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás

1. nap: Utazás Srí Lankára
Utazás Budapestről Srí Lankára átszállással.

2. nap: Érkezés Srí Lankára
Érkezés Srí Lankára, korábbi nevén Ceylonra. Bejelentkezés a hotelbe (a szobák elfoglalása várhatóan 14 órától lehetséges, addig reggelit kap a csoport, használhatja a csomagszobát, és egy szobát átöltözéshez). Az esti órákban Negombo városnézésre indulunk, melynek során megpillanthatjuk a holland erődöt és egy katolikus templomot. Negombo számos épülete a holland és portugál gyarmati időket idézi. Fontos terület a halászat, rákot, homárt horgásznak. Szállás: Negombo vagy Waikkal környéke (Goldi Sands *** vagy hasonló).

3. nap: Dambulla
Kijelentkezés a hotelből. Dambulla felé tartunk. Meglátogatjuk az Arany Templomot, melyet sziklába vájtak. Az UNESCO Világörökség részét képező nevezetességet 5 barlang, és a Buddha életét megörökítő falfestmények is díszítik. Szállás: Habarana környéke (Habarana Village by Cinnamon ****)

4. nap: Szabadidő vagy fakultatív program: Polonnaruwa, dzsipszafari
Töltse kedvére az időt, vagy vegyen részt fakultatív programon: kirándulás Polonnaruwa ősi városához, ahol a fenséges romokat csodálhatjuk meg. Ez volt a sziget középkori fővárosa a 11. és 13. század között. Műemlékei viszonylag jó állapotúak, és híven visszatükrözik a régi nagyság fényét: a Királyi Palota-komplexum, a robosztus Buddha-alakzatok, a sztúpák mind letűnt idők méltó krónikásai. Megtekintjük a múzeumot is. Másik fakultatív program: dzsipszafarin veszünk részt az egyik nemzeti parkban, mely elefántjairól híres (Minneriya vagy Kaudulla vagy Eco Park). Ezek a rezervátumok a legtökéletesebb helyek a bájos ormányosok megfigyelésére. Visszatérés a hotelbe.

5. nap: Sigiriya, majd fakultatív: falu-látogatás és katamaránozás
A mai napon a semmihez sem fogható, dzsungel fölé magasodó Sigiriya sziklaerődöt keressük fel, mely a sziget egyik legfontosabb látványossága. Az ősi Sigiriya-t, vagyis Oroszlánsziklát az UNESCO felvette Világörökségi listájára. A Kashyapa király által építtetett (477-495) egykori fellegvár 200 méter magasan őrzi a tájat. A szinte függőleges barnásvöröses falak drámaian törnek az ég felé. Árok, sánc és kiterjedt kertek, víztározók veszik körbe területét. A világhíres freskók száma eredetileg 500 volt, mára 19 maradt meg belőlük. Ha egészen a tetejére szeretnénk felmászni, az körülbelül 2-3 órába telik. A csúcsra vezető lépcsősor egy oroszlánt formázó alakzaton vezetett át, de mára már csak a mancsai maradtak meg - mindez alapján elképzelhető az állat fejének egykori mérete. A szikla tetején a királyi citadella maradványai, barlangok, és medencék fokozzák a hely egyediségét. Fakultatív program: katamaránozás és egy hagyományos falu megismerése (ebéddel). A katamaránozás alkalmat nyújt arra, hogy élvezzük a természet és az itteni vadvilág csodáit és közelségét. Sétát teszünk egy tradícionális faluban, és bepillantunk egy házba is. Visszatérés a hotelbe.

6. nap: Kandy
Kijelentkezés a hotelből. Kandy felé indulunk. Útközben megállunk egy ajurvédikus faluban Matale-ban. Ez a terület minőségi fűszereiről híres, melyekből lehetőségünk lesz vásárolni is. A dimbes-dombos vidéken fekvő Kandy városában, a szingaléz uralkodók egykori székhelyén a régi idők báját tapasztalhatjuk meg. Központjában egy békés tó csillámlik. A szigetország egyik legfestőibbb városa a kézművesség egyik kiemelkedő központja is. Meglátogatunk egy batikoló-és fafaragó-központot. Kandy egyik jelentős látnivalója a Fog temploma (másnéven Dalada Maligawa), a buddhista szentély, ahol Buddha egyik fogát őrzik. (A templomba visszafogott öltözékben, vállat és térdet fedő ruházatban illik belépni, cipőnket levéve). Este: kulturális műsor. Szállás: Kandy környékén (Raddisson Kandy **** vagy hasonló).

7. nap: Fakultatív: Királyi botanikus kert, majd teaültetvény
Kijelentkezés a hotelből. Szabadidő vagy fakultatív program: Királyi Botanikus Kert. A színek és illatok sokféleségét ígéri a kert, mely 5,5 kilométerre helyezkedik el Kandy-től. Közel 4000 faj található itt, többek között orchideák széles választéka, fűszernövények, pálmafák. Nuwara Eliya az úti célunk. Különleges élményben lehet részünk egy teaültetvényen-és teamanufaktúrában. Srí Lanka az otthona a világszerte híres ceyloni teának, mely népszerűségét gazdag ízvilágának és világos aranyszínének köszönheti. A látogatás során bepillanthatunk a teatermesztés kulisszatitkaiba. Nuwara Eliya-ban városnézés vár ránk. Az 1800 méteres magasságban fekvő város a gyarmati időkben a britek kedvenc menedéke volt, köszönhetően az itteni, kicsivel hűvösebb klímának. Ennek köszönhetően a várost ,,Kis Angliának'' is becézik: Tudor stílusú házak, az angol vidéki építészetet idéző nyaralók, takaros kertek ékesítik a környéket. Szállás: Nuwara Eliya környékén (Galway Heights *** vagy hasonló).

8. nap: Szabadidő vagy fakultatív: Horton Plains Nemzeti Park
Szabadidő, vagy tartson velünk fakultatív programra: Horton Plains Nemzeti Park. A mai napon csomagolt reggelit kapunk. Úti célunk a Horton Plains Nemzeti Park, mely 2100-2300 méteres magasságban helyezkedik el, és a régióra jellemző növény, és állatfajok fedezhetőek fel területén. Itt a fák, a lankák gyakran burkolóznak felhőfátyolba. Ezt felhőerdőnek nevezik. Visszatérés a hotelbe.

9. nap: Transzfer a tengerparti hotelbe
Kijelentkezés a hotelből. Transzfer a tengerparti hosszabbítás helyszínére. Tervezett hotel: Club Bentota *** vagy hasonló.

10.-11.-12.-13.nap: Tengerparti hosszabbítás
Kapcsolódjon ki, pihenjen ebben a csodálatos környezetben! A Club Bentota fekvése igazán impozáns: a hotel a Paradise-szigeten található, a Bentota-folyó és az Indiai-óceán között.

14. nap: Hazautazás
Kijelentkezés a hotelből (várhatóan a hajnali órákban a 14. napon), transzfer Colomboba, a reptérre a repülőgép indulásától függően. Hazautazás átszállással, érkezés Budapestre.

Fontos információk:
Az útlevélnek a belépéstől számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető. A Srí Lankára turista vagy üzleti célból érkező magyar állampolgárok 30 napra érvényes vízumot igényelhetnek kizárólag az Elektronikus Utazási Felhatalmazási Rendszerben (ETA) a következő weboldalon www.eta.gov.lk/slvisa/ Ára kb 50 USD/fő (+2,5-4,5% bankkártya költség). Az ETA rendszerben történt bejelentkezést követően kapott hivatkozási számmal tudják majd felvenni a vízumot a colombói nemzetközi repülőtéren. Belépéskor a vízumfelvétel a magyar állampolgárok számára csak a colombói nemzetközi repülőtéren lehetséges.
Ezen kívül szükséges egy beutazási online adatlap kitöltése, melyet 3 nappal indulás előtt kell kitölteni.
https://eservices.immigration.gov.lk/emb/eEmbarkation/'#/home-page
Az online vízum és beutazási online adatlap kitöltése egyénileg intézendő!
Szükséges a tartózkodásra elegendő anyagi fedezet igazolása (készpénz vagy bankkártya bemutatása elegendő) - általában ezt nem szokták kérni.
A programváltozás jogát fenntartjuk, a sorrend változhat! A helyszínen kiegészítő fakultatív programok foglalhatóak. Min csoportlétszám :20 fő. Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést. Háromfős foglalás nem tehető.

Az ár tartalmazza

- Repülőjegyet oda-vissza
- Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat: feladott poggyász, kézipoggyász
- Transzferek
- Szállás 3 és 4 * hotelekben a körutazás alatt
- Szállás 3* hotelben a tengerparti nyaralás alatt
- Reggeli
- Magyar nyelvű idegenvezetés
- Programok: Dambulla, Sigiriya, Kandy, teaültetvény

Egyéb

- Egyágyas szoba felár: 179.990 Ft/fő
- Srí Lanka vízum: egyénileg intézendő online, ára kb 50 USD (+2,5-4,5% bankkártya költség)
- Helyszínen fizetendő borravaló- Kb. 50 euro / fő / út
Amiket ajánlunk Önnek:
- Vacsoracsomag (vacsorák a körutazás, és a tengerparti nyaralás alatt): 59.990 Ft/fő
- Fakultatív programcsomag: 69.990 Ft/fő
Polonnaruwa, dzsipszafari, falu-látogatás és katamaranozás, Királyi botanikus kert, Horton Plains Nemzeti Park
- Biztosítási csomag: 39.000 Ft/fő
Baleset és poggyászbiztosítás: 13.300 Ft és útlemondási biztosítás: 25.700 Ft.
A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a
visszajár Önnek!)

Fakultatív programok

Polonnaruwa, dzsipszafari, falu-látogatás és katamaranozás, Királyi botanikus kert, Horton Plains Nemzeti Park: 69.990 Ft/fő

Hotel

Negombo vagy Waikkal környéke (Goldi Sands*** vagy hasonló).
Habarana környéke (Habarana Village by Cinnamon****)
Kandy környékén (Raddisson Kandy**** vagy hasonló).
Nuwara Eliya környékén (Galway Heights*** vagy hasonló).
Club Bentota*** vagy hasonló.

Járatok

Hasonló ajánlatok