A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Kirándulás Palócföldre: Hollókő - Kozárd

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2021. szeptember 25. (szombat) 

Felszállási lehetőség: Zalaegerszeg - Balatonkeresztúr – Marcali – Somogyvár – Fonyód – Balatonboglár – Balatonlelle - Siófok útvonalon

Indulás kora reggel. Folyamatos utazás egy hosszabb pihenővel Hollókőre, Magyarország egyetlen falujába, mely természeti környezetével együtt 1987 óta UNESCO Világörökségi helyszín. 

A falucska lakói jellegzetes palóc nyelvjárásuk mellett gazdagon díszített népviseletüket is büszkén veszik fel. Útközben csoportkísérőnktől már sok fontos információt tudhatunk meg a palócokról és Hollókőről.

Érkezés Hollókőre kb. 10:30-kor. 

Az Ófalu bejáratánál lévő Pajtakertben népviseletbe öltözött asszony fogad bennünket pálinkával és a Palócföldön hagyományos túrós lepénnyel/pogácsával. Megismerkedünk a kenderfeldolgozás, vászon készítés folyamatával és a lányok hozományát alkotó, gazdagon díszített szőttesekkel.    A hollókői népviselet bemutatása közben sor kerül egy vendég(pár) beöltöztetésére a fiatal házasok színpompás ünnepi viseletébe, majd közös körtánc zárja a hagyományőrző programot. 

Program után helyi idegenvezető kíséretében sétát teszünk a Világörökség részeként nyilvántartott  Ófaluban.   Meglátogatjuk a  falu jelképének számító fazsindelyes kis Templomot, a régi paraszti lakásbelsőt bemutató Falumúzeumot, a múlt századi Kovácsműhelyt és a Kelengye kiállítást.     

Ezután elfogyasztjuk hagyományos palóc ebédünket (palócgulyás, vegyes házi rétes), majd szabadprogram keretében ki-ki érdeklődése szerint megtekintheti Hollókő kiállításait (Postamúzeum, Babamúzeum, Szövőház, Tájház)

Szabadidő után továbbutazunk a Cserhát ölelésében található Kozárdra, a Palócföld megújuló falujába. Falusi sétánk során a település elöljárójától sok érdekességet tudhatunk meg az itt élők történetéről és felkeressük a tájházat is.

Élményekben gazdagon az esti órákban érkezünk haza Palócföldről.         

Részvételi díj: 16.900,- Ft / fő

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Hasonló ajánlatok