A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Firenze másik arca 4 nap /3 éj

Olaszország, Toszkána és környéke, Firenze és környéke
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-10-23-tól
2024-10-26-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba(pótágyazható)
Időtartam: 3 éj
Ár:
138800.00 Ft/fő félpanzióval- visszavonásig érvényes előfoglalási ár
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-23-tól
2024-10-26-ig
Szobatípus: Társítható
Időtartam: 3 éj
Ár:
138800.00 Ft/fő félpanzióval- visszavonásig érvényes
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-23-tól
2024-10-26-ig
Szobatípus: Egyágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
163700.00 Ft/fő félpanzióval- visszavonásig érvényes
Ajánlatkérés
Leírás

A reneszánsz kultúra bölcsője, Firenze és annak környéke számos kevesebb ismert látnivalót rejt. A művészetkedvelők megtalálják a kedvükre való élményeket, mint a természetben gyönyörködni vágyók, hiszen Toszkána meseszép tájain utazunk. Boccaccio, Michelangelo, a Mediciek és számos hatalmas név fémjelzi utunkat, melynek egyedi hangulatát nem csak az ikonikus művészettörténeti látnivalók, a vidéki toszkána hangulata, de a térség gasztronómiai finomságai is emelik.

Utazás: légkoncicionált autóbusszal

Szállás: 3 éjszaka 3*-os szállodában, Firenze környékén

Ellátás: reggeli, felár ellenében félpanzió (3 fogásos menüvacsora)

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes
: Budapest (BOK Csarnok és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Időpontok: 4 nap/3 éj
2024.10.23-10.26. (szerda-szombat) ÜNNEP

Hasonló program: Húsvét Firenzében 03.29-04.01.

Program:
1. nap: Budapest - Firenze környéke
Elutazás Budapestről reggel 6 órakor. Érkezés az olaszország-i szálláshelyünkre, mely csodás természeti környezetben helyezkedik el. Szálláshely elfoglalása.

2. nap: Firenze, a kultúra bölcsője
Reggeli után Toszkána csodás kulturális fővárosába, Firenzébe utazunk, mely évszázadokon át a Medici-család uralma alatt állt. Ismerkedünk az Arno folyó partján fekvő város lenyűgöző remekműveivel. (Ár:15 EUR/fő). Gyalogos városnézés a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol többek között megtekinthetjük a Santa Croce templomot, a város egyik büszkeségét. Számos híres középkori személyiség (Michelangelo, Boccaccio, Dante) síremléke található itt. Megnézzük a város jelképét, a márványintarziával burkolt Dómot és a Dóm tér nevezetességeit, a reneszánsz remekművekkel díszített Signoria teret, valamint a híres, aranyművesek üzletei által szegélyezett Ponte Vecchio-t, mely Firenze legöregebb hídja. A városnézés után fakultatív program keretén belül megcsodálhatják az Uffizi képtár remekműveit. (Ár: 45 Eur/fő, a részvételi szándékot foglalással egyidőben kérjük jelezni, de a helyszinen fizetendő). Akik nem szeretnének a képtárba menni, kedvükre bebarangolhatják az ikonikus város eldugott utcáit is. Megmutatjuk, hogy hol érdemes fagylaltozni és ellátogatni a város méltán népszerű kézműves piacára is, ahol remek ajándékokat találhatnak, s megkóstolhatják a helyi ízeket is. Felfedezhetik a város egyik lakótornyát, mely egy gazdag kereskedőcsalád lakhelyéül szolgált.  Alternatív program: ellátogathatunk  az elragadó árkádos udvaron álló Davanzati Palotába, melynek termeit korhűen rendezték be, innen is a neve: A régi firenzei ház múzeuma. Megmutatunk Önöknek, egy máig fennmaradt régi, csodás gyógyszertárat, mely méltán ejt minket ámulatba. Búcsúzunk erre a napra a várostól, a kora esti órákban visszatérünk szálláshelyünkre.  


3. nap: Firenze, a Mediciek nyomában  - a vidéki Toszkána/ kóstoló
Firenzébe utazunk, fakultatív kirándulás.(Ár: 30 EUR/fő). Napunkat a gótikus, márványberakásos homlokdíszű, gyönyörű Santa Maria Novella templomnál kezdjük, ellátogatunk egy hangulatos piacra, ahol helyi termékek kavalkádja vár minket. Fakultatív látogatás az Akadémia épületébe (40 Eur/fő, részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni), mely Európa legelső művészeti iskolájának helyén létrejött, gazdag gyűjteménnyel rendelkező múzeum. Többek között itt csodálhatjuk meg Michelangelo 4 méter magas, híres Dávid szobrát is. Szabadprogram, vagy a városon végighúzódó Arno folyó túlpartjára sétálunk idegevezetőnkkel. A hatalmas, rusztikus kövekből emelt, monumentális, egykor a Medici család székhelyeként szolgáló Pitti palotában, majd a Boboli kertben folytathatjuk programunkat szabadidő keretében. A család kihalása után a Habsburg nagyhercegek is itt éltek. A dombon Bartolommeo Ammannati építész és szobrász egy csodás barokk parkot alakított ki. A Boboli kert az első és legismertebb XVI. századi itáliai kert, ahol lenyűgöző amfiteátrum, barlang, szökőkutak és összekötő utak nyújtják a hely varázsát. A buja növényzet, a páratlan környezet a város rejtett kincsei, melyeket nem érdemes kihagyni. Búcsúzunk a várostól, és visszautazunk a szálláshelyünkre. Útközben megállunk egy hangulatos farmon, ahol  kóstolóval is felfedezhetjük a helyi borok, sajtok és az aromás olíva zamatait. 

4. nap:  Ferrara - Budapest
Hazautazunk, de még egy rövidebb pihentető sétára megállunk a kedves középkori Ferrara városában, melynek lenyűgöző történelmi központja az UNESCO Világörökség része, és olyan kulturális műemlékekkel rendelkezik, mint a Castello Estense, a városháza, a gyémántpalota és a székesegyház. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki! 

Firenze másik arca 2024
4 nap/3 éj reggelivel

ELŐFOGLALÁSI ÁR- VISSZAVONÁSIG

Időpont  
10.23-10.26. 119 900 Ft (307 €)

Egyágyas felár nélkül foglalható két,-háromágyas szobákban társítással.
Egyágyas felár (társítás nélkül): 24 900 Ft/fő (64€)
Vacsora felár: 18 900 Ft/fő (48 €)  A reggelis kapacitás elfogyott, az út csak félpanzióval foglalható!
Audio-guide: 2 200 Ft/fő/tartózkodás (6 €)
Üdülőhelyi és regisztrációs díj: (helyszínen fizetendő) 12 EUR/fő/tartózkodás

Kedvezmények: 3. ágyon 12 éves korig: -10% az alapárból 

Fakultatív programok (minimum létszáma 25 fő: - részvételi szándékát az út foglaláskor kérjük előre jelezni, fizetés a helyszínen történik!):  
- Firenze városnézés helyi idegenvezetéssel és közlekedési költséggel:                                                              15 Eur/fő 
- Firenze városnézés (közlekedési költséggel), a Mediciek nyomában - a vidéki Toszkána/ farmlátogatás:          30 Eur/fő

Belépőjegyek:
Kirándulás és belépő igényét kérjük foglalással egyidőben jelezze, mivel belépésre kizárólag előfoglalással van lehetőség.
- Uffizi képtár (előzetes jelentkezéssel):  kb. 45 EUR/fő, 18 évig  25 EUR/fő.
- *Akadémia (előzetes jelentkezéssel:    kb.  40  EUR/fő 18 évig  25 Eur/fő
- Firenze/Palazzo Davanzati (egyénileg): kb. 6 EUR/fő 
Az Uffizi képtár és a Davanzati Palota látogatása egyidőben történik, kérjük válasszon.
Firenze/Santa Croce templom (egyénileg):              kb.  8 EUR/fő 
Firenze/Székesegyház: ingyenes
Firenze/Pitti Palota kertje - Boboli kert (egyénileg): kb. 15 EUR/fő

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos, szállást félpanzióval, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (classic típus 730 Ft/fő/nap, prémium típus 950 Ft/fő/nap), útlemondási díjat, az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat, a helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs díjat, fakultatív vacsorát és az audio guide költségét. Az útlemondási biztosítás 15% önrészt tartalmaz. Foglalással egyidőben megkötött útlemondási - és prémium utasbiztosítással (950 Ft/fő/nap) az önrész kiváltható.

 

Hasonló ajánlatok