A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Szicília rejtett kincsei 6 nap/5éj repülő

Olaszország, Szicília, Palermo
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Szicília a “nap mágikus szigete” élményekkel, és világörökségekkel hívogat. Áprilisban ötvözzük a sziget egyedülálló építészeti és kulturális kincseit a természet, a tenger szépségeivel, a marcipán különlegességek kóstolójával, és a napsütés hangolta borok zamatával. Illatoznak a citrom és narancsligetek, pompáznak a virágok, a hagyományok és ősi civilizációk lenyomatával tűzdelt, ódon városok hangulatával összefonódva. “ Szicília nélkül nem lehet igazi képünk Itáliáról: itt van a kulcsa mindennek.” – írta Goethe, akit elvarázsolt ez a sokszínű csoda. Fedezze fel velünk Keresztapa titokzatos, ismeretlen földjét!

Utazás: menetrendszerinti repülővel

Szállások: 3 éjszaka Marsala 3* hotel, 2 éjszaka Palermo 3* hotel.
Szobák: kellemesen berendezett, 2-3 ágy, fürdőszoba, TV.

Ellátás: reggeli, 3 fogásos vacsora felár ellenében

Időpont: 2024.04.16-04.21. (kedd-vasárnap) 6 nap/5 éj BETELT

Program:

1.nap: Budapest - Palermo – Castellamare del Golfo-  Marsala 
Elutazás Budapestről repülővel a menetrend függvényében.  Megérkezésünk után a sziget nyugati partszakasza felé indulunk. Útközben Castellammare del Golfo tengerparti, ódon városkájába látogatunk, melynek impozáns arab-normann kastélya dacol az idővel, és a tengerpart csücskén letekintve óvja a hangulatos települést. Gyönyörű lépcsősorai, bástyái lenyűgöző kilátást nyújtanak. Középkori utcácskáin sétával élvezzük a település és a tengerszint feletti tufán emelkedő  "La matrici"-, anyatemplomuk látványát. Lesétálva a tengerpartra, szabadidőnkben érdemes Cala Petroló sós levegőjével feltöltődni. Továbbutazunk Marsala felé, majd elfoglaljuk szálláshelyünket.

2.nap: Trapani - Erice 
Mai napon egy élménydús fakultatív kirándulásra invitáljuk Önöket. A föníciaiak által alapított Trapani felfedezésére indulunk. A középkori “só városának” látványát a tenger kéksége, az Erice-hegy és annak középkori fellegvára uralja, kikötőjét átjárja Afrika levegője, gasztronómiája, színei, a fűszerek illata. Hangulatos, szűk sikátoraiban sétálva különleges élményben lesz részünk. Kihagyhatatlan a barokk stílusú gyönyörű San Lorenzo székesegyház, kiemelkedik látnivalói közül az óratorony, aminek asztrológiai órája a legrégebbi Európában, valamint a Chiesa del Purgatorio. Hangulatos felvonóval érkezve fedezzük fel Olaszország legszebb falvai közé sorolt Erice-t, mely tengerszint feletti magasságban, gyakran saját felhőjébe burkolózva várja látogatóit. Követve a kis kőkavicsos útvonalat, Erice egyik legszebb és legnyüzsgőbb sikátorában, a San Pietro templomnál találjuk magunkat, majd a történelmi központ szívébe érkezve a városháza látványa bűvöl el bennünket. Felfedező sétánk a macskaköves utcácskákon át, a marcipánról híres cukrászdába vezet, ahol választhatunk a cannoli, a mandulás tésztás péksütemények, a cassata, a marcipános vagy csokoládés finomság közül. A környék leglélegzetelállítóbb kilátását kínálja számunkra az impozáns tornyokkal büszkélkedő, Pepoli és Vénusz kastélyainak kilátója. Visszatérünk szálláshelyünkre. (Ár: 35 Eur/fő)

3. nap: Selinunte - Marsala- Saline di Marsala  ( sólepárlók )
Különleges helyekre látogatunk a mai fakultatív kirándulásunk alkalmával. Első megállónk a kihagyhatatlan, káprázatos Selinunte régészeti park, ahol sétálva - illetve hangulatos kisvonatozással - átélhetjük, hogy milyen volt az élet  egy Kr.e. V. századi görög városban. A város tündöklése 250 évig tartott, melynek nyomai, -  Akropolisa - fenséges látványa lenyűgözi a látogatókat. Saline di Marsala lenyűgöző sólepárlói, ahol a tengerből a nap és szél energiájával kinyert sóhalmok évezredek óta szinte változatlanok. A környék egyetlen Sómúzeuma, annak gazdag gyűjteménye egy ősi sóőrlésre használt mezőgazdasági erődben található, annak szélmalmával együtt. A látogatás után sétát is tehetünk a sólepárlók közti kis utakon.. Marsala lenyűgöző, elegáns és nyüzsgő városának felfedezésére indulunk. A hires marsalai bor feltalálója egy angol volt, melyet később egy olasz család tett híressé az egész világon. Sétáljunk ebben felfedezésre váró városban: vessünk  egy pillantást a történelmi belváros elegáns épületeire, kortyoljunk el egy pohár marsalai bort, mely még Giuseppe Garibaldit is lenyűgözte. Épületei közül kiemelkedik a Palazzo Fici és a Palazzo Burgio-Spanò, az Antico Mercato, mely napközben halpiac, este pedig szórakoztató központtá alakul számos bárral. Visszatérünk szálláshelyünkre. (Ár: 35 Eur/fő)

4.nap: Monreale - Palermo 
Elbúcsúzunk ettől az izgalmas vidéktől, és a partot elhagyva elindulunk a sziget belsejébe, hogy meglátogassuk Palermo tartomány legfontosabb turisztikai központját, Monrealét. Egy álom az erkélyről, ahonnan gyönyörködhetünk a Conca D'Oro síkság látványában; egy álom a monumentális épületegyüttesről. A katedrális a 12. századi nagy szicíliai művészeti stílus tökéletességének felülmúlhatatlan példája, a világörökség része.  A katedrális mellett található a San Benedetto kolostor, melynek közepén egy csodálatos kert nyügöz le minket egy pálmafa alakú szökőkúttal. A csodák után visszatérünk a jelenbe, és elmegyünk a Ciambr'Art negyedbe, amely nevét a kézműves műalkotásokat bemutató műhelyek és üzletekről kapta. Ezekben az utcákban érezhető a város történelme, mert itt éltek a híres katedrális építésében közreműködő művészek és munkások. Szabadidő után Palermo-ba indulunk, ahol egy tematikus sétát teszünk színházainál és számos látnivalóinál. Sétánk során elénk tárul Palermo legfontosabb épülete a Katedrális, mely ezer éves múltra tekint vissza.  Elfoglaljuk Palermo-i szálláshelyünket.

5.nap  Castelbuono- Cefalú
Pihenés, vagy fakultatív egésznapos kirándulás. Utunkat Cefalu, festői tengerparti városába folytatjuk. Csodálatos színek jellemzik a városkát, aranyos méz színben fürdő épületek, kéklő tenger, a bárkák megannyi színe mindenkire hatással van. Látnivalói közül nem hagyjuk ki az impozáns normann katedrális látogatását. Ha van olyan hely, ahol minden másnál jobban illatoznak a hagyományok és az ősi hétköznapok, ez kétségtelenül a középkori, késő reneszánsz stílusú mosoda. Cefalú színháza egy hatalmas művészeti és kulturális értékkel bíró kis gyöngyszem. A Madonie-hegység szívében pompázó Castelbuono elragadó, középkori városkájába utazunk, mely történelmi központjával, hangulatos üzleteivel az első pillantásra szívünkbe zárja magát. Különös látványosságok sora tárul elénk, kezdve az impozáns Ventimiglia kastéllyal. Sétánk során az Óratornyánál meghallgatjuk, ahogy az ősi idők óta figyelmeztet a tovatűnő idő múlására. Keresztülszelve a megkapó, szűk utcácskákat, mesevilágban érezhetjük magunkat. A környékről származik a Manna nevű csodaszer, melyből édességet, gyógyszert és kozmetikumot is készítenek. Megismerjük e helyi specialítás készítésének történetét, és titkait, mely édesség egyéni kóstolóját sem szabad kihagyni. Szabadidőzünk egy kicsit, majd elköszönünk ettől a magával ragadó helytől. Élményekkel gazdagodva visszatérünk szálláshelyünkre. (Ár: 35 Eur/fő)

6.nap Normann Palota - Palermo piac/ kóstoló – Budapest
Utolsó napunkon  hazaindulás előtt egy különleges helyet látogatunk meg nyitvatartás függvényében. *A Villa Malfitano Whitaker neoreneszánsz stílusban épült villa, melynek belső terében pompásan berendezett szobák és műtárgyak gazdag gyűjteménye található. Az áprilisi csoport /a nyitvatartás miatt/, a Villa látogatás helyett a csodás Normann Palota-ba látogat, mely Palermo óvárosának legmagasabb pontján áll, és 800 éves történelmével tökéletes program a kultúrára vágyóknak. Európa legrégebbi királyi rezidenciája, egykor Szicília királyának székhelye volt. A  palota látogatása után a gasztronómiának szenteljük időnket, a város legrégebbi és legnagyobb piacára látogatunk, természetesen kóstolóval egybekötve. Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

 A program/és vagy azok sorrendje a repülő menetrendjének függvényében változhat. Az első és utolsó napi program hossza a repülő menetrendjének függvénye. 

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki! Euróban történő fizetési igényét kérjük előre jelezni.

Szicília rejtett kincsei repülővel 2024  6 nap 5 éj
ELŐFOGLALÁSI ÁR- VISSZAVONÁSIG

Időpont reggelivel
04.16-04.21 219 900 Ft ( 564 EUR) 

Zárt csoportokra vonatkozó ajánlatokat kérje irodánktól! 

Felárak: EGYÁGYAS FELÁR NÉLKÜL FOGLALHATÓ  - kétágyas szobában társítással! 

Egyágyas felár (társítás nélkül):                     39 900 Ft/fő (102 €)
Vacsora felár 3 fogásos (5 alkalom):              36 900 Ft/fő (95 €) A reggelis kapacitás elfogyott, az út már csak félpanzióval foglalható.
Kötelező repülőtéri illeték 20 kg-os feladott poggyásszal, üléssel:     49 900 Ft/fő (128 €)

Audio guide: 3 300 Ft/fő (8,50 €)

Kedvezmények: 3.ágyon 12 évig: -10% az alapárból

Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszinen fizetendő):  20 EUR/fő/tartózkodás

Minimum létszám: 25 fő.

Felárak és belépők:

Fakultatív programok (min. létszám 25 fő): 

- Trapani - Erice                                                                35 Eur/fő

- Saline di Trapani (sólepárlók) – Selinunte-Marsala    35 Eur/fő

- Palermo– Castelbuono-Cefalú                                      35 Eur/fő

- Palermo piac kóstoló:                                                     5 Eur/fő  


Belépők igény szerint: 

Trapani - San Lorenzo Székesegyház:    kb. 6 Eur/fő
Erice  - felvonó:                                        kb. 9 Eur/fő
Saline di Marsala – Sómúzeum:           kb. 8 Eur/fő
Marsala katedrális:                                  ingyenes
Selinunte akropolisz                              kb. 10 Eur/fő
Selinunte akropolis kisvonat                    kb. 8 Eur/fő
Monreale :                                               kb. 14 Eur/fő
Palermo Katedrális (egyénileg):               kb. 15 Eur/fő
Kapucinusok katakombája (egyénileg):  kb. 5 Eur/fő
Cefalu  - Katedrális                                  kb. 6 Eur/fő
Manna múzeum (előre jelentkezéssel):   kb.4 EUR / fő
Normann Palota/Palermo                      kb. 20 Eur

A részvételi díj tartalmazza: szállást reggelivel, (félpanzió kérhető felár ellenében), magyar idegenvezetőt, repülőjegyet, repülőtéri transzfereket.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illetéket feladott csomaggal, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (classic típus 730 Ft/fő/nap, prémium típus 950 Ft/fő/nap), útlemondási díjat, az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat, a helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs díjat, fakultatív vacsorát és az audio guide költségét. Az útlemondási biztosítás 15% önrészt tartalmaz. Foglalással egyidőben megkötött útlemondási - és prémium utasbiztosítással (950 Ft/fő/nap) az önrész kiváltható.

Az útra speciális lemondási feltételek vonatkoznak.

A kötbér összege az utazó lemondása esetén -mivel a repülőjegy nem visszatéríthető-: 
szerződéskötéstől számított  36 napig: 40% 
35-22 napig: 60% 
21-16 napig: 70% 
16-8 napig: 100% 
 
A kötbérbe beletartoznak a repülőjegyhez kapcsolódó költségek is! 

Repülôvel történô utazás esetén a légitársaságok által biztosított repülôjegyek módosítására, lemondására az egyes légitársaságok által kiadott szabályok vonatkoznak. Az Utazásszervezô nem felel a közlekedési vállalatok menetrend-változtatásaiért, járatainak késéseiért, szolgáltatásának elmaradásáért, az ezekbôl következô további szolgáltatások elmaradásáért, illetve a lemondással kapcsolatos visszatérítési üzletpolitikájáért.

Hasonló ajánlatok