A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

A királyi székhelytől a főhercegi kastély parkjáig: Esztergom - Zsámbék - Alcsúti arborétum

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Körutazás, Sportos kirándulások
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

A királyi székhelytől a főhercegi kastély parkjáig:

Esztergom - Zsámbék - Alcsúti arborétum

Időpont: 2021. május 29. (szombat) 


Felszállási lehetőség:
Kaposvár - Marcali - Balatonkeresztúr – Balatonfenyves – Fonyód – Balatonboglár – Balatonlelle - Siófok útvonalon

Utunk a Dunakanyar felső kapujában található egykori királyi székhelyre, Esztergomba vezet. A Várhegyen magasodó bazilika hazánk legnagyobb temploma, a magyarországi katolikus egyház főszékesegyháza. Az első Szent Adalbertnek szentelt székesegyházat Szent István királyunk emeltette. A viharos évszázadok még három székesegyház felépítésének és lerombolásának voltak tanúi, míg a 19. században Hild József tervei alapján felépült a mai bazilika. Tárlatvezetővel járjuk végig az altemplomot, a templom liturgikus terét, a Kincsárat, miközben megtudunk mindent, amit a bazilikáról tudni lehet. Látogatásunkat a Panorámateremben fejezzük be.

Rövid szabadidő után útra kelünk a Vértes-hegység lábánál fekvő Zsámbékra, melynek egyedülálló látnivalója a 800 éves késő román – kora gótikus romtemplom. A bazilika Mátyás király korától a premontrei szerzetesek kezében volt. Sorsát a földrengés pecsételte meg 1763-ban, amikor leomlott az északi mellékhajó boltozata és oldalfala. A rom gazdátlanná vált, köveit széthordták a környékbeliek. Megmentését Rómer Flórisnak és Henszlmann Imrének köszönhetjük. A rom mellől Pazar kilátás nyílik a Zsámbéki-medencére.

Délután Alcsútdobozra érkezünk. A településen kívül található Arborétumot a Habsburg családból származó József nádor létesítette a főhercegi kastély parkjaként. Az ország egyik legeredetibb és legrégibb angolpark jellegű kertje 40 hektáron terül el. Májusban különböző színekben tündökölve kápráztatja el látogatóit. Ekkor virágzik a japánakác, a tulipánok, hárs-, juhar-, tölgy- és gesztenyefajok. A kellemes séta után a késő délutáni órákban indulunk haza.

Részvételi díj: 11.500,- Ft / fő

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A részvételi díj tartalmazza: utazás komfortos autóbusszal, csoportkísérő idegenvezető

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőjegyek (Esztergom – Bazilika tárlatvezetéssel, Zsámbék romtemplom, Alcsúti arborétum) kb. 4.000 Ft/fő

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:
-utazásainkon felnőtt utasaink védettségi igazolvánnyal vehetnek részt. Kiskorú gyermekeik természetesen velük tarthatnak. 
- az autóbuszon a maszk viselése mindenki számára kötelező
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük, 
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek. 

 

Hasonló ajánlatok