A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Fedezzük fel Bosznia-Hercegovina rejtett szépségeit!

Bosznia- Hercegovina, Körutazás Bosznia-Hercegovinában, Körutazás Bosznia-Hercegovinában
  • Szálláskategória: Hotel ***+
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-07-25-tól
2024-07-28-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
124990.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

Időpont: 2024. július 25-28

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.00 órakor

Elhelyezés: 3*-os, 4*-os szállodában, 2 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió

 

Program:

Bosznia-Hercegovina Délkelet-Európában, a Balkán-félsziget nyugati felén fekszik. Az egykori Jugoszlávia volt tagköztársasága. Keletről Szerbia, délről Montenegró, 20 km-es partszakaszon az Adriai-tenger, a többi oldalról Horvátország határolja. Az 1990-es évek délszláv háború mély nyomokat hagytak az országon. Vallási tekintetben Európában egyedülálló, a bosnyákok nagy része muzulmán vallású, a szerbek ortodoxok, míg a horvátok római katolikusok. Ez az építészetben is nagymértékben meglátszik.                                   

                                

1. nap: Folyamatos, rövid pihenőkkel való utazás után megérkezés Szarajevoba. Szarajevó Bosznia-Hercegovina fővárosa. Európa Jeruzsálemének nevezik a várost, mert a világ azon kevés városának egyike, ahol néhány száz méteren belül katolikus, ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Hangulatos óváros, gyönyörű hegyek és még megannyi látnivaló vár minket.  A városnézésünket a  Trebević-hegyen kezdjük és lenézünk Szarajevóra. Csodálatos panorámában lesz részünk. A modern felvonó  az 1160 méter magasságban kialakított felső végállomásra visz bennünket. Az 1984-ben megrendezett Szarajevói Téli Olimpia keretében a Trebević-hegyen épültek meg a téli bob- és szánkópályák, amely akkoriban a legmodernebb ilyen jellegű sportlétesítmény volt a világon. A bobpályák romjait ma is megnézhetjük, a felvonó felső végállomásától néhány perces sétára találjuk őket. Új tájékoztató táblák, térképek mutatják az utat a környék látnivalóihoz és kilátópontjaihoz. Ám sétáink során sose térjünk le a kijelölt és jelzett utakról, mert a délszláv háborúban elaknásított helyszínen járunk!! Az aknamentesítés folyamatos, de közel sem ért véget! Mai napig sok piros, halálfejes aknaveszélyre figyelmeztető táblát és elkerített (elszalagozott) területet láthatunk, ahová életveszélyes bemenni! Mindenképpen csak és kizárólag a kijelölt útvonalakon sétáljunk, azokról soha és semmilyen okból ne térjünk le! A hegyről visszatérve, egy  városnéző séta keretében a Monarchia emlékeinek felkutatásával folytatjuk Szarajevó felfedezését. Sétánk során megnézzük a Miljacka-folyó hidjait, a folyó két partján még megmaradt, illetve újjáépített műemléket a Huszref bég dzsámiját, Sahat-toronyot, Szt. Mihály ortodox templomot, Bas-Csarsit, Sarajevo történelmi központját,  a főteret, a hangulatos kávézóival, török kori mecsetekkel, minaretekkel, fürdőkkel, kutakkal. Vásárlás a bazárban, ahol mindenféle helyi különlegesség, ajándéktárgy beszerezhető. A szállásunk elfoglalása és a vacsoránk elfogyasztása. (1 éjszaka)

2. nap: reggeli után az első megállónk Mostar híres városa lesz. Mostar  nevezetességeinek megtekintése során megismerjük a következő nevezetességeket: a Ferencesek templomát, Ibrahim Efendi dzsámit, Karadzsoz bég mecsetjét, Biscsevics-házat, Szatócsboltok utcáját és ki nem hagynánk az  Öreg-hidat. Délután kirándulunk a felejthetetlen élményt nyújtó Kravica Vízeséshez. Kravica Bosznia legnagyobb és sokak által legszebbnek tartott vízesése. A Kravica-vízesés, melyet több egymás mellett elhelyezkedő vízesés alkot, legmagasabb közölük 26 méteres, a vízesések 120 méter szélesen kápráztatják el az arra járókat. A vízesés egy nagy tóban végződik. A vízesés nem csak gyönyörű, hanem fürdőzni is lehet a vízében. A tó vize hűs, de csodálatos türkizkék. Itt lehetőség lesz a fürdőzésre is. A program végeztével elfoglaljuk a szállásunkat majd a vacsora elfogyasztása. Szállásunk a tengerparton lesz.(1 éjszaka )

3.nap:  Napunkat az Adriai-tengerben való fürdőzéssel kezdjük, szabad program. A fürdőzés után Medugorje városának felkeresésével folytatjuk utazásunkat. Medugorje Bosznia-Hercegovina zarándokhelye. Medugorje nemzetközi ismertségre tett szert 1980-tól kezdve, olyan események révén, melyekben fiatalok azt újságolták, hogy megjelent nekik Szűz Mária. A római katolikus egyház ezeket a jelenéseket nem ismerte el. Medugorje a világ egyik leglátogatottabb búcsújáró helyévé vált az egész világon, becslések szerint több, mint 15 millióan zarándokoltak már el ide a világ minden tájáról. Medugorje látnivalója egyértelműen a Szűz Mária zarándokhely.

Innen Blagaj-ba, híres dervis kolostorába látogatunk el. Blagaj nemcsak arról nevezetes, hogy innen ered a Buna folyó, hanem arról is, hogy az egész városka római alapokra épült. A folyó forrását egy óriási kőszikla takarja, amely mellett egy 16. századi, fehérre meszelt falú, tornácokkal ékesített derviskolostor büszkélkedik. Egy különleges szentéllyel, maquam-mal is rendelkezik, emiatt jelentős zarándokhely lett a muszlim szúfi irányzatát követő hívők körében. A kolostorba csak a muzulmán vallásnak megfelelő öltözetben szabad belépni, a lábbelit le kell venni, a nőknek pedig el kell takarniuk a vállukat és a fejüket!  A szállásunk elfoglalása és a  vacsoránk  elfogyasztása.(1 éjszaka)

4. nap: Elbúcsúzunk Szarajevótól és elindulunk hazafelé. Útközben megállás Visokoban, a „boszniai piramisok” völgyében, amely teljes feltárása után a világ egyik csodája lesz. A Bosnyák piramisok múzeumát nézzük meg. Várható visszaérkezés Budapestre a késő esti órákban. Belépőjegyek: kb. 150 KM

Részvételi díj: 145.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 124.990,- Ft/fő


Egyágyas felár: 33.500,-Ft

BBP + stornó biztosítás: 5.760,- Ft

Fix ülőhely: 5.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok