A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Itália szíve - Róma - Firenze 6 nap 5 éj autóbusszal

Olaszország, Róma és környéke, Róma
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás+Nyaralás, Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2024-07-04-tól
2024-07-09-ig
Szobatípus: Társítható
Időtartam: 5 éj
Ár:
189800.00 Ft/fő félpanzióval, előfoglalási ár visszavonásig érvényes
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-07-04-tól
2024-07-09-ig
Szobatípus: 2-3 ágyas szoba
Időtartam: 5 éj
Ár:
189800.00 Ft/fő félpanzióval, előfoglalási ár visszavonásig érvényes
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-07-04-tól
2024-07-09-ig
Szobatípus: 1 ágyas szoba
Időtartam: 5 éj
Ár:
229700.00 Ft/fő félpanzióval, előfoglalási ár visszavonásig érvényes
Ajánlatkérés
Leírás

Rövid ismertető: 
Mi lehetne ennél csábítóbb program Itáliában, mint Toszkána és Róma meglátogatása? Többek között mi ezt a két ikonikus várost mutatjuk meg Önöknek ebben a programban, de természetesen nemcsak Firenze és az Örök Város, tartogat számunkra  lenyűgöző látnivalókat, de Róma környéke is bővelkedik történelmi emlékekben, szépségekben. Elbűvölő helyeken kalandozunk majd, pápai rezidenciákon járunk, reneszánsz villákat csodálunk meg, és akár a tengerben is fürdőzhetünk majd. RÓMA és környéke kicsit másképp - ne hagyja ki!

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 3-4 csillagos hotelek:
Firenze környéke 3*  (1 éj) 
Róma környéke    3*  (3 éj)  Rocca di Papa
Padova környéke 4*  (1 éj) 

Szobák: 2-3 ágy (pótágyazható). A kellemesen berendezett, egyszerű szobák fürdőszobával felszereltek. 
Hotel Rocca di Papa (3éj) Rómától mindössze néhány kilométerre, Rocca di Papa településen, Castelli Romani területén található  kellemes családi szálloda, csodálatos kilátással a közeli hegyekre és az Albano tóra. Szobái: Modern berendezés, TV, hajszárító, erkély.
Szolgáltatás:  étterem, bár, TV-szoba, liftel, panoráma terasz kilátással a környékre, kert 

Ellátás (krt): kontinentális reggeli, felár ellenében félpanzió (3 fogásos menüvacsora)

Fel- és leszállási lehetőség: Ingyenes: Budapest (BOK Sportcsarnok ex. SYMA csarnok és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa 

Időpont: 2024.07.04- 07.09. (csütörtök- kedd) 6 nap/5 éj 

1. nap:  Budapest – Firenze 
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid megállókkal Szlovénián keresztül, a Firenze környéki szálláshelyünkre. (1 éj)

2. nap: Firenze 
Reggeli után tovább utazunk Toszkána fővárosába, Firenzébe, amely az idők során változatlan formában megőrizte a varázsát és szépségét. A művészi remekeiről, a templomok színes márványáról és a hangzatos építészetéről világszerte ismert Firenze a Mediciek városa. Városnézés helyi idegenvezetővel a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol többek között megtekinthetjük a Santa Croce templomot Michelangelo sírjával, a Dómot és a híres Ponte Vecchio-t is. Természetesen jut idő egyénileg is felfedezni a lépten-nyomon elénk táruló nevezetességeket, a hangulatos kávézókat és éttermeket. Délután tovább utazunk Róma környékére, ahol szálláshelyünk egy elragadó kis középkori városkában, Rocca di Papa településen lesz. Az elragadó fekvésű városkában –ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a szikla tetején épült házakra és a sikátorokra- 3 éjszakát töltünk el.

3. nap:  Az örök Róma 
Pihenés a gyönyörű környezetben, vagy fakultatív kirándulás: Napunkat az egykori Római Birodalom bölcsőjének, Rómának szenteljük.  Helyi idegenvezetőnkkel gyalogos városnézésünk alatt megismerjük a híres város ikonikus látnivalóit: kívülről megnézzük a Colosseumot és a Forum Romanum-ot, mely több, mint ezer éven át a római élet központja volt. Ellátogatunk a világ egyik leghíresebb, és legszebb szökőkútjához a Trevi kúthoz, időzünk Európa leghosszabb, és legszélesebb kültéri lépcsőjénél, a rómaiak egyik kedvenc találkahelyénél, a Spanyol lépcsőnél. Megnézzük a város vallásának hét istene tiszteletére épült és az egyik legjobban megmaradt ókori római műemléket, a Pantheont is, majd elvegyülünk a város forgatagában a híres Navona téren, ahol korábban a város legkedveltebb piaca működött, sőt még hajócsatákat is rendeztek a téren, amit ilyenkor elárasztották vízzel. Szabadidő, vagy további séta a Vatikán környékének felfedezésére. Szabadidőben lehetőségünk lesz a téren kipróbálni 1-1 helyi ételkülönlegességet, fagylaltokat és kávékat, vagy csak barangolni még egy kicsit kedvükre az örök városban. Visszaindulás a szálláshelyünkre a délutáni órákban. (Ár: 60 EUR/fő)

4. nap: Castel Gandolfo- Ostia Antica/Ostia- tengerparti strandolással 
Pihenés, vagy fakultatív kirándulás: Elsőként a festői Castel Gandolfo- ba vezet utunk, mely megérdemli a legszebb olasz település díját. A festői vulkanikus Albanói-tó feletti sziklaszirten épült pápai palota épületegyüttese az egyházfők nyári rezidenciája. Látogatást teszünk a lélegzetelállító kilátással rendelkező rezidenciában és az apostoli palota kertjébe is. A magnóliák – és tündérrózsák kertje, a gyógyfüvek ösvénye mellett hírdetik a dicsőséges múltat Domitianus császár egykori palotáinak romjai, valamint a világ egyik legnagyobb csillagvizsgálója. A város gasztronómiája is híres, érdemes megkóstolni a porchetta-t (sertéshús sült fűszerekkel) és leöblíteni zamatos Frascati borral. A délutáni órákban a tengerpart felé vesszük utunkat, a rómaiak kedvenc üdülőhelyére, Ostia-ba utazunk, mely az ókorban Róma kikötője volt.  Érkezésünk után eldöntheti, hogy mihez van kedve:  Megcsodálni a  város ősi részét, Ostia Antica-t, mely városrész megőrzött romjai betekintést engednek az ókori élet nyüzsgő mindennapjaiba, hiszen számos fürdő, üzlet és lakóház romja emlékeztet a múltra. A csodás mozaikok és emlékek szépsége méltán vetekszik Pompei látnivalóival.  Pihenésnek is szentelheti a délutánt, az elbűvölő, sötét homokos stranddal büszkélkedő Lido Ostia-ban, ahol  szabadidőben lehetőségünk lesz pihenni, sétálni, vagy fürdőzni, esetleg egy kávézó teraszáról csodálni a tengert. Az ingyenes strandszakaszok pezsgése az olasz életérzés része. Visszatérünk szálláshelyünkre az esti órákban. (Ár: 45 EUR/fő)

5. nap:  Toszkána szíve - Arezzo -Padova környéke
Reggeli után elbúcsúzunk szálláshelyünktől, és elindulunk  felfedezni a környékén található kincseket. Útközbeni pihenőként Arezzo-ba látogatunk, mely egy  csodás történelmi város Toszkánában, tele kulturális kincsekkel és lenyűgöző látnivalókkal. Óvárosa lenyűgöző és hangulatos helyszín Toszkána szívében. A középkori sikátorokban sétálva felfedezzük a város hagyományos olasz atmoszféráját. A központi Piazza Grande, ahol a híres Vasari Loggia található, ahol piacok és fesztiválok zajlanak. Az óváros tele van történelmi épületekkel. Az eldugott utcákban felfedezzük a hangulatos kávézókat, éttermeket és üzleteket. A reneszánsz és középkori stílusban épült épületek, a kanyargós utcák és a város pezsgése egyedi hatást nyújtanak. Élményekkel telve továbbutazunk Padova környékére, ahol az esti órákban elfoglaljuk szálláshelyünket  Padova környéke. (1éj). 

6.nap:  Padova - Hazautazás
Reggeli után élményekkel telve hazaindulunk, de még megállunk Észak-Olaszország legrégebbi városaként számon tartott Padova-ban. Gyalogos városnézésünk alatt megnézzük a város ékköveit, a Basilica di Sant'Antonio bazilikát, a középkori Igazságügyi Palotát és az óváros legszebb terét, a Piazza dei Signori-t, melynek fő látványossága a velencei kormányzók egykori székhelye, a Palazzo del Capitano óratornya. Utazás  rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre a késő esti órákban. 

italia szive:  Róma-Firenze  2024.
6 nap/5 éj reggelivel 

ELŐFOGLALÁSI ÁR- VISSZAVONÁSIG ÉRVÉNYES

Időpontok Előfoglalási ár Ft/fő- visszavonásig érvényes
07.04-07.09. 159 900 Ft ( 410 EUR)

Egyágyas felár nélkül foglalható két,-háromágyas szobákban társítással.
Egyágyas felár (társítás nélkül):  39 900 Ft/fő (102 EUR)
Vacsora felár: 29 900 Ft/fő (77 EUR) A reggelis kapacitásunk elfogyott, az út csak félpanzióval foglalható.
Audio-guide: 3 300 Ft/fő (8,5 EUR)
Üdülőhelyi és regisztrációs díj: (helyszínen fizetendő): 20 EUR/fő
 

Kedvezmények: 3. ágyon 12 évig az alapárból 10%

Fakultatív programok (min. létszám 25 fő):
Firenze (parkolási díj, helyi idegenvezető és tömegközlekedés)            15 EUR/fő
Róma (városnézés helyi idegenvezetővel, helyi közlekedéssel):            60 EUR/fő
Castel Gandolfo- Ostia Antica/Ostia:                                                    45 EUR/fő

Belépők és egyéb felárak:  
Ostia Antica  (egyénileg) - ingyenes a hónap első hétvégéjén.                                                                         
Castel Gandolfo pápai rezidencia: (előzetes  - foglalással egyidőben - jelentkezéssel látogatható):  kb. 23-25 Eur/fő 

Minimum létszám: 35 fő

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (classic típus 730 Ft/fő/nap, prémium típus 950 Ft/fő/nap), útlemondási díjat, az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat, a helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs díjat, fakultatív vacsorát és az audio guide költségét. Az útlemondási biztosítás 15% önrészt tartalmaz. Foglalással egyidőben megkötött útlemondási - és prémium utasbiztosítással (950 Ft/fő/nap) az önrész kiváltható.

 

Hasonló ajánlatok