A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

SZLOVÁKIA TÖRTÉNELMI VÁROSAI - TÚRÁVAL A TERMÉSZETBEN - Természeti szépségek, világörökségi helyszínek és gótikus szárnyas oltárok

Szlovákia, Magas Tátra, Poprád
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Városlátogatás, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-08-17-tól
2024-08-20-ig
Szobatípus: 2 ÁGYAS SZOBA DOUBLE
Időtartam: 3 éj
Ár:
98500.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-08-17-tól
2024-08-20-ig
Szobatípus: 2 ÁGYAS SZOBA TWIN
Időtartam: 3 éj
Ár:
98500.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-08-17-tól
2024-08-20-ig
Szobatípus: 3 ÁGYAS SZOBA
Időtartam: 3 éj
Ár:
98500.00 Ft/fő, 3F
Ajánlatkérés
Leírás

1. nap: Alföldről a Magas-Tátrába: Besztercebánya - Csorba-tó - Szepesszombat - Poprád (300 km)

Indulás Szegedről a kora reggeli órákban. Kecskemét és Budapest érintésével Parassapuszta határát­kelőnél lépjük át a magyar-szlo­vák határt. Utunk az egykori leggaz­dagabb bányavárosok egyikébe, Besztercebányára vezet. A törté­nelmi városrészben sétálva felkeressük a Várnegyedet, amely nem nagy kiterjedésű. Az erődítésrendszerből a bástyatornyon kívül a barbakánnal ellátott gótikus kapuzat és 3 bástya maradt fenn, valamint az egyik bástyához épült királyház. Az itt álló ún. német templom külső falán üveg alatt nagyméretű későgótikus szoborcsoport köti le figyelmünket. A központi tér emeletes reneszánsz, barokk polgárházain kívül megcsodáljuk a Püspöki székesegyházat, a Thurzó házat, valamint az Alsó utcában Bethlen Gábor királlyá választásának épületét és Bél Mátyás lakóházát. Az Alacsony-Tátra fenyvesei közt kanyargó hágón át vezet utunk a Magas-Tátrába, ahol a Csorba-tó partján élvezzük a csodálatos magashegyi panorámát. Majd Szepesszombat meseszerű hangulatot idéző főterével, kontyos tímárházaival, reneszánsz harang­tornyával, Mátyás király szálláshe­lyével, Szt. György templom gótikus szárnyas oltáraival ismerkedünk (amelyeket II. Erzsébet angol királynő is meg­csodált). Szállásunk 3 éjszakán át Poprád környékén lesz. 

2. nap: Világörökségi helyszínek: Késmárk - Lőcse - Szepeshely (100 km)

Reggeli után két szepesi volt sza­bad királyi várost keresünk fel. Először Késmárkot látogatjuk meg. Megtekintjük az UNESCO jegyzéké­be felvett evangélikus fatemplomot, az új evangélikus templomban Thököly Imre mauzóleumát majd a Thököly várat (egyes időpontokban a templomok vagy a vár zárva tartása miatt helyettesítő progra­mot biztosítunk). Lőcsén megtekintjük a Szent Jakab templomban a világ legmagasabb gótikus faoltárát (UNESCO), a Mátyás király által adományozott Vir Dolorum szárnyasoltárt, a vá­rosházát, szégyenketrecet és Pál mester házában közelről láthatjuk művei­nek másolatait. Majd a Szepesi vár közelében fekvő Szepeshelyre indu­lunk. IV. Béla a tatárjárás után alapí­totta a Szepesi várispánság mellett a püspökséget. A gazdag múlttal rendelkező egyházi erődítmény (UNESCO) kiemelkedő épülete az 1245 és 1273 között épült kéttornyú Szent Márton katedrális. Szepes­hely történelmi képének formálását a prépostság késő reneszánsz püs­pöki palotává alakításával (1652) az óratorony megépítésével (1739) va­lamint a barokk kert és a kanono­kok házainak átalakításával fejezték be. Szepeshelyről gyönyörű kilátás nyílik Közép-Európa legnagyobb várára a Szepesi várra. Estére visszatérünk szálláshelyünkre. 

3. nap Túra Ótátrafüredről a Tarpataki-vízesésekhez (szintkülönbség 351 m, távolság oda 4,8 km, vissza 4,4km)

TARPATAKI-VÍZESÉS könnyed gyalogtúra

Technika: 3/6                          Kondíció: 3/6                                         Látnivaló: 5/6
Élményfaktor: 5/6                  Nehézségi fok: 3/6                               Időtartam: kb. 5,5 óra
Távolság: 10,8 km                  Szintkülönbség: 363 méter       
Tengerszint feletti magasság: 1361 méter

Reggeli után lehetőség nyílik élvezni Poprádon az Aqua City Wellness&Spa kényeztető termálvizes fürdőjének szolgáltatásait (belépőjegy), vagy jöjjön velünk egy üdítő gyalogtúrára a Tarpataki vízesésekhez. A gyalogtúra után a délutáni órákban a túrázókkal igény szerint a fürdőkomplexumban találkozunk. A Magas-Tátra legnagyobb és legrégibb üdülőtelepülésére, a 13 km-re 1010 m tengerszint feletti magasságban fekvő Ótátrafüredre utazunk. Savanyúvízforrását már 1723-ban említik. A parkolóból indulunk a savanyúvízforráshoz, majd a település békebeli épületei (Flóra villa 1839, Grandhotel 1904, Szeplőtelen fogantatás temploma 1894) között sétálva érkezünk a Tarajkára közlekedő siklóvasúthoz. Az alsó állomás jobb oldalán kezdődik a siklóval párhuzamosan futó zöld jelzésű turistaút (2,6 km), kényelmes tempóban 1 óra alatt felérünk a Tarajkára (1285m). Itt az 1275 m tengerszint feletti magasságban álló kilátótoronyból mesés kilátás nyílik a Tarpataki-völgyre és a tátrai csúcsokra.  Itt gyönyörködött a tájban Csontváry is, majd megfestette ,,Nagy Tarpatak völgye a Tátrában" című festményét. Innen a Tátra egyik legrégebbi és egyben legszebb turistaútján a Bílikova chata menedékház mellett elhaladva ereszkedünk le a dübörgő vízesésekkel alázúduló Tarpatak völgyébe. Partmenti szikláin akár órákat is el lehet tölteni anélkül, hogy észrevennénk az idő múlását. A Tarpataki vízesések láncolatában a legalsó a Hosszú vízesés (1216m t.sz.f.). Felfelé az itteni legszebb vízesésként számontartott Nagy-vízesés felé haladunk, amit a Rejtett és a Kis vízesés követ. A vízeséseket magunk mögött hagyva megérkezünk a Rainer réten álló Rainer kunyhóhoz (1302m t.sz.f.), amely a Tátra legrégebben épült, ma is álló menedékháza. Tovább haladva a Nagy-Tarpatak hídján át már a piros jelzésen hosszan emelkedő sziklás ösvényen érkezünk meg a két hatalmas sziklatömb között 20 m magasból lezúduló Kis Tarpatak Óriás vízeséséhez (1361m t.sz.f.). A piros jelzésen haladva térünk vissza Tarajkára és a turistaúton vagy ha már fáradtnak érezzük magunkat, akkor csoportosan siklóval érkezünk Ótátrafüredre. Aki nem kíván részt venni a túrán, lehetősége van egész nap Poprádon az Aqua City Wellness&Spa kényeztető szolgáltatásait élvezni, ahol 13 kül- és beltéri medence, köztük több termálvizes medence várja Utasainkat. A túráról visszatérve igazán jóleső érzés lesz kiáztatni magunkat, megpihenni a termálvizes medencékben, úszni a nagy vízfelületen.

4. nap: Andrássyak nyomában: Gömör - Betlér - Krasznahorkaváralja és Kassa (400 km)

Reggelink után indulunk Gömör­be, ahol kastélyok, kúriák, ódon templomok sora tanúskodik az egykori jólétről. Betléren festői szépségű parkban áll az Andrássy nemzetség egykori székhelye. Az eredeti gótikus várkastély története a XV. század közepe tájára nyúlik vissza. Az Andrássy család tagjai a második világháború végéig lakták a fényűző, de mégis otthonosan berendezett szobákat. A kastélyban a ,,Nemesi lakáskultúra a XVIII. és XIX. században" címet viselő, a főúri Andrássy család művészettörténeti gyűjteményét bemutató tárlatot tekinthetjük meg. A gyűjtemény alapját kiváló képzőművészeti alkotások, gyönyörű bútorok, kerámia-, üveg- és porcelán tárgyak, tálalóeszközök, környékbeli és külföldi vadásztrófeák képezik, valamint itt látható az Andrássyak nemzedékei által létrehozott ritkaságszámba menő történelmi könyvtár. A Kassára vezető út mellett Kraszna­horkaváralján meg­tekintjük az egyedülálló szecessziós és bizánci hatású Andrássy mauzóleumot. Azon kevés 20. század eleji felvidéki építmények egyike, amely a müncheni jugendstil képviselőinek munkája. A mauzóleum építésekor a világ csaknem valamennyi márványfajtáját felhasználták. Utunk következő állomása a 2013-ban, Európa Kul­turális Fővárosa címet viselő szép fekvésű, műemlékekben gazdag Kassa. Városnéző sétánk keretében keressük fel a város legnevezete­sebb látnivalóit. Megcsodálhatjuk a gótikus építészet remekműit a Szent Mihály kápolnát, Or­bán tornyot, Szent Erzsébet székesegyházat s benne a lenyűgöző szépségű Szent Erzsébet oltárt, a gótikus királylépcsőt, II. Rákóczi Ferenc fejedelem és társai sírboltját. A Fő utcán sétálva megállunk a színház előtti zenélő szökőkút, a régi városháza, vármegyeháza, Jezsuita templom, Lőcsei ház, Márai Sándor lakóháza és szobra előtt. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd tovább utazunk Szegedre.


FONTOS TUDNIVALÓK A PROGRAMUNKHOZ:

A gyalogtúrák nehézsége

A programban szereplő gyalogtúrák minősítését minden programnál külön részletezzük. A gyalogtúráink könnyed, maximum átlagos nehézségűek, de a sorozatterhelés és a ritkán technikás terep miatt egyes szakaszok fizikai állapottól függően fárasztóak lehetnek. A túrák távolsága és a szintemelkedése nem kimagasló, a terep azonban sokszor sziklás vagy törmelékes, kőomlással teli lehet.

Egyes túrák körtúrák, melyek esetében visszafordulásra nincs lehetőség.

A túrákra csupán egy kisméretű hátizsákot kell magunkkal vinni, benne az esőkabáttal, tartalék meleg ruhával, élelemmel és ivóízzel.

Ha Ön szokott túrázni vagy sportolni, akkor nem érheti meglepetés gyalogtúránk egyikén sem. A zord időjárás azonban jelentősen nehezítheti a túrákat, így nagyon fontos a megfelelő felszerelés, öltözet.

A túrák során rövid szakaszokon szükség lehet kézhasználatra. Emiatt a túrákon való részvétel feltétele a magabiztos mozgáskoordináció, a lépésbiztosság és a tériszonytól való mentesség. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.

A túrák nehézségét hatos skálán, a nemzetközileg is elismert BergFex minősítése alapján adjuk meg. 

  

Szükséges felszerelés

Öltözet
Strapabíró túraöltözet, meleg ruha, vékony és vastag polár pulóver, jó minőségű, lélegző anyagból (pl. Gore-Tex) készült esőkabát és esőnadrág, kényelmes és vízhatlan túrabakancs, sapka, kesztyű igény szerint. A jó minőségű esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük mindenképp fordíts erre kellő figyelmet! Természetesen amennyiben a lehetőségek engedik, a túrák napjait az időjárás alakulása szerint igyekszünk módosítani, azonban ez nem mindig megoldható a program egyéb kötöttségei miatt. Olyan bakancsot hozzon magával, amit már régóta használ. Ha új bakanccsal próbálkozunk, akkor a túra előtt mindenképp napokon keresztül legyen használva, bejáratva, nehogy az utazás alatt törje fel a lábat! Hozzunk magunkkal kendőt vagy baseball sapkát, napvédő krémet az erős napsugárzás miatt.

Túrafelszerelés
Kisméretű hátizsák a napi túrákhoz, kulacs, napszemüveg, napolaj, túrabot igény szerint.

Csomagolás az autóbuszra
Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe a szállodában használatos ruházatot. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni.

A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit magunkkal vihetünk a napi túrákra, valamint az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolvány (vagy az útlevél), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép, stb.

Nyilatkozat
Mivel utazásunk során az időjárás változékony lehet, ezért irodánk túra és idegenvezetői mindenképpen fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén - eső, köd, rossz látási viszonyok - megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén - a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében - módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más, helyettesítő programot szervezni.

A részvételi díj nem tartalmazza

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- 3x vacsora felárat 

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek, felvonójegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A részvételi díj tartalmazza

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 3 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 3x reggeli ellátást (szálloda)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

Bevezető

Szerződés

A ZÖKKENÖMENTES HATÁRÁTKELÉS ÉS KÜLFÖLDI TARTÓZKODÁS ÉRDEKÉBEN A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM JAVASOLJA AZ ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL HASZNÁLATÁT! (RÉGI TÍPUSÚ BARNA SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY NEM ALKALMAZHATÓ KÜLFÖLDÖN VALÓ TARTÓZKODÁSHOZ - ÚJ TIPUSÚ KÁRTYÁS IGEN). KÉRJÜK A NEVEK PONTOSÍTÁSÁT, AZ ÚTLEVÉL SZERINT ! (az ebböl eredö problémák az utas(okat) terheli!) KÉRJÜK A NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL/ÚTIOKMÁNNYAL RENDELKEZÖ UTASAINKAT, GONDOSKODJANAK AZ ÉRINTETT PROGRAMUNK SZERINTI VÍZUMKÖTELEZETTSÉGEINEK TELJESÍTÉSÉRÖL. NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK VÍZUMKÖTELEZETTSÉGÉT IRODÁNK AZ ÉRINTETT PROGRAM VONATKOZÁSÁBAN NEM VIZSGÁLJA. AZ EBBÖL ADÓDÓ KELLEMETLENSÉGEKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELÖSSÉGET.
A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!
A MEGHIRDETETT MINIMÁLIS LÉTSZÁMNÁL KISEBB CSOPORTLÉTSZÁM ESETÉN FELÁR FIZETENDÖ: 7500 FT/FÖ
EURÓS VISSZAIGAZOLÁS ESETÉN A LÉTSZÁMFELÁR 20 Euro/fö
Belépök és jegyek tájékoztató árai: 56 EUR/fö
Aqua City Wellness&Spa belépöjegy: 24 EUR/fö-töl
Egyéb helyszínen fizetendö költségek: 9 EUR/fö

További információk

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 3x reggeli


 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 56 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 9 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 7.500 Ft / 20 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Parassapuszta (határ) útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


 

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Ingyenes vecsési parkolás Turnusok:
2024-08-17 - 2024-08-20
0

Hasonló ajánlatok