A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Húsvét Schlosshofban és Pozsonyban

Szlovákia, Pozsony, Pozsony
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
Indulás: 2024-04-01-tól
2024-04-01-ig
Szobatípus: Program
Időtartam: 1 nap
Ár:
11990.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás


Időpont: 
2024. április 1.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

Először Pozsonyba utazunk, ahol a Park Inn Szálloda előtt szállunk ki az autóbuszból. Egyúttal itt találkozunk a helyi idegenvezetővel, aki egy 2 órás városnézés keretében mutatja be a várost és érdekességeit. A belváros felé haladva a Szlovák Nemzeti Színház, a hajdani Vigadó és számos palota kelti fel érdeklődésünket. Az óvárosban járva megtekintjük az egykori koronázó templomot, a Szent Márton székesegyházat, felsétálunk a történelmi nevezetességű Vár teraszára, ahonnan páratlan kilátás nyílik az alattunk elterülő városra, majd a Mihály kapun áthaladva érkezünk az Óvárosba, ahol a világhírű gobelineiről híres Prímás Palotával, a régi Városházával, az országgyűlések egykori épületével, az egymást követő híres templomokkal találkozhatunk.

Következő állomásunk Schlosshof kastélya. A kastélyt Savoyai Jenő építtette, majd Mária Terézia uralkodása alatt nyerte el mai formáját. A Hof kastély a 18. században grandiózus fogadások és fejedelmi vigasságok színtere volt. A legdrágább bútorokat, anyagokat és műalkotásokat felvonultató berendezés még az építészetnél is jobban bizonyítja a fejedelmi tulajdonos gazdagságát és műérzékét. Hosszú évek során sikerült szinte az egész, már elveszettnek hitt eredeti enteriőrt megtalálni és darabról darabra az eredeti módon elrendezni. Így a császári lakosztályok, a fényűző díszterem, vagy a két emeletet elfoglaló, kupolákkal díszített kápolna ismét pontosan úgy láthatók, mint ahogyan egykor a kor legjobb művészei megalkották őket.

Európában csak kevés barokk kert pompája fogható a Hof kastély hét teraszon elhelyezkedő kertjéhez. A történelmi források és Canaletto festménye tette lehetővé a kert minden részletre kiterjedő helyreállítását.

Húsvét idején kirakodó vásárral várják a látogatókat és a már nyíló tulipánok és más pompázatos virágok festői keretet adnak a Hofbéli Ünnepi Kastély eseményeinek. Az osztrák tradicionális kézműves piac mellett a látogatókat a regionális konyha édes és sós finomságaival kényeztetik. Hagyományos kézműves termékekkel és színes húsvéti tojásokkal, finom csemegékkel és zenei programokkal várja az odalátogatókat.

Várható visszaérkezés Budapestre 20 - 21 óra között.

Belépők: kb. 25,- €/fő (tájékoztató jellegű, változhat)

 

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 11.990,- Ft/fő 

BBP + Stornó biztosítás: 990,- Ft

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő



Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok