A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Kaszó - Szenna - Böszénfa - Ibafa

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2022. június 12.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

 

Program
Magyarország egyik legeldugottabb, legvadregényesebb kisvasútja. Kaszó, vagy Kaszópuszta az erdő közepén fekszik, ennél csendesebb, nyugalmasabb hely kevés van, a Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz tartozó terület ráadásul védett is, a Baláta-tó – amely jelenleg a vasút végállomása – természetvédelmi terület. Sőt, a vonattal olyan területen haladhatunk át, amely engedély nélkül nem is látogatható. Visszaindulás előtt lehetőség lesz egy sétára a tó környékén.  Kaszón épült fel egy közel 10 méter magas, 124 méter hosszú lombkorona tanösvény, amelyen végigsétálva megismerhetjük a belső-somogyi erdők világát.

Szenna Szabadtéri Néprajzi Múzeumával ismerkedünk, mely egy élő faluban létrejött falumúzeum. A gyűjteménybe áttelepített lakó- és gazdasági építmények Belső-Somogy falvaiból valók, berendezési tárgyai a hagyományos paraszti kultúra eszközkészletét idézik fel. A múzeum területén található Somogy egyik legszebb műemléke, az 1785-ben népi barokk stílusban épült festett, kazettás mennyezetű református templom, mely igazi ékköve a megyének.

Következő állomásunk Bőszénfán a Szarvasfarm. Az 1300 hektáron elhelyezkedő birtok a több mint 1500 gímszarvason kívül számtalan erdei vadnak nyújt otthont. A kialakított útvonalakon végigsétálva a látogatók megismerkedhetnek hazánk vadászható nagyvadfajaival, néhány háziasított -, és néhány egzotikus állattal. Lehetőség van eldugottabb helyek felkeresésére is egy traktor platójáról megfigyelve a vadakat. Mindezt egy Trófeakiállítás megtekintése teszi még élvezetesebbé.

Utolsó látnivalónk Ibafa és a Pipamúzeum. A mondókát, mely Ibafa papjának fapipájáról szól, sokan ismerik. Itt azonban nincs vége a történetnek, mert a nyelvtörőből később operett betétdal is született, majd pipamúzeumot is alapítottak a kis településen. Az ibafaiak szívében a mai napig él a szeretet a dohányzó eszköz iránt, évente rendeznek lassúsági pipaszívó versenyeket. Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül. Belépő: kb. 5.000,- Ft/fő

 

Részvételi díj: 15.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 11.990,- Ft/fő


Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok