A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a Takarékbank Zrt. közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

BRUGGE, A ,,KÖZÉPKORI MANHATTAN ***

Belgium, Brugge, Brugge
 • Szálláskategória: Hotel ***
 • Utazás módja: Repülő
 • Típus: Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

 

Leírás

Leírás:

Kulturális felfedezőtúra a gótikától a szecesszióig

Túlzás nélkül állítható, hogy Európa egyik legszebb városa a nyugat-flandriai Brugge. Óvárosa a középkor óta szinte érintetlen, az ,,észak Velencéjének" is nevezik csatornáiról és több mint 80 hídjáról. A látnivalók tárháza kimeríthetetlen ebben a fantasztikus városban, mely gyalogosan, kerékpárral és hajóval is kellemesen felfedezhető. Brugge Belgium kulináris fővárosa is, egymást érik utcáin a jobbnál jobb éttermek. Kihagyhatatlan élményt nyújt a friss kagyló kóstolása a világlegfinomabb sült krumplijával kísérve, a helyi főzésű söröknek és a mennyei belga csokoládénak pedig nincs párja. A Brugge-i barangolás végén Brüsszel nevezetességeinek és az Art Nouveau kiemelkedő építésze, Victor Horta múzeumának megismerésére is lehetőség nyílik.

1. nap

Elutazás a reggeli órákban repülőgéppel Budapestről Brüsszelbe, majd tovább utazás egyórás vonatúttal a bájos középkori városba, Brugge-be. A helyeik kiejtésében első hallásra lehetetlen felfedezni a város nevét, ha ezt hallja: ,,Bröhö", akkor jó helyen jár! Brugge, vagy Bruges az a fajta hely, amelyre az emberek rendszeresen rácsodálkoznak a kockaköves utcákon sétálva: vajon miért nem fedezték fel maguknak már hamarabb? A barátságos várost a történelme tette naggyá, óvárosa megérdemelten vált az UNESCO Világörökség részévé - számos látogatói vélemény alapján Európa egyik legszebb városa. Szállás Brugge-ben.

 
2. nap

Egész napos városnézés, mely a kulturális értékek iránt érdeklődő vendégek és a természetkedvelők részére is maradandó élményt nyújt. A csatornák partjáról benyúló fűzfák évszázados emeletes lakóházak mellett zöldellnek, lenyűgöző látképet adva a hídról nézelődőknek. Rozenhoedkaai a túra első állomása, mely két csatorna találkozásánál jött létre és nevét onnan kapta, hogy ezen a festői helyen egykor rózsafűzéreket árultak. Mára a város legtöbbet fényképezett pontja lett, melyet minden napszakban érdemes felkeresni varázslatos hangulata miatt. A XIII. században alapított Begijnhof fehér házai és csendes, parkosított környezete a mai napig egyedülálló nők otthona, akik a Benedek-rend szolgálata mellett döntöttek. A középkorban Brugge fontos kereskedelmi állomás volt, a Hanza városok és Skandinávia irányából Nyugat- és Dél-Európa felé áramló áruforgalomban. A spanyol kereskedők által alapított Spaanse Loskaai (spanyol rakpart) üzletei megőrizték a hajdani idők hangulatát. Jan van Eyck, a németalföldi festészet legkiemelkedőbb alakja a névadója a város főterének, melyet a középkori Manhattanként is emlegetnek a teret körbevevő magas házak miatt, melyet gazdag és befolyásos kereskedők építtettek az egykori vámház köré. A Szent Vér-kápolna a Szent Vér ereklyéjét őrzi. A legenda szerint a XI.-XII. században hozták a városba a Krisztus vérét rejtő kristályfiolát, amelyet a májusi, Mennybemenetel napi körmeneten mutatnak be.

Szállás Brugge-ben.

3. nap

Pihenés, szabad program.

Brugge-ben vétek kihagyni a mennyei csokoládét! Számtalan csokoládébolt különlegességeit ízlelhetik meg itt az édesszájúak. A The Chocolate Line csábító, kézműves finomságait kötelező megkóstolni!

Délután fakultatív programlehetőség: a város titkainak felfedezése egy séta keretében. Elsőként a Belfort toronyban lévő kilátóból csodálható meg a környék madártávlatból. A nyolcszögletű alaprajzzal rendelkező harangtoronyba 366 lépcső visz fel, több pihenőponttal egyes szinteken. A következő látnivaló a Miasszonyunk templom carrarai márványból készült híres szobra, a Madonna a gyermekkel. Michelangelo Mária szobrának jellegzetessége, hogy nem a megszokott bájos tekintettel ábrázolja Jézus anyját, hanem egy aggódó arcot ábrázol, Mária vonásain felfedezhető a félelem fia sorsát illetően. A szobor története is lenyűgöző; a keletkezése óta sokat őrizték és rejtegették a helyiek a háborúk során, hogy mindig visszatérjen méltó környezetébe.

A kellemes délutáni program nem lehet teljes egy hajókázás nélkül! A 30 perces csónakázás olyan szögből láttatja az épületeket, ahová sem gyalogosan, sem más járművel nem lehet bejutni, hiszen a házakat közvetlenül a csatornák partjára építették.

Az eseménydús nap levezetéseként a De Halve Maan tradicionális sörfőzdében végződik a program. A családi serfőző vállalkozás hat generációra nyúlik vissza. A család szerint a megújulás kulcsa a legjobb alapanyagok és a folyamatos technológiai innováció. A túra végén kóstolót kínálnak a Brugse Zot sörből, mely a város ,,hivatalos itala". Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

Szállás Brugge-ben.

4. nap

Utazás vonattal Belgium fővárosába, amely egyben az Európai Unió központját is jelenti. A város kiemelkedő jelentőséggel bír napjaink politikai életében, de nem szabad megfeledkezni a kulturális életben betöltött szerepéről, középkori és barokk emlékeiről, sem, melyek a kirándulás során felfedezhetők. Az érkezést követően bejelentkezés a szállodába, majd félnapos városnézés során ismerkedés a legnevesebb látnivalókkal. Az első számú látványosság a kontinens egyik legszebb tere, a Grand Place. A macskaköves teret aranyozott, barokk céhesházak ölelik körbe, melyeket a németalföldi nemesség építtetett magának a XVII. században. Itt található a gótikus Városháza is, melyet az egységes homlokzatok ellenére is könnyű észrevenni. Érdemes a környező utcákba betekinteni, ahol kávézók, butikok és apró virágüzletek váltják egymást hangulatos kavalkádban. A főtér mögött található a Napóleon alapította tőzsde épülete, mely pillanatnyilag üresen áll. Brüsszelről sokaknak a pisilő kisfiú szobra jut elsőként eszébe. A Manneken Pis igen népszerű a látványosság, az alig több, mint fél méter magas szobor különleges alkalmakkor ünnepi díszbe öltözve várja látogatóit. Kevesen tudják, hogy van kislány és kiskutya változata is.

Szállás Brüsszelben.

5. nap

Délelőtt fakultatív program: tartson idegenvezetőnkkel a Horta múzeum felfedezésére! Victor Horta belga építész az Art Nouveau jeles képviselője volt. Egykori lakóhelye látogatható, a szecesszió gyöngyszemei tetten érhetők az épület szerkezetében és a berendezési tárgyakon: tapétákon, ablakokon, korláton át egészen a használati tárgyakig egyaránt.

Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre repülőgéppel, érkezés az esti órákban.

Szállás:

3 éjszakai szállás Brugge-ben, 1 éjszakai szállás Brüsszelben helyi besorolás szerinti háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban.
A szobák nem pótágyazhatóak.


Az ár tartalmazza:

 

  • utazás repülőgéppel Budapest - Brüsszel - Budapest útvonalon közvetlen járattal, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
    

 

  • Büsszel és Brugge között utazás vonattal (kb. 1 órás vonatút)
    

 

  • 3 éjszakai szállás Brugge-ben, 1 éjszakai szállás Brüsszelben helyi besorolás szerinti háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban
    

 

  • reggelis ellátás

 

  • repülőtéri transzferek

 

  • egész napos városnézés Brugge-ben

 

  • félnapos városnézés Brüsszelben

 

  • magyar idegenvezető

            

 

Az ár nem tartalmazza:

 

  • fakultatív programok

 

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 

  • útlemondási biztosítás

 

  • fakultatív programok (Minimum létszám 12 fő):

   Brugge titkai sörkóstolóval
   A sör kóstoláson 18 év alatti vendégek nem vehetnek részt.

   Látogatás a Horta Múzeumba