A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Erdély - Székelyföld részletesen ***

Románia, Körutazás Erdélyben, Körutazás Erdélyben
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-09-25-tól
2024-09-29-ig
Szobatípus: Kétágyas standard szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
139900.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-09-25-tól
2024-09-29-ig
Szobatípus: Háromágyas szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
139900.00 Ft/fő, 3F
Ajánlatkérés
Leírás

Programleírás

1. nap (szerda)

Indulás a hajnali órákban Budapestről(05:00). Felszállási lehetőség Kecskeméten is. Nagyváradra érkezvén gyalogos városnézéssel kezdünk: megnézzük kívülről a Püspöki székesegyházat, Kanonok-sort, és Szent László-szobrot. Ezután Bánffyhunyadon teszünk látogatást a kalotaszegi református templomban, majd továbbutazunk Kolozsvárra, ahol a város főbb nevezetességeivel ismerkedik meg a csoport: Szent Mihály-templom, Mátyás király lovasszobra, Mátyás király szülőháza, református templom, Szent György-szobor. Ezután elfoglaljuk szállásunkat, ahol meleg vacsora vár bennünket.

2. nap (csütörtök)

Reggeli után Tordára látogatunk, ahol előszőr a híres tordai sóbánya(K) hatalmasföld alatti termeit keressük fel. Következő állomásunk az UNESCO Világörökség részét képező, a Székelykő lábánál elterülő polgárházairól és népviseletéről híres Torockó. Itt lehetőség van megismerkedni az Európa Nostra-díjas aranyosszéki faluval. Buszunkkal Korond felé utazunk, ahol lehetőség van vásárolni a helyi székely kézművesek portékáiból. Napunk végeztével megérkezünk Székelyudvarhelyre, ahol elfoglaljuk a szállást és meleg vacsorát kapunk.

3. nap (péntek)

Reggeli után Csíksomlyó felé vesszük az irányt, felkeressük a méltán híres kegytemplomot, ahol a csodatévő Mária-szobrot és a ,,Jelenések hegyét" is lehetőségünk lesz megnézni. Ezt követően a Keleti-Kárpátok lenyűgöző szurdokvölgyébe, a -patak völgyében elhelyezkedő Békás-szoroshoz utazunk. Napunkat a Gyilkos-tónál zárjuk, amely a közeli hegyről lecsúszó törmelékek következtében keletkezett. Ezután visszatérünk szálláshelyünkre és megvacsorázunk.

4. nap (szombat)

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk Szentegyházára, ahol traktorokra (traktorral vontatott szán) (K) szállva hódítjuk meg a székelyek szent hegyét, a Madarasi Hargitát. A menedékházig van lehetőség traktorral felmenni, onnan a vállalkozókedvűeknek már csak másfél km gyalogtúra a kopjafákkal díszített csúcs. A túra után visszatérünk utunk Farkaslakára vezet, ahol megemlékezünk Tamási Áronról és felkeressük a síremlékét is.

5. nap (vasárnap)

A korai reggeli után összepakolunk, majd Marosvásárhelyre utazunk. A menetidő függvényében, 1-2 órás városnézésen veszünk részt, ahol látni fogjuk a Kultúrpalotát, a Toldalaghy-palotát és a Teleki-tékát. Hazautazás. Érkezés a késő esti órákban Kecskemétre, majd Budapestre.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Programköltségek (Erdély) Turnusok:
2024-09-25 - 2024-09-29
300

Az ár nem tartalmazza

  • Kinti Programok költsége: 300 RON/fő (belépődíjak, behajtási engedélyek, parkolási díjak, helyi adók, traktorozás, helyi idegenvezető költsége, egyéb illetékek).
  • Utasbiztosítás: (5 napra): gyerek: 2.300 Ft/fő felnőtt: 4.600 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítás: stornó: 2%,

Az ár tartalmazza

  • az autóbuszos utazást,
  • 1 éj szállást Kolozsváron,
  • 3 éjszaka Székelyudvarhelyen Panzióban 2-3 fős együttes elhelyezésével fürdőszobás szobákban,
  • félpanziós ellátással
  • csoportkísérő költségét.

Hasonló ajánlatok