A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Srí Lanka körutazás az őszi szünetben - Gyermekbarát körutazás tengerparti pihenéssel 2023

Sri Lanka, Körutazás Sri Lankán , Körutazás Sri Lankán
  • Szálláskategória: Hotel *****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Gyermekbarát körutazás tengerparti pihenéssel

Ismerje meg Ön is Srí Lanka káprázatos élővilágát, kristálytiszta meleg vizeit, a vadon élő ázsiai elefántok szülőhelyét! Mássza meg a hatalmas Sigiriya-sziklát, fedezze fel Srí Lanka állatvilágát és természeti szépségeit és élvezze a helyi vendégszeretetet egy könnyedebb, gyermekbarát 8 éjszakás program során!

 

Megtelt!

Plusz helyek lekérésre foglalhatók!

 


Dátum
2023. október 29 - november 7.
Időtartam 10 nap/8 éj
Utazás Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Elhelyezés 5 csillagos szállodákban
Ellátás 8 reggeli, 8 vacsora, 5 ebéd program szerint
Idegenvezetés helyi angol nyelvű idegenvezető, magyar nyelvű csoportkísérő
Minimum létszám 20 fő
Időjárás: Srí Lanka egész éves desztináció, tipikusan trópusi éghajlattal. A levegő hőmérséklete egész évben 25-32 C, az óceán vize is kellemes, kb. 27 C. A déli- és nyugati részen novembertől áprilisig tart a főszezon, ilyenkor szárazabb az időjárás. A keleti-, illetve északi országrészen a májustól októberig tartó szezon ideális utazásra.

 

Srí Lanka körutazás az őszi szünetben ajánlatunk programleírása

 

1.nap: elutazás Budapestről

Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban isztambuli átszállással Colombóba, éjszaka a repülőn.

 

2.nap: Negombo

Érkezés helyi idő szerint kora reggel Colombo repülőterére, transzfer a szállodába. A szobák elfoglalása után reggeli és egész napos pihenés a szállodában. Este hajószafari a negombói lagúnákon. A lagúnát több folyó is táplálja, hatalmas mangrove mocsár található a területén. A hajókirándulás során megfigyeljük a környék számos növény- és állatfaját, vízi madarakat, pl. kócsagokat, a csérek, kormoránokat és parti madarakat, nagyméretű gyíkokat, majmokat és más vízi állatokat. Vacsora és szállás Negombóban (1 éj).

 

3. nap: Pinnawala, Habarana

Reggeli után utazás a Millennium Elefánt Alapítványhoz (utazási idő kb. 2 óra), ahol az alapítvány rövid bemutatása után elefántot etetünk, sétáltatunk, majd megfürdetünk. A programot ebéd követi, majd tovább utazunk a Kulturális Háromszög központjába, Habanarába (utazási idő kb. 3 óra 30 perc, 170 km). Érkezés a szállodába, üdvözlőital után a szobák elfoglalása. Este tradicionális táncbemutatón ismerkedünk Srí Lanka kultúrájával. Az előadás végén lehetőségünk lesz a tánclépések elsajátítására is. Vacsora és szállás Habaranában (2 éj).

 

4. nap: Sigiriya

Reggeli után utazás a lenyűgöző Sigiriya fellegvárhoz (utazási idő: kb. 30 perc, 25km). A Sigiriya-szikla Srí Lanka legértékesebb történelmi emléke. A helyiek a világ 8. csodájaként tartják számon az ősi palota- és erődegyüttest, amely jelentős régészeti jelentőséggel bír. Látványa a természet és az emberi képzelet egyedülálló harmóniájával lepi meg a látogatókat. Lépcsőkön jutunk fel a több mint 200 méter magas hatalmas sziklatömb tetejére, ahonnan páratlan a kilátás, megcsodálhatjuk a környező síkság szavannáit A túra után helyi gyümölcsökkel frissítjük fel magunkat. Ebéd egy helyi étteremben. Délután utazás a Minneriya Nemzeti Parkba. Az elefántok gyülekezése a fotósok és a vadvilág szerelmeseinek álma. A kisebb csordák a tó körül gyűlnek össze egyetlen óriási elefántszürke tömeget alkotva. A parkban – ha szerencsénk van – további 24 emlős állatot is megfigyelhetünk, köztük makákó majmokat, szarvasokat, vadbivalyt, vaddisznót és mongúzokat. Leopárdok is előfordulnak a parkban, de azok elsősorban a Yala Nemzeti parkban jellemzőek. Eső esetén a Kaudulla vagy az Eco Nemzeti parkba utazunk. Este tradicionális vacsora egy Srí Lanka-i étteremben, hagyományos öltözékben (Sarees /Sarong), amelyet a helyszínen biztosítanak a csoportunknak.

 

5. nap: Habarana, Kandy

Reggeli után ismerkedünk a helyiek életével, ökrös szekérrel érkezünk egy falusi házba. Útközben tanulmányozzuk az egzotikus növényzetet. Rövid főzőbemutatón veszünk részt, az ételt együtt elfogyasztjuk ebédre. Rövid séta után csónakázással zárjuk a programot. Tovább utazunk a hegyek közé (utazási idő kb. 2 óra 30 perc, 95 km). Szállodai bejelentkezés üdvözlőitallal. Este meglátogatjuk Kandy-ben a Fog Templomát, ahol részt veszünk a Thewawa szertartás-on. A Fog Temploma, a "Dalada Maligawa", az ősi és hagyományos Kandy-i építészet remekműve, amelyben a Királyi Palota komplexum és a Buddha Fog Temploma áll egymás mellett. Kandy szent városának szívében található komplexum Kandy örökségének ikonja, ma Buddha szent fogrelikviájának otthona, amely évszázadokon át meghatározta a sziget fővárosát, így a hatalom politikai szimbóluma. Vacsora és szállás Kandy-ben (1 éj).

 

6. nap: Kandy, Beruwala

Reggeli után a dombvidék gyarmati örökségével ismerkedünk Kandy központjában, majd meglátogatjuk a Királyi Botanikus Kertet, ahol számos ritka növény- és állatfajjal találkozunk. Srí Lanka legnagyobb botanikus kertje 500 méter tengerszint feletti magasságon, 147 hektáros területen terül el. Ebéd egy helyi étteremben. Délután pihenés Srí Lanka déli partvidékén, ahol kellemesen meleg víz, napsütés és aranyhomokos part várja az utazót (utazási idő: 3 óra 30 perc, 160km). Vacsora és szállás Beruwala-ban (4 éj)

 

7. nap: Beruwala

Szabad program, kikapcsolódás a tengerparti szállodában.

Választható fakultatív programok:

Csúszdapark és gokart pálya (utazási idő kb. 1 óra, 40 km) Reggeli után Srí Lanka legnagyobb és nemzetközi színvonalú vízi vidámparkjába utazunk, amelyhez egy gokartpálya is tartozik. A program tartalmazza: transzferek, belépő. Program ára: 10 000 Ft/fő (min. létszám 10 fő).

Yala Nemzeti Park egynapos túra (utazási idő: kb. 3 óra 40 perc, 215 km). Reggeli után Srí Lanka egyik legismertebb és legnépszerűbb nemzeti parkjába utazunk, ahol izgalmas élmények, páratlan növény- és állatvilág várja csoportunkat. Igyekszünk mindent megtenni, hogy a szafari során megpillanthassuk a sziget legnagyobb ragadozóját, a leopárdot. A program tartalmazza: transzfer, belépő, jeep szafari, ebéd. Program ára: 18 000 Ft/fő (min. létszám 10 fő).

 

8. nap: Beruwala, Galle

Reggeli után utazás Kosgodába, a Tengeri Teknős Vadvédelmi és Kutatóközpontba (utazási idő kb. 30 per, 20 km). A központ célja a Srí Lanka-i teknősök védelme. Megnézzük az újszülött és imádnivaló kisteknősöket. Amikor a teknősbébik kikelnek, az intézet eteti, ápolja és gondozza őket, majd 2-4 napos korukban - amikor már fittek és erősek -, szabadon engedik őket az óceánba. A teknősök fő tojásrakási időszaka október és április közötti időszak, Kosgodában azonban egész évben megfigyelhető a keltetés folyamata. 5 teknősfaj található a központban: így zöld teknős, karvalyteknős, feketefejű teknős, bőrhátú teknős és az olajos teknős (Lepidochelys olivace. Tovább utazás Balapitiya felé (utazási idő kb. 10 perc=10 km). Csónakos szafari programon veszünk részt a Madu folyón. A Balapitiyán keresztülhaladó Madu folyó a természet szerelmeseinek egyik érintetlen helyszíne. A csodálatos folyó mentén 64 kis szigetcsoport található, melyek többsége lakatlan és mangrovefákkal borított. A legkisebb szigetecskén egy apró szentély található, amelyet Katharagama isteneinek tiszteletére építettek. A falusi legenda szerint ezt a szigetecskét öt centért vették, de egyesek úgy vélik, hogy a nevét az ötcentes érme alakja miatt kapta. Ebéd a helyi étteremben. Délután meglátogatjuk a holland erődöt a Galle-öbölben, Srí Lanka délnyugati partján, amelyet a portugálok építettek 1588-ban, majd a hollandok erősítették meg. Galle, az Ószövetségből híres Tarshish, ahol Salamon király drágaköveket és fűszereket szerzett, ez az "élő" UNESCO világörökségi helyszín egy erődítmény, amelyet először a portugálok építettek Srí Lanka délnyugati partjainál. Az erődöt a holland és brit uralom alatt jelentősen átalakították, az egyik legfontosabb régészeti és történelmi emlék, amely a 16-19. század közötti európai befolyást mutatja Délkelet-Ázsiában. A régi holland templomok és a címerrel ellátott műemlékek, a jól megőrzött erőd és bástyák, a régi holland házak és a holland neveket viselő szűk sikátorok mind olyan helyek, amelyeket látni kell. Teszünk egy sétát az erődben, ahol a négyszögletes rácsra fektetett utcák és a holland gyarmati stílusú alacsony, nyeregtetős házak és teraszok nosztalgikus hangulatot teremtenek. Este visszautazás a szállodába. (utazás idő kb. 1 óra).

 

9. nap: Beruwala

Reggeli a hotelben, majd egész napos pihenés. Ebéd egyénileg.

Választható fakultatív programok:

Bálnales (utazási idő kb. 1 óra 40 perc, 100 km) Hajnalban indulunk Mirissa kikötőjébe (reggeli csomag biztosított). A 4 órás hajóút során, ha a szerencse is mellénk áll, megcsodálhatjuk és szemtanúi lehetünk a hihetetlen teremtményeknek. A program tartalmazza: transzferek, hajókirándulás. Program ára: 12 500 Ft/fő (min. létszám 10 fő).

Udawalawa Nemzeti Park (utazási idő kb. 2 óra 40 perc, 180 km). A park egy 308 km²-es víztározó közepén helyezkedik el, gyér növényzete ellenére különleges szépségű és ideális helyszín az élővilág, madarak és vadállatok megfigyelésére. A program tartalmazza: transzferek, belépő, jeep szafari, ebéd. Program ára: 14 000 Ft/fő (min. létszám 10 fő)

 

10. nap: hazaérkezés

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, hazautazás isztambuli átszállással, érkezés Budapestre az esti órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással                                                    779 000                2                       1 558 000 Ft
 
Repülőtéri illeték kb.                                                             197 000                2                          394 000 Ft  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                        1 952 000 Ft  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 197 000 Ft/fő, szállás 8 éjszakára a megadott ellátással, légkondicionált autóbusz, a programok során angolul beszélő helyi idegenvezető, magyar nyelvű utaskísérő, repülőtéri transzferek, palackozott ásványvíz az autóbuszban, belépődíjak útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: vízum díj (kb. 26 000 Ft/fő), borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 40 USD/fő), személyes jellegű kiadások, italok az étkezések közben, fakultatív kirándulások, fakultatív étkezések (3 ebéd), utasbiztosítás*.

 

További árak:

egyágyas felár: 220 000 Ft/fő

felnőtt pótágyon kedvezmény: 30 000 Ft/fő

gyermek pótágyon kedvezmény: 240 000 Ft/fő

családi szoba felára 4 fő együttes elhelyezése esetén: 480 000 Ft/4 fő

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk. A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A  csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő szervizdíjat/borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

Hasonló ajánlatok