A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

RÓMA - VÁROSLÁTOGATÁS DEBRECENBŐL ***

Olaszország, Róma és környéke, Róma
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2024-10-19-tól
2024-10-22-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
319000.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Ajánlatkérés

 

Leírás

Leírás:

Csoportos városlátogatás magyar idegenvezetéssel, indulással Debrecenből

Minden út Rómába vezet - 2024-ben népszerű városlátogatásunk debreceni indulással is foglalható!

Tapasztalja meg az igazi La Dolce Vita-t az olasz fővárosban! A kulturális örökségek, a világhírű művészeti alkotások, a többezer éves épületek, a múltat idéző romok, templomok és szobrok, valamint az olasz konyha remekei egyaránt elkápráztatják az utazókat. A város a sokadik látogatás után is tartogat még hangulatos piazzákat, éttermeket, rejtélyes képzőművészeti kincseket és történelmi látnivalókat.

A program budapesti indulással is foglalható! Kattintson a részletekért!

1. nap

Elutazás repülőgéppel Debrecenből Rómába. A megérkezést követően transzfer a szállodába, bejelentkezés. Szállás Rómában.

2. nap

Reggeli a szállodában, majd félnapos gyalogos városnézés helyi közösségi közlekedés igénybevételével. A Spanyol lépcső, a Piazza Navona, a Pantheon és a Trevi-kút megtekintése. Délután szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőségként Róma ókori emlékeinek felfedezése: a Colosseum megtekintése, melynek építését Titus uralma alatt i.sz. 72-ben kezdték el és több, mint 50 000 néző befogadására volt alkalmas. 404-ben Honorius császár szüntette be a véres mutatványokat, majd az utókor számos palota építéséhez használta fel építőköveit. Később séta a Forum Romanum területén, ahol a császárság épen fennmaradt épületei, illetve romjai láthatók. Szállás Rómában.

3. nap

Reggeli, majd egész napos szabadprogram. Délelőtt fakultatív programlehetőség helyi közlekedéssel: a Vatikáni Múzeumok megtekintése. A Vatikáni Múzeumok a világ egyik leggazdagabb és legnagyobb műgyűjteményével rendelkeznek, köztük a leghíresebb a Michelangelo freskóival díszített Sixtus-kápolna és Raffaello stanzái (pápai lakosztályai), a quattrocento és a cinquecento kiemelkedő műalkotásai. Délután fakultatív programlehetőség: a Trastevere, a város egyik legérdekesebb, már az ókorban lakott negyedének felfedezése, mely borostyánnal befuttatott pasztell házfalak, apró, keskeny utcák, közök, terek, átjárók ,,labirintusa". A gazdagon díszített Santa Maria in Trastevere templom megtekintése, majd vacsora egy jellegzetes helyi étteremben. Szállás Rómában.

4. nap

Szabadprogram, vagy fakultatív program: Villa Borghese, mely Róma legnépszerűbb, nagy kiterjedésű parkja. Látogatás a Borghese Galériába, mely a világ egyik legnagyobb magánművészeti gyűjteményének ad otthont, ahol több teremben tekinthetők meg a kiemelkedő reneszánsz és barokk műalkotások, beleértve Bernini ,,Apollo és Daphne" szobrait, valamint Caravaggio, Rubens, Leonardo da Vinci és Sanzio Raphael festményeit. A galéria mellett a látogatók ezreit vonzzák, a galéria területét nyolcvan hektáron át körülölelő kertek, melyek számtalan érdekes látnivalót kínálnak, számos villával, nyári pavilonnal, kerti lakokkal, tavakkal, szökőkutakkal és szoborparkkal. Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás repülőgéppel Rómából Debrecenbe.

Minimum létszám: 20 fő

A jelenleg hatályos szigorú helyi szabályozás miatt a Vatikáni Múzeumokba és a Colosseumba szóló belépőjegyek csoportok részére csak a szabad kapacitás függvényében válthatók meg.

Amennyiben csoportos jegy vásárlása nem lehetséges, a látogatás egyéni jeggyel, tárlatvezetés nélkül, a szabad helyek függvényében valósulhat meg.

Szállás:

3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban
Ellátás

reggeli


Az ár tartalmazza:


  • utazás közvetlen repülőjáratokkal Debrecen - Róma - Debrecen útvonalon, 1 db fedélzeti poggyásszal (max. 10 kg)

  • 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban

  • reggelis ellátás

  • repülőtéri transzferek

  • félnapos gyalogos városnézés helyi közösségi közlekedés igénybevételével

  • 48 órás közlekedési bérlet, mellyel ingyenes használhatók a római tömegközlekedési eszközök

  • idegenforgalmi adó

  • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

  • félpanzió felára

  • borravalók

  • fakultatív programok (min. 15 fő esetén)
    o Az ókori Róma, Colosseum belépővel*
    o Vatikáni Múzeumok, belépővel*
    o Trastevere negyed vacsorával
    o Villa Borghese és a galéria

    *Kérjük, hogy jelentkezésüket az ókori Róma és vatikáni programokra már megrendeléskor szíveskedjenek jelezni.

    A jelenleg hatályos szigorú helyi szabályozás miatt a Vatikáni Múzeumokba és a Colosseumba szóló belépőjegyek csoportok részére csak a szabad kapacitás függvényében válthatók meg.

    Amennyiben csoportos jegy vásárlása nem lehetséges, a látogatás egyéni jeggyel, tárlatvezetés nélkül, a szabad helyek függvényében valósulhat meg.

Hasonló ajánlatok