A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Pünkösdi kiruccanás Krk szigetre

Horvátország, Krk sziget, Krk
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-05-17-tól
2024-05-20-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
104140.00 Ft/fő, 2 felnőtt részére, Budapest
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-05-17-tól
2024-05-20-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
104140.00 Ft/fő, 2 felnőtt részére, Budapest
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-05-17-tól
2024-05-20-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
104140.00 Ft/fő, 2 felnőtt részére, Székesfehérvár
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-05-17-tól
2024-05-20-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
104140.00 Ft/fő, 2 felnőtt részére, Siófok
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-05-17-tól
2024-05-20-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
104140.00 Ft/fő, 2 felnőtt részére, Balatonlelle
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-05-17-tól
2024-05-20-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
104140.00 Ft/fő, 2 felnőtt részére, Nagykanizsa
Ajánlatkérés

Leírás

Leírás:

Fedezze fel Horvátország egyik legszebb és legnépszerűbb szigetét, Krk-t! Pünkösdi utazásunk alatt bőven lesz idő pihenésre, bátrabbaknak strandolásra, de barangolhat a történelem színezte városok utcáin,  mindezt a horvát gasztronómia és vendéglátás remekeivel fűszerezve. Kell még több hozzávaló egy tartalmas kikapcsolódáshoz?

Program:

1. NAP: KRK-SZIGET

A kora reggeli órákban találkozunk a foglaláskor megjelölt felszállási helyen és időpontban, majd elindulunk Horvátország felé. Rövid pihenőket tartunk útközben,kora délutáni órákban érkezünk meg a Kvarner-öböl pompás partjára. Elsőnek Opatijában szállunk ki, hogy egy kellemes sétát tegyünk a Lungomare sétányon, ahol maga Ferenc József és az Osztrák-Magyar Monarchia nemesei is örömmel töltötték idejüket. Meglátogatjuk a néhai botanikus kertet, melyet mostanra mindenki által látogatható közparkká alakítottak, legeltetjük szemünket a Monarchia korát idéző építészeti remekeken, megcsodáljuk a kristálytiszta vízű tengerpartok és kikötők forgatagát. A város bebarangolása után folytatjuk utunkat Krk-szigetére, ahol egyből elfoglaljuk szálláshelyünket. A tengerpart már délután tökéletes helyszínt biztosít a pihenéshez.

 

2. NAP: FULFINUM, KRK VÁROS, KOSLJUN, VRBNIK

Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás lehetőség: Szigettúra Krk-szigeten: 

A napot Krk városban levő látnivalókkal kezdjük, mely ma is a sziget legjelentősebb városa, óvárosa középkori jellegével még ma is egy erődítmény, amelyet teljesen körbevesznek a város vastag falai, megmaradtak városkapui és a XII: századi Frangepán erőd masszív tornyai. A város kővel burkolt utcái és terei egyik ámulatból a másikba ejtik az embert: több érdekesség is megtekinthető, a Frangepán erőd maradványai mellett a Mária mennybevitelének szentelt katedrális. Városnézésünk során a hangulatos kikötőbe is ellátogatunk, nézelődünk a számos bolt kirakata előtt és megpihenhetünk valamelyik bájos étterem teraszán, egy kávé társaságában. 

Krk után Kosljun kicsiny kolostorszigetére látogatunk, melyet ma is az it lakó ferences szerzetesek gondoznak. A szigetet Punattól néhány perces hajóúttal érjük el. Miután kikötöttünk, a kolostor és a templom épülete mellett a szerzetesek féltve őrzött, évszázadok alatt összegyűjtött emlékeit tekinthetjük meg a természettudományi, néprajzi és régészeti kiállításokon. A sziget árnyas fái alatt és a kolostori kertek körül tehetünk egy kellemes kis sétát, mielőtt visszahajózunk az autóbuszhoz. (Az oda-vissza hajózás és a múzeumi belépő árát a fakultatív program díja tartalmazza.)

Továbbutazunk Vrbnik-be, ahol elsőként a dombtetőn épült, csendes középkori óvárost járjuk be és végigmegyünk a világ legszűkebb utcáján is, mely 40 cm-es szélességével a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. Felkeressük a város egyik tradícionális pincészetét, ahol 3 féle pálinkát, majd 3 féle bort kóstolhatunk, hozzá helyi juhsajtot, ízletes sonkát fogyaszthatunk. (A fakultatív program díja tartalmazza a kóstolóprogram árát is.)

Élményekkel teli nap után, vacsorára térünk vissza szálláshelyünkre.

 

3. NAP: ROVINJ, BALE, PULA 

Ismét választhatunk a pihenés vagy fakultatív egész napos kirándulás között.  

Reggelink elfogyasztása után autóbuszunkkal az Isztriai-félsziget felfedezésére indulunk. A régió Horvátországon belül is külön világnak számít, a történelem évszázadai alatt többször cserélt gazdát, így az itteni városokban bizánci, velencei hatások és az Osztrák-Magyar Monarchia kora is megelevenedik. Első állomásunk Rovinj városa lesz, melynek épületei hűen tükrözik a velencei uralom stílusjegyeit. A tengerbe nyúló földnyelven épült város legmagasabb pontja ad otthont Szent Eufémia templomának, mely a város védőszentjének szarkofágját őrzi, s melynek harangtornya a velencei Campanile mintájára készült.  Ezt követően tovább haladunk Baléba, mely a mai napig őrzi századokkal ezelőtti hangulatát.

Miután kigyönyörködtük magunkat a fenséges kilátásban, folytatjuk utunkat Pula városa felé. A város már a római korban nagyon fontos helyszín volt, és jelentőségét az Osztrák Magyar Monarchia idejére csak növelte, hiszen haditengerészeti bázis működött itt. A hajdan volt amfiteátrum sétánk egyik meghatározó állomása lesz.

A program után vidáman térünk vissza a szálláshelyre.

4. NAP: Kiadós reggelink után megkezdjük utunkat Magyarország felé,  hazafelé útba ejtjük Rijekát, a hajdan magyar fennhatóság alá tartozó színpompás kikötőváros kedves kis utcácskáit barangoljuk be. Egy kellemes sétát teszünk a Korzón,és csak ezt követően indulunk el Magyarország irányába. Érkezés a felszállási helyre a késő esti órákban.

Utazás:

autóbusszal

Szállás:

A Villa Tamarisban vagy a Villa Lovorka-ban. Mindkét szálláshely a Hotel Resort Drazica közelében található, melynek szolgáltatásait igénybe vehetik. A szálláshely Krk városában,pár méterre a tengerparttól, az óvárostól 800 méterre van. 

 

Elhelyezés:

2 ágy, fürdőszobás szobában, egy és három ágyas szoba kérhető

Ellátás:

Félpanzió büférendszerben, ásványvíz, üditő és melegitalok korlátlan fogyasztása

 

 

Fakultatív programok:

Krk - szigettúra hajókirándulással és borkostolóval (40.00 EUR)

Rovinj-Bale-Pula kirándulás (30.00 EUR)

Indulási időpontok

2024-05-17

  • Budapest, Budapest, BOK (volt Syma) csarnok, Dózsa György út 1. Találkozás: 05:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Székesfehérvár, Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Találkozó: 06:50
  • Siófok, Siófok, OMV SPAR Expressz , Vak Bottán utca 1. Találkozó: 07:20
  • Balatonlelle, MOL Marché benzinkút (M7 autópálya 137 km) Találkozó: 07:50
  • Nagykanizsa, Régi 7-es főút MOL benzinkút (Garay u. 15.) 09:05

Ár tartalmazza:

- autóbuszos utazást- 3 éjszaka szállást 3*-os szállodában- Félpanzió büférendszerben, ásványvíz, üditő és melegitalok korlátlan fogyasztása

- Magyar nyelvű csoportkísérőt

- utas és útlemondási biztosítást

 

Ár nem tartalmazza:

- Egyágyas felár: 15.000 Ft/fő

- Fakultatív Krk - szigettúra hajókirándulással és borkostolóval: 40 EUR/ fő, Gyerek 14 éves korig 30 EUR/fő- Fakultatív kirándulás Rovinj-Bale-Pula 30 EUR/fő

- - idegenforgalmi adó 6 EUR/fő*

- Ülőhelyválasztási felár: 3.000 Ft/fő

- Gyerekkedvezmény 14 korig pótágyon 7.000 Ft/fő

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. 

*kötelezően fizetendő

FONTOS:Utazás előtt kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák, például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok