A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Olasz művészetek és ízek nyomában

Olaszország, Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-08-08-tól
2024-08-12-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
225000.00 Ft/fő, 2 ágyas szoba
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás:

?  Bologna, a tornyok városa és San Marino
?  Ravenna csodái és Rimini homokos strandja
?  Olasz luxus a Ferrari gyár múzeumában
?  Mortadella, balzsamecet, pármai sonka, parmezán sajt

Bolognában már a kirakatok is elárulják, hogy a gasztronómia központjában járunk. Modena balzsamecetét és húskészítményeit kóstolva ez be is igazolódik.
Csorba Klára - 15 éve Olaszország szakreferense

Program:

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) - BUDAPEST - SZLOVÉNIA - AQUILEIA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után lekanyaro­dunk egy érdekes ókori településhez. Aquileiában megtekintjük a világ egyik legrégebbi keresztény templomát, melynek köve­zete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszítését. Nem vélet­lenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően folytatjuk utunkat a ****-os hotelhez. Szállás (4 éj).

2. NAP: CARPI - MODENA - MARANELLO - BOLOGNA

Reggeli után Carpiba utazunk, ahol látogatást teszünk egy balzsamecet készítő farmon. A bemutató és kóstolás után, vásárlásra is lesz lehetőség. Programunk után Modenába láto­gatunk el, itt született és élt Pavarotti. A híres énekesre emlé­kezve alakítottak ki egy emlékmúzeumot életéről. A város katedrálisa és harangtornya, továbbá a Városháza a Piazze Grande-n, a Világörökség része. Látjuk a monumentális nagy­hercegi palotát is. Ezt követően egy különleges programra megyünk. A világ egyik legdrágább és leghíresebb autói a Ferrarik, melynek gyári múzeumát tekintjük meg Maranellóban. Ez több mint egy autómúzeum. A kiállítás során a tűzpiros cso­dákból különböző korú járműveket láthatunk. Érdekes megfi­gyelni, hogy mennyit fejlődött az autóipar. Újdonság, hogy be lehet fizetni Ferrari tesztvezetésre. Pár perces autózással ki lehet próbálni a Ferrari autók vezetésének élményét. Jelentkezés, fize­tés a helyszínen történik (jogosítvány szükséges). A múzeum maradandó élmény a laikusok számára is. Ha valaki nem akar a múzeumba bejönni a közeli kávézóban pihenhet. A nap végén utazunk vissza szállásunkra.

3. NAP: BOLOGNA

A mai napot Bolognában töltjük. A Piazza Maggiore terét mesés paloták övezik. A főtér közelében lévő monumentális Neptun kutat és a hatalmas könyvtár épületét is megtekintjük a Piazza Galvanin. Látogatást teszünk egy, a Fő tér közelében található csodás falatokat rejtő Salumeriában. Itt megkóstoljuk a hely­ben készült tésztákat, sonkát és a híres Mortadellát egy pohár bor kíséretében. (A kóstoló árát a részvételi díj tartalmazza.) Ezután ellátogatunk a Jeruzsálem-negyedbe, ahol a Santo Stefano 7 templomból álló épületegyüttesét láthatjuk. Sétánk során lefényképezhetjük a köröttünk magasodó hatalmas tor­nyokat. A csoport nagy részének meglepetést fog jelenteni, hogy Bolognában, a város közepén áll két látványos ferdetorony. Délután szabadprogram a városban, este visszatérés a szállodába.

4. NAP: RAVENNA - RIMINI - SAN MARINO

Reggeli után a mozaikjairól híres Ravenna városát keressük fel. Megtekintjük a város legfőbb látnivalóit. Sétánk során gyö­nyörű, több mint 1.500 éves mozaikokkal találkozhatunk, vala­mint érintjük a legnagyobb olasz költő, Dante síremlékét is. A művészeti látványosságok után tovább utazunk Riminibe, Olaszország ,,Miami"-jaként emlegetett tengerparti nyaralóvárosába, ahol 12 km hosszú lassan mélyülő partszakasz várja a turistákat. Fürdési lehetőség, szabadprogram. Pihenőnk után a közeli, mesés fekvésű mini államba, San Marinóba megyünk. A főtéren lévő Kormányzósági Palota és a Bazilika különösen lát­ványos. Városnézésünk és szabadprogramunk után jövünk le a hegyről és megyünk vissza a szállodába.

5. NAP: FERRARA - SZLOVÉNIA - BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. Megállunk a ,,Pó asszonyaként" emle­getett Ferrara városában, mely a reneszánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvárosi utcakép. Belvárosi sétánk után hazaindulás. Szlovénia érintésével a Budapestre érkezés 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Siófok, Tesco melletti Shell benzinkút, kb. reggel 8:30
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Székesfehérvár M7, M7-es melletti Shell-kút, 7:45
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 5:10
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Nagykanizsa, Tesco parkoló, kb. reggel 10:00

Hasonló ajánlatok