A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Barangolás Szatmár-Beregben

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2022. június 17.19      

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: Vásárosnamény *** Panzió                                   

Ellátás: félpanzió (reggeli,vacsora)

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)    

Indulás: 6.30 órakor

 

Program

1. nap: Elutazás Budapestről 6:30 órakor. Első állomásunk Tákos. A település gyöngye a „mezítlábas Notre Dame”-nak is nevezett református temploma. A népi barokk épület fő dísze a gyönyörű – virágokkal díszített – festett famennyezet. Itt a híres beregi keresztszemes hímzéssel is ismerkedünk, egy kis kiállítás segítségével. A következő településen – Csarodán – is érdemes megcsodálni a 13. századi református templomot, amely a késő román falusi templomok egyik legszebbike. A belsejében a falakat díszítő szentek freskói rendkívül értékesek. Márokpapi középkori temploma XV. századi freskóival, és XVIII. századi fa haranglábával különleges látvány.  Tarpán található Észak-Tiszántúl egyetlen megmaradt szárazmalma. A Tarpa Manufaktúra Kft. minőségi pálinkák és – lekvárok előállításával, illetve forgalmazásával foglalkozik. Egy látogatás keretében mi is megismerjük Szatmár-Bereg méltán híres pálinkáit. Mai utolsó programpontunk Nagyar. Itt áll a kívül - belül szépen felújított klasszicista stílusú Luby kastély, melyhez pompás rózsakert is tartozik. Természetesen Petőfi nyomába is eredünk, hiszen a hagyomány szerint itt írta leghíresebb művét, a Tisza című verset. Kis Tisza parti kitérő után Vásárosnaményba utazunk, a szállás elfoglalása és vacsora.

2. nap: Reggeli után Szatmárcsekén kezdjük mai programunkat. Halála előtti éveiben itt élt Kölcsey Ferenc és itt fejezte be a himnuszt. A Kölcsey-kúria helyén álló Művelődési Házban emlékszobát rendeztek be a tiszteletére. Fehér márvány, klasszicista stílusú síremlékét a szatmárcsekei református temetőben találjuk, különleges csónak alakú, faragott fejfák sokasága mellett haladva. Túristvándi XVIII. század végén népi stílusban épült vizimalma ipartörténeti szempontból egyedülálló, kihagyhatatlan látnivaló. Tiszacsécse egy újabb irodalmi zarándokhely, hiszen itt született Móricz Zsigmond. A kicsi, vert falú,, kontytetős, taposott szalmával fedett házikó, melyben Zsigmond hatéves koráig lakott a család, ma mint Emlékház látogatható. A favázas, szép arányú barokk református templom a mellette álló négy fiatornyos fatoronnyal megkapó látvány. A Felső Tisza – vidék nagy büszkeségei a középkori református templomok, melyek szépségben, számukat tekintve, építészetileg is országos jelentőségűek. Két kiemelkedő szépségűt nézünk meg. Sonkád Europa Nostra díjas 15. századi templomát, és Vámosoroszi Báthoryak által épített késő gótikus templomát. Mielőtt vissztérnénk Vásárosnaményba Penyige Lekváriumát ejtjük útba. E tájon terem egy őshonos, vadon élő, messze földön híres szilvafajta. Ebből főzik a cukor és tartósítószer nélküli szilvalekvárt, “szatmár fekete aranyát”.

 3. nap Mai programunkat Pácinban kezdjük. Az itt található Mágóchy-kastély Magyarország legnagyobb reneszánsz kastélya, melyben a Bodrogközi Kastélymúzeum változatos kiállításait találjuk. Megismerhetjük az épület egykori lakóinak életmódját, a reneszánsz társadalmat, és az akkor élt arisztokrácia udvartartását. A kastély eredeti berendezéséből megmaradt bútorokkal egy csinos kis kastélyenteriőrben is gyönyörködhetünk. Karcsa román stílusú református temploma a Kárpát-medence egyik leghíresebb rotunda temploma, kívül belül csodálatos kőfaragványok díszítik. Bodrogolaszi katolikus temploma következik, mely már a XII század végén állt, ezzel a térség egyik legrégebbi építészeti emléke. Bodrogkeresztúr látványossága az Ecetmúzeum. Betekintést kapunk a borecet gazdag történetébe, előállításának izgalmas módszereibe, az ecet alapanyagok sokszínűségébe, megismerhetjük alkalmazási lehetőségeinek gazdagságát, sőt, még meg is ízlelhetik a különleges gyümölcs és borecet felejthetetlen élményt nyújtó aromáját. Mielőtt haza indulnánk, Mezőzombor határában a Disznókő Szőlőbirtokon teszünk egy látogatást, mely a Tokaji borvidék egyik legkiválóbb termőhelye. Sétát tehetünk a szőlőben, a kőtámfalakon, teraszokon, ahonnan páratlan panoráma nyílik a borvidékre, és megismerkedünk a szőlőfeldolgozás és borkészítés fázisaival, technológiájával. A Sárga Borház öreg pincéjében pedig megkóstoljuk az itt készült nagyborokat.

Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül. Belépők a három napra: kb. 17.000,- Ft/fő.

 

Részvételi díj: 59.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 49.990,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő
Egyágyas felár: 8.000,- Ft/fő 
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok