A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Kirándulás a Cseh Paradicsomba

Csehország, Körutazás Csehországban, Körutazás Csehországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-07-23-tól
2024-07-28-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 5 éj
Ár:
219000.00 Ft/fő, 2 ágyas szoba
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-09-09-tól
2024-09-14-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 5 éj
Ár:
209000.00 Ft/fő, 2 ágyas szoba
Ajánlatkérés
Leírás

Leírás:

?  Változatos programok, 5 Világörökség
?  A legérdekesebb kelet-cseh városok
?  Barlangtúra és természeti különlegességek
?  Geológiai csodák: A Porladó-sziklák és homokkövek

A Paradicsom elnevezés egyáltalán nem túlzás. Mesebeli sziklavidékeken, elragadó városkákban járunk. Sőt, egy nem mindennapi barlangtúrán is részt veszünk.
Kádár Zsolt - Idegenvezető, a program összeállítója

Program:

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / MISKOLC - BUDAPEST - KUTNA HORA - KOLIN

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után, rajkai hatá­rátlépéssel érkezünk Szlovákiába. A Dunán átkelve Pozsony lát­képe tárul elénk, majd a cseh határt átlépve tovább utazunk és Kutná Hora látványosságait keressük fel. A város peremén talál­ható egy csontkápolna, mely érdekes, de kicsit meghökkentő is. Megtekintjük a csodaszép Szent Borbála-katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségével a prágai Szent Vitus-székesegyházzal vetekszik. Ezt követően sétálunk a belvárosban, ahol a gótikus kőkút mel­lett, a középkori házakban is gyönyörködhetünk. Utolsó állomá­sunk Kolin lesz, ahol lenyűgöző látványt nyújt a város díszkutas főtere, a gazdagon díszített polgárházakkal és a hatalmas, tor­nyos Városházával. Csodálatos a gótikus Szent Bertalan temp­lom is. Programunk végeztével elfoglaljuk szállásunkat.

2. NAP: KOLIN - CSEH PARADICSOM - JIČIN - HRADEC KRALOVE

Reggeli után elutazunk a Cseh Paradicsom (Cesky Raj) terüle­tére, ami az ország elsőként védetté nyilvánított területe, mely nemrég felkerült az UNESCO Geoparkjainak Listájára. A terü­let ma Csehország egyik szimbóluma, az ország leglátogatot­tabb térségei közé tartozik. Közép- Európában sehol máshol nem található olyan hely, ahol néhány kilométeren belül ilyen változatos táj látványa fogadná a turistákat. A Cseh Paradicsom déli határán emelkednek a Prachovi sziklák (Porladó-sziklák), ez a terület egyik legfrekventáltabb turistaközpontja. Ezt köve­tően Jičin irányába folytatjuk utunkat. Ki ne ismerné a jičini bíró és Rumcájsz kalandjait? Jičín legszebb látnivalója a főtere. A Szent Jakab templom és az 52 méter magas torony, illetve a teret övező árkádos, reneszánsz és barokk stílusú házak határoz­zák meg leginkább a tér sajátos karakterét. Megnézzük kívülről Wallenstein gróf kastélyát, aki a 30 éves háború nagy hadve­zére volt. Ezt követően Hradec Královéba buszozunk. A város hagyományosan a cseh királynék városa, egyben Kelet-Bohémia egyik turisztikai és kulturális központja, mely egyedi panorámá­val rendelkezik. Az óvárosban több építészeti stílus keveredése figyelhető meg. Városnézésünk után elfoglaljuk szállásunkat Hradec Kralovében (2 éj).

3. NAP: TEPLICE - ADR©PACH - NACHOD

A mai napon fakultatív kirándulás keretében Csehország egyik leglátogatottabb természeti nevezetessége a célpont. A lengyel határ közelében elterülő Adrąpach-teplicei homokkő sziklavidék lenyűgöző tájára utazunk, amely kedvelt úticél a turisták szá­mára. Adrąpach, Janovice, Skály és Teplice nad Metuji települések által határolt terület a leglátogatottabb. A két névadó település­hez tartozik egy-egy ún. homokkő sziklaváros. A víz és a szél eró­ziós munkájának köszönhetően az egykor vélhetőleg egységes homokkőtömb az évmilliók során lepusztult, feldarabolódott. Itt túrázunk, melyhez megfelelő öltözet, különösen gumitalpú-vagy túracipő szükséges. A jól kiépített és kitáblázott turistaös­vények, helyenként létrák teszik változatossá a haladást. A túra nagyjából 3-4 órát vesz igénybe. Kirándulásunk után Náchodra utazunk, ahol megtekintjük a XIII. században épült várkas­télyt, amely egyike azon 3 cseh kastélynak, melyeknek udvará­ban medvék láthatók. Megtekintjük a kastély loggiás udvarát, kápolnáját, és a XVII. században épült kertjét. Városnézésünk programjában a főtér Szt. Lőrinc temploma és a Városháza is sze­repel. Fakultatív Homokkő-szikla + Náchod kirándulás (1 belépővel): 30 EUR. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: LITOMY©L - ®DAR NAD SÁZAVOU - BRNO

Ez a nap a cseh világörökségekről szól, ugyanis a nap során fel­keresendő látványosságok mindegyike szerepel az UNESCO Világörökségek Listáján. Reggel érkezünk Litomyąl-be. A város központjában megtekintjük a csodaszép reneszánsz kastélyt, mely az UNESCO Világörökségei közé is felkerült. Az épüle­tek külső díszítései érdekesek, de nagyon látványos a központi kastély szobáit bemutató túra is. Litomyąl-t elhagyva ®dar nad Sázavou felé vesszük az irányt. A város közelében egy újabb Világörökség fogad bennünket, a Nepomuki Szent János Zarándoktemplom. A Santini által tervezett templomot tíz kör­cikkből álló ambitus-gyűrű veszi körül, amelyet 5 ötszög alakú kápolna és 5 kapu szakít meg. Látványuk nagyon érdekes. A délután második felében Brnóban, az ország második legna­gyobb városában tartunk gyalogos városnézést. Megtekintjük az Óvárosházát, a Piac teret, a Szent Péter és Pál-katedrálist. Este foglaljuk el brnói szállásunkat.

5. NAP: BRNO - MACOCHA - PUNKVA - OLOMOUC

Reggel a Macocha-szakadékhoz megyünk. A közel 140 m mély szakadék tulajdonképpen a barlang tetejének beszakadásával jött létre. Nevének eredete egy népszerű legendából szárma­zik. A közeli Vilémovice faluban élő fiút mostohaanyja bedobta a szakadékba, azonban a fiú szerencséjére egy ágon fennakadt és élve kecmergett vissza a faluba, ahol szétkürtölte a gyaláza­tos esemény hírét, mire a mostoha (cseh nyelven ,,macocha") a megtorlástól való félelmében belevetette magát a szakadékba. A szakadék felső részére sétával elérhető platformot építettek, ahonnan elénk tárul a lenyűgöző mélység. Folytatva utunkat a Punkva-barlanghoz buszozunk. A Morva-karszt területén talál­ható barlang 2 szakaszra oszlik: az első egy hagyományos csepp­kőbarlang, ez beletorkollik egy kb. 150 m mély töbörbe, ami fantasztikusan szép. Ezután egy rövid sétával a csónakkikötőhöz érünk, ahol elektromos csónakba kell beszállni. A csónaktúra egy hatalmas barlangkapun keresztül egy gyönyörű tóban ér véget. Ezt követően Olomoucba utazunk, itt lesz a szállásunk is. Prága után itt találhatók a legsűrűbben műemlékek, történelmi épü­letek, valamint itt áll az ország második legrégebbi egyeteme. Városnézés, mely során megtekintjük a Szentháromság oszlopot a főtéren, mely bekerült az Világörökségek közé. Nagyon kecses toronnyal rendelkezik a Városháza, látványos az érseki székes­egyház is, hogy csak pár műemléket emeljünk ki a városnézé­sünkből. Este elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: OLOMOUC - KROMERIZ - TRENCSÉN - BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. Első megállónk Kromeriz-ben lesz. A város Közép-Morvaország kulturális centruma, melyet 1997-ben Csehország legszebb történelmi városává válasz­tottak. A városközpont a főtérrel, a Püspöki palotával és az ehhez tartozó reneszánsz-barokk virágoskerttel és a palota­kerttel, az UNESCO a Világörökségei közé tartoznak (külső fotó­zás). Hazaúton megállunk Trencsénben (Szlovákia), mely talán a legszebb várral büszkélkedhet a Vág mentén. A településhez az egykori kiskirály, Csák Máté neve köthető. Megnézzük a város fölé magasodó várat, majd folytatjuk utunkat Magyarország felé. Budapestre érkezés várhatóan 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PENNY parkoló, kb. reggel 1:40

Hasonló ajánlatok