A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Sümeg Püspöki Palota és a Jeli Varázskert - kirándulás busszal

Magyarország, Közép-Dunántúl, Sümeg
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

2022. május 20. (péntek)

Felszállási lehetőség: Kaposvár – Balatonlelle – Balatonboglár – Fonyód – Balatonkeresztúr – Balatonberény – Keszthely útvonalon

Indulás reggel 6:15 órakor Kaposvárról. Utunk először Sümegre vezet, ahol a Várhegy lábánál álló barokk Püspöki Palota ismét régi szépségében várja a látogatókat. Az itt látható kiállítás egy 18. századi történet köré épült. Tárlatvezetővel ismerkedünk meg a sümegi „néma prédikáció” freskóciklust megálmodó Padányi Bíró Márk püspök életével és az azt megalkotó bécsi festő, Franz Anton Maulbertsch történetével. A Püspöki Palota minden korosztály számára élmény, hiszen nem egy hagyományos kiállítást látunk, hanem meglepetésekkel telve nyújt betekintést a korabeli jellegzetes karaktereken keresztül a barokk világába.

A délutánt a Kám melletti Jeli Arborétumban töltjük, mely Európa egyik legszebb botanikus kertje. Létrehozása gr. Ambrózy-Migazzi Istvánnak köszönhető, aki utazásai során szeretett bele földünk sokszínű növényvilágába. A park fő látványosságai a világhírű rhododenrdronok, melynek 300 változata lelhető fel itt. Virágzása idején meseszép színkavalkáddal és illatfelhővel borítja be az arborétumot. Tájképileg legszebb részei: a japán övezet a bambuszokkal benőtt kis tó partján, a vadregényes Hét-forrás környéke, az Óriások Erdeje a hegyi mamutfenyő méretes példányaival, a Kaponyás-patak által felduzzasztott tó. A 20 méter magas kilátóból – mely az őrségi népi építészet stílusában épült – csodás kilátás nyílik a japán és a sziklás-hegységi erdőfoltokra. A park legújabb attrakciója az Óriások Erdejében épült 300 méter hosszú Lombkoronasétány, ahol a mamutfenyők lombjai között 10 méteres magasságban sétálhatunk. Közös sétánk során szakvezetővel ismerkedünk a park különlegességeivel, majd szabadprogram következik.

Hazaérkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 13.900,- Ft / fő

A részvételi díj tartalmazza: utazás komfortos autóbusszal, idegenvezető

A részvételi díj nem tartalmazza: Sümeg Püspöki palota belépő tárlatvezetéssel (Felnőtt 3.600 Ft, nyugdíjas 2.100 Ft, 70 év felett 600 Ft; Jeli arborétum belépő szakvezetéssel (felnőtt 2.800 Ft, nyugdíjas 2.500 Ft).

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Hasonló ajánlatok