A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

CSODÁS STÁJERORSZÁG - Turracher Höhe-Murau-Sámson fesztivál - 1 éjszaka szállással

Ausztria, Steiermark, Murau
  • Szálláskategória: Panzió
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Fesztiválok, Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2024-08-14-tól
2024-08-15-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
57990.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

CSODÁS STÁJERORSZÁG
Turracher Höhe-Murau-Sámson fesztivál
1 éjszaka szállással


Időpont: 2024. augusztus 14-15.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.00 órakor

Elhelyezés: Osztrák panzióban, 2 ágyas szobában

Ellátás: reggeli

Program


1 nap: Első megállónk a  St. Lambrecht-ben a Szent Benedek-rendi apátság. St. Lambrecht 1028 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik távol a világ zajától. Az apátságot 1160-ban szentelték fel, közel 1000 éve. Az apátság román stílusban épült, de az évek folyamán többször is átépítették. Az apátsági templom, a bencés kolostor St. Lambrecht fő temploma. Gótikus stílusú, háromhajós templom. A bordás boltozat 11 pillérpáron nyugszik. A reneszánsz bejáratot Domenico Sciassia tervezte. Az apátság mellett gyönyörű, gondozott kert csábít sétálásra. Egy vezetett túra keretében megcsodáljuk ezt a gyönyörű kolostort.

Innen utunk a Turracher Höhéhez vezet. A Turracher Höhe egy fennsík a Nockbergen hegyek szívében, ennek a középpontja a Turracher-tó. A Turracher Höhe Karintia és Stájerország között fekszik. A majdnem 1.800 méter magasságú Turracher Höhe egy tökéletes hely a hegybarátok számára. A hegy és tó kölcsönhatása adja meg a táj különleges báját. Sétálunk a gyönyörű tó mellett, majd a panoráma felvonóval felmegyünk a hegycsúcsra, ahonnan lélegzetelállító kilátás tárul elénk. A hegy tetején egy kis sétát tehetünk vagy beülhetünk egy Osztrák Hüttébe.  Innen a kalandra vágyók leszáguldhatnak a völgybe induló bob-bal, 1.600 méteren keresztül. A pálya kanyarogva és meredeken indul , így futva keresztül alpesi mezőkön, farakásokon, miközben varázslatos panorámának lehetnek tanúi a résztvevők egészen a völgyig. Az igazi élményről ugratók, hullámok és három extra körpálya gondoskodik. Aki nem szeretne bobozni, az a panoráma lifttel is leereszkedhet.

Végül Tamsweg óvárosában sétálunk kicsit. Innen a szállásunkra megyünk.

2 nap: reggelink elfogyasztása után Stájerország legnagyobb vízesését nézzük meg. A Günster vízesés 65 méteres magas.  A parkolótól egy gyönyörű erdei ösvény vezet fel a vízeséshez, amelyhez egészen közel lehet merészkedni a kiépített fapallóknak és lépcsőknek köszönhetően. A fapallók majdnem a vízesés forrásához vezetnek, nagyjából az út kétharmadán van egy átívelő híd, ahonnan gyönyörűen belátni az egész zuhatagot. 

Innen Murauba a fa és a sör városába utazunk. Murau röviden a Mura egy kis gyöngyszeme. Egy nagyon szép fekvésű, középkori hangulatú városka. Romantikus, sikátoros utcái, a belváros számtalan kis zegzuga titkokat és meglepetéseket tartogat mindenki számára. Muraut a Mur folyó szeli ketté, amibe itt folyik bele a hegyekből érkező Rantenbach patak. A folyó partján keveredik a múlt és a jövő. Régi, középkori hangulatot idéző házak között megjelennek a modern építészet formabontó beton és üveg épületei is.  Murauban már 1495 óta főznek sört! Mindenképp kóstolják meg a város sörgyárában készült Murauer sört.

Gyalogos városnézésünk után csatlakozunk a híres Sámson fesztiválhoz.  Augusztus 15-én immár 278. alkalommal tartják meg a híres Sámson-felvonulást. A „Sámson-felvonulás” története, egészen az 1746-ig vezethető vissza. Sámson, az  5 méter magas, 85 kilogramm súlyú, római légionáriusnak öltöztetett figura 2010 óta az UNESCO nemzeti kulturális örökségei közé tartozik. Sámson alakja tulajdonképpen a szláv mitológiából származik. A hatalmas figurát istenségként tisztelték. 1968-tól a szokás hivatalosan is Murau kulturális életének minden évben megrendezésre kerülő programjává vált. Azóta évente egy alkalommal zenei kíséret mellett és a muraui polgárőrség díszlövései közepette körbe hordozzák az öt méter magas figurát Murau utcáin. 

 Hazaindulás 16 órakor. Visszaérkezés várhatóan 23-24 óra között. Belépő jegyek: kb. 40,- €/fő

Részvételi díj: 69.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 57.990,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 2.880,- Ft/fő

Egyágyas felár: 11.500,-Ft/fő

Fix ülőhely: 5.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok