A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Jesolo-Padova-Verona-Garda-tó

Olaszország, Észak-Adria, Lido di Jesolo
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus:
Szűrés
Indulás: 2024-07-06-tól
2024-07-11-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 5 éj
Ár:
149900.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

1. nap: Budapest-Miramare kastély-Stra
Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Útközben látogatás Itália egyik legromantikusabb kastélyánál. A tragikus sorsú Miksa herceg által építtetett Miramare kastélyhoz látogatunk. A terjedelmes (22 hektáros) tengerparti parkot maga Miksa tervezte. A kopár kőszirtet, amelyre a kastély épült, számos trópusi növénnyel telepítették be. Az olasz stílusú, gyönyörű kertet az egész világból összegyűjtött növényfélék (beleértve egészen ritka fajokat is) teszik különlegessé. Miksa főherceg és Sarolta mielőtt elfoglalták volna a mexikói trónt, életük boldog periódusát töltötték az osztrák riviérán, itt fogadta Miksa 1864. április 10-én a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt országuk császárává. A kastélyt 1955-ben államosították és jelenleg múzeum működik benne. Megcsodáljuk a gyönyörű kilátást a szikla csúcsáról a Grignano-öbölre és az Adriai-tengerre, majd folytatjuk utunkat a szálláshelyre. Kora esti érkezés a Stra városában található szálláshelyre. (5 éjszaka standard ***  szállodában)

2. nap: Szabadprogram Lido di Jesoloban vagy fakultatív kirándulás Torcello-Burano-Murano-Velence
Transzfer Lido di Jesolo üdülővárosába (15 EUR/fő), egész napos pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás Velencébe. Kirándulás Punta Sabbioni kikötőjéből bérelt hajóval a lagúna szigetekre. Első megállónk Torcello (mozaikok) apró szigete, majd a lagúnavilág gyöngyszeme, Burano következik. Színes házacskái számos festőt ihlettek meg, harangtornyának ferdesége megdöbbentő, a buranói csipke pedig világhírű. Következő megállónk Murano (üveggyártás) szigete, majd városnézés a világ egyik legszebb városában. Velence: "Különleges hely, ahol a galambok sétálnak és az oroszlánok repülnek..."Gyalogos városnézés a cölöpökre épült, egyedülálló hangulattal rendelkező város hidakkal, csatornákkal, sikátorokkal és mesés palotákkal teli városközpontjában. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. (Ár: 40 EUR/fő)

3. nap: Padova-Sirmione-Verona
A mai napon egész napos fakultatív kirándulásra indulunk Veneto tartomány legszebb városaiba. Első megállónk a név nélküli "Szent" (Il Santo ahogyan Szent Antalt nevezik) , a fű nélküli völgy és az ajtó nélküli kávéház városa...A Szentvárosa, ahogyan a padovaiak szeretetből Szent Antalt nevezik, világszerte ismert, fontos egyetemi székhely is. Városnézés a legfontosabb látnivalókkal (Prato della Valle, Bazilika, Egyetem, Pedrocchi kávéház, Piazza delle Erbe e Frutta) majd rövid szabadidő. Ha kedvünk tartja, megkóstolhatunk egy finom kávét is a Pedrocchi kávéházban, mely Padova városának egyik szimbóluma. A padovai kávé specialitás receptjének története Francesco Pedrocchi, és fia Antonio nevéhez kötődik, akik 1826-ban egy kávépörkölőt nyitottak, mely hamarosan a városi értelmiség találkozóhelye lett. A caffé padovano, egy eszpresszó kevés tejszínnel, melyet kakaóval szórnak meg. Ami a kávé igazi különlegességét adja, az a mentaszirup. Továbbutazunk a festői Garda-tóhoz, ahol Sirmione népszerű üdülővárosába látogatunk. Szabadidő, motorcsónakázási lehetőség, majd utazás Veronába. Városnézés a legfontosabb látnivalókkal: Piazza Bra, Aréna, Júlia háza, Piazza delle Erbe , Piazza Signori. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban. (Ár: 30 EUR/fő)

4. nap. Szabadprogram Lido di Jesoloban
Reggeli után Veneto tartomány népszerű üdülővárosába utazunk. Szabadprogram, pihenés Lido di Jesolo tengerpartján. 15 km hosszú homokos part, lassan mélyülő tenger, számtalan szórakozási lehetőség, és üzletek végtelen kínálata várja a több kilométer hosszú sétálóutcában. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

5. nap: Chioggia
Reggeli a szállodában, majd elutazás Chioggia hangulatos városába, melyet építészeti jegyeinek, gondoláinak, kis hídjainak és tipikus, szűk utcáinak köszönhetően „kis Velencének” is neveznek. Közös séta a városközpontban, ahol betekintünk a híres halpiac mindennapjaiba is, majd a 10 kilométer hosszú homokos tengerparton tölthetjük el az időt késő délutánig.

6. nap: Villa Pisani-Budapest
Reggeli a szállodában, majd a Brenta folyó partján fekvő impozáns Villa Pisani barokk épületéhez látogatunk. Vár a Pisani család egykori villája, melynek 114 szobája dózséknak, királyoknak és nemeseknek adott szállást. Nemcsak maga a villa lenyűgöző, ahol XVIII-XIX. századi bútorokat, műtárgyak fogadják a látogatókat, de a 11 hektáros kert is csodálatos, melyben szobrokat, különleges növényeket és egy labirintust is láthatunk majd. A Nazionale a venetói villák legszebb és leghíresebb épülete. Séta a gazdag növényzettel, sövények által labirintus jelleggel épített meseszép parkban, majd búcsú a „villák királynőjétől” és hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. 

 


Utazás: autóbusszal   Szállás: *** szálloda  Ellátás: reggeli
 
Félpanzió: 25.500,-Ft/fő Egyágyas felár: 35.000,-Ft/fő 
Sztornó biztosítás: 3% 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 4.380-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 5.700-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 7.200-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)  

Tájékoztató jellegű árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Trieszt / Miramare kastély 10 EUR (egyénileg)
Torcello / Santa Maria Assunta Katedrális  5 EUR  
Velence / Campanile - Harangtorony  10 EUR 
Velence / Szt Márk Bazilika  3 EUR  
Velence / Pala d Oro - Aranyoltár (Szt.Márk Bazilikában)  5 EUR  
Velence / Marciano Múzeum (Szt.Márk Bazilikában)  7 EUR
Velence / gondolázás  kb. 20-25 EUR
Velence / Frari templom 3 EUR
Velence / Palazzo Ducale - Dózse Palota  25 EUR (egyénileg)
Sirmione / Motorcsónakázás kb. 15 EUR
Stra / Villa Pisani 12 EUR

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz  Találkozó 05:00 Indulás 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:40
Balatonlelle-Marche 07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00
 

Hasonló ajánlatok