A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Ausztria - Medve-szurdok

Ausztria, Steiermark, Mixnitz
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Sportos kirándulások
Szűrés
Indulás: 2024-08-03-tól
2024-08-03-ig
Szobatípus: program
Időtartam: 1 nap
Ár:
16900.00 Ft/fő, program, Budapest
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-09-07-tól
2024-09-07-ig
Szobatípus: program
Időtartam: 1 nap
Ár:
16900.00 Ft/fő, program, Budapest
Ajánlatkérés

Leírás

Leírás:

Ausztria legszebb és leghosszabb vizes szurdokai közé tartozik a Medve-szurdok, éppen ezért védettség alatt is áll. Ha igazi mackóval nem is szolgálhatunk ezen a csodálatos helyen, de a környéken minden megtalálható, amit a természetjáró csak kívánhat: sűrű erdők, napos rétek, szűk szorosok, szurdokvölgyek, dübörgő vízesések, kis patakok, ritka növények.

Program:

Kora reggeli indulás, majd folyamatos utazás Mixnitzig. A falu mellett található a Medve-szurdok, a Hochlantsch-vidék egyik legszebb és leghosszabb vizes szurdoka, amelyet közvetlen közelről élvezhetünk a kiépített útnak köszönhetően: létrák, hidak, stégek teszik teljesen biztonságossá és látványossá a túrát. A parkolótól kb. egy órás túra után - magunk mögött hagyva egy meredek emelkedőt - érjük el a szurdok bejáratát, ahonnan a valódi izgalmak kezdődnek. Innen 200-300 méter magas sziklafalak között haladunk, főként létrák, lépcsők, hidak segítségével - melyből összesen 164 darab található. A szintkülönbséget kb. 2900 lépcsőfok hidalja át. Kényelmes tempóban és fényképszünetekkel kb. 2 óra alatt tesszük meg a 2 kilométeres távot. Utunkat lélegzetelállító látvány kíséri. Tempónktól függően, a szurdokból kiérve a Guten Hirten alpesi fogadóhoz (1209 m) érkezünk, ahol elfogyaszthatjuk a jól megérdemelt uzsonnánkat. Kis pihenés után egy kényelmesebb, lefelé kanyargó erdei úton elérünk a Teichalm-tóhoz, ahol a buszunk már várni fog. Várható érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Szurdoktúra programunkhoz hegymászótudásra nincs szükség, ám túrázási tapasztalatot, sportos erőnlétet, jó kondíciót és szédülésmentességet feltételez. Mivel a túraútvonalak néhol meredek ösvények mentén vagy létrákon, hidakon keresztül vezetnek, a stabil mozgáskoordináció és a túrabakancs elengedhetetlen. A táv kb. 13 km, 800 méteres szintemelkedéssel. 

Átlagos középhegységi időjárásra kell számítanunk. Nyáron is bármikor előfordulhat eső vagy hirtelen zápor, ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 15-25 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság, a völgy zártsága és az éppen aktuális időjárási frontok függvényében változhat. A szurdokokban található vízmennyiség az aktuális, illetve a korábbi napok időjárása szerint változik. Kis hátizsák (mindazon felszereléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), lehetőleg vízálló túrabakancs, kamásli, túraöltözet, jó esőruha, meleg ruha, elemlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fejfedő ajánlott. A gyengébb térdízületek kímélése érdekében jó hasznát vehetik egy sport térdvédőnek vagy fáslinak, valamint a túrabotnak!

 

Utazás:

Felsőkategóriás autóbusszal.

Ellátás:

Önellátás

Fakultatív programok:

Medve szurdok belépő (5.00 EUR)

Indulási időpontok

2024-08-03

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől. Dózsa György út 1Találkozó: 04.40

2024-09-07

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől. Dózsa György út 1Találkozó: 04.40

Ár tartalmazza:

  • - Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • - Csoportkísérő idegenvezetés

Ár nem tartalmazza:

- ülőhely választási felár : 1.500 Ft/fő

- Medve-szurdok belépő: Felnőtt: 5,00 EUR/fő gyerek (6-16): 3,50 EUR/fő

- Utasbiztosítás 410 Ft/fő

 

A belépők a buszon fizetendők. 

FONTOS:Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok