A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Káli medence: Monoszló - Köveskál - Szentbékkálla - Salföld - Kővágóörs

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2023. május 4.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

 

A Balaton-felvidék felszíne rendkívül változatos. A hegyek lábához karsztos mezők, dombok simulnak, területét sajátos hangulatú medencék tagolják. Ezek egyike a Káli medence, melyet Hamvas Béla a világ egyik legszebb tájának nevezett. A geológiai múlt számos emlékében gyönyörködhet itt az idelátogató. A medence keleti kapujában lenyűgöző látványt nyújt a „hegyestű” 15-20 m magas sziklaoszlopaival. Az itt létesített Geológiai Szabadtéri Bemutatóhelyen kiegészíthetjük földtani ismereteinket. A medence „kőtengerei” egyedülálló látnivalók. A Káli-medence egyedülállóan változatos felszínében több kilátópontról is érdemes gyönyörködni.

Program

Káli-medencei barangolásunkat a 160 fős Monoszlón kezdjük. A falu legszebb és legismertebb műemléke Árpád-kori temploma. Itt temették el Monoszlói Ladomér érseket, aki Kun László király támogatója volt. A templom legszebb része az 1978-ban feltárt és helyreállított gótikus kapuzata, béllettekkel, kőből faragott életfával. Monoszló határában látható a Balaton-felvidék egyik leglátványosabb természeti különlegessége, a Hegyestű.

A négy és félszáz lakosú Köveskál ősi település. Különleges látnivalója az úgynevezett Városkút.

Szentbékkállán láthatjuk a vidékre jellemző kőtengerek legszebb példáját, melyet kellemes sétával járunk be.

Salföldön a Természetvédelmi Majorban őshonos magyar háziállatokat (rackajuh, bivaly, szürke marha) ismerhetünk meg. A település híres látnivalója az egykori pálos kolostor romja. A kolostort először 1263-ban említi oklevél. Mivel háborúk nem érintették a területet, a kolostor meglehetősen épen őrzi egykori formáját, ezért ma is meg lehet csodálni a közeli erdő mélyén. Ide lehetőség lesz lovas kocsival tenni egy kirándulást.

Kővágóörs legnevesebb műemléke az evangélikus templom, valamint a Kerkápoly-ház, melyben tájház fogadja a látogatókat. Visszaérkezés 21 óra körül.

Belépő: kb. 6.000,- Ft/fő.

 

Részvételi díj: 14.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 10.490,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok