A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Napsütötte Itália Velencével

Olaszország, Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-07-03-tól
2024-07-09-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 6 éj
Ár:
389000.00 Ft/fő, 2 ágyas szoba
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-01-tól
2024-10-07-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 6 éj
Ár:
299000.00 Ft/fő, 2 ágyas szoba
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás:

?  Nyaralás az Adriai-tenger olasz oldalán
?  Ravennában mesés mozaikokat láthatunk
?  Fakultatív kirándulás két különleges helyszínnel
?  Velence városnézés fő látványa a Szt. Márk tér

Olyan társasút, mely során lesz idő a fürdőzésre, de a kulturális látványosságok megtekintése is fontos szerepet játszanak az egy hét során.
Csorba Klára - 16 éve Olaszország szakreferense

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - SZLOVÉNIA - OLASZORSZÁG

Kora reggeli indulás, folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Folytatva utunkat este érkezünk Riminibe, az Adriai-tenger partján lévő városba, ahol a szálláshelyünk lesz. Este fakultatív vacsora (5 éj).

2. NAP: FÜRDÉS, PIHENÉS

Egész napos fürdés, pihenés a tengerparton. (Strandszerviz a helyszínen fizetendő). Szállásunk a Hotel Sovrana **** hotel. A nagyon jó minőségű szálloda a homokos tengerpart közelé­ben található. A város központja negyedórai sétával érhető el.

3. NAP: RAVENNA

Reggeli, majd kirándulás Ravennába. Városnézés a Dante nyug­helyéül is szolgáló csodálatos városban. San Vitale Székesegyház: a bizánci, centrális templomtípus egy nagyszerű példája. San Apollinaire Nuovo Bazilika, Dóm, Érseki Palota, Garibaldi tér, Dante sírja. Programunk után visszautazás a szálláshelyre, a dél­után hátralévő részében pihenés, fürdőzés a tengerparton.

4. NAP: SAN MARINO - URBINO

Ezen a napon utasaink eldönthetik, hogy továbbra is a tenger­part nyújtotta nyugodt kikapcsolódást választják, vagy eljön­nek velünk egy kellemes fakultatív kirándulásra, mely során egy mini államot és egy a Világörökségek közé tartozó várost keresünk fel. San Marino a legrégebbi, ma is fennálló köz­társaság, amelyet 301-ben alapított egy kőfaragó mester. Városnézés során láthatjuk a Bazilikát, Kormányzósági Palotát, Szent Ferenc templomot, valamint a Borgo Maggiore városrészt, ahol a Fegyver-, a Bélyeg- és a Garibaldi Múzeum is található. Ezt követően vásárlási lehetőség az adómentes miniállamban. Délután folytatjuk utunkat az egyedi hangulatú, több mint 2.000 éves városba, Urbinoba. Reneszánsz stílusú történelmi magja miatt a város felkerült az UNESCO Világörökségei közé. Urbino fő látványossága a Raffaello szülőház, melyet belülről is megtekintünk és a Dózse Palota, melyben főként olasz művé­szek alkotásaiból összeállított kiállítás található. A belvárosban sétálva fel-fel tűnik a város fölé magasodó vár, majd felkeres­sük a dómot is. Az ezt követő rövid szabadprogram után indu­lunk vissza szállásunkra. Fakultatív San Marino és Urbino kirándulás 1 belépővel: 40 EUR.

5. NAP: RIMINI

Egész napos fürdés, pihenés a tengerparton. Akinek kedve van, elmehet Rimini központjába az idegenvezetőnkkel. A Piazza Cavour főtér bárokkal, éttermekkel övezett, hangulatos helye a városnak. Krisztus előtti időkben készült az Augustus diadalív. Több mint 2.000 éves a Tiberius híd is. A Malatesta templom különlegessége, hogy a reneszánsz korában épült. A városnézést szabadprogram követ, majd visszamegyünk szállodánkba, ahol a délutánt fürdés­sel, napozással, pihenéssel tölthetjük. Szállás, mint előző napokon.

6. NAP: VELENCE

Reggel indulunk Velencébe. Vaporettoval megyünk be a város központjába. A hatalmas Szt. Márk tér névadó katedrálisa 5 kupolás, bizánci stílusú. Vele szemben található a majd 100 m magas Harangtorony, ahova a szabadidő alatt fel lehet menni. Onnan csodálatos a rálátás Velencére és a környező szigetekre. A közelben található a sok festőt megihlető Sóhajok hídja, és a gazdag hercegek mesés épülete, a Dózse-palota. Délután - a szabadprogram alatt -, meg lehet tekinteni egyénileg belül­ről is a Dózsepalotát és a Szent Márk katedrálist. A központot elhagyva elsétálunk a mindig nagy forgatagú Rialto hídhoz. Erről körbetekintve gyönyörködünk a Canal Grandén haladó hajókban, gondolákban és a csatornát övező palotákban. A kora esti órákban indulunk Velence közeli szállásunkra.

7. NAP: OLASZORSZÁG - SZLOVÉNIA - MAGYARORSZÁG

Reggeli után hazaindulunk, útközben a tengerparton álló Miramare kastélyt tekintjük meg. Az isztriai fehér márvány épü­let egy hangulatos Habsburg időkből fennmaradt kastélyt rejt magában, melyet Habsburg Miksa és felesége Sarolta, belga hercegnő építtetett a Trieszt belvárosától alig néhány kilomé­ternyi távolságra, a Trieszti-öbölben. A XIX. századi romantikus palota sok mindent átélt. Éveken át nyaralt az osztrák Riviérán a Habsburg hercegi pár, itt fogadta Miksa 1864. április 10-én a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt országuk császárává. Erzsébet királyné, Sissi is több alkalommal tett látogatást a Miramare kastélyban. Programunk befejezése után Szlovénián keresztül folytatjuk utunkat. Útközben láthatjuk a változatos szlovén tájat. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után min­denkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Nagykanizsa, Tesco parkoló, kb. reggel 10:00
— Siófok, Tesco melletti Shell benzinkút, kb. reggel 8.00

Hasonló ajánlatok