A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Karácsony a festői Dunakanyarban 2022

Magyarország, Budapest és környéke, Esztergom
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Karácsonyi program, Országjáró program, Új Program
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Kecskemét – Budapest – Komárom – Neszmély borvidék – Dunakanyar (150 km)

A kora reggeli órában indulunk Szegedről, majd Budapesten át érkezünk Komáromba, ahol Közép Európa legnagyobb erődrendszerében vezetéssel teszünk látogatást, mely magába foglalja a Csillagerődöt, a Koppány monostori homokhegyen a Monostori Erődöt és a Nagyigmánd felé vezető út mellett az Igmándi Erődöt. A Duna és a Gerecse határán utazunk mai ebédünk helyszínére. Gyönyörű festői lankás szőlőültetvények közepén fogyasztjuk el ebédünket egy rövid borkóstolóval kiegészítve. Kipihenten indulunk útnak, és érkezünk Esztergomba, de még mielőtt leszállnánk buszunkról, lehetőség függvényében átke­lünk a Szlovákiát Magyarországgal összekötő Mária-Valéria hídon is a szomszédos Párkányba. A hídon visszatérve szemet gyönyörködtető látvány a dombtetőn nyugvó fensé­ges bazilika látványa. Az ókorban Marcus Au­relius is megfordult az itt alapított római településen, sőt Szent István királyunk született és keresztelke­dett legfestőibb városunkban. Az időközben kivilágított városban tett sétánk során számos érdekességet megtudhatunk egykori királyi váro­sunkról, Esztergomról. Szálláshelyünkre érkezünk, ahol az elkövetkező 3 éjszaka lesz szálásunk. 

2. nap: Karácsonyi hangulat Esztergomban | Karácsonyi vacsora a szállodában, mise az Esztergomi bazilikában

Reggeli után Esztergom felfedezésére indulunk. Egykori királyi városunkban a Bazilika méltóságteljes épülete fogad bennünket, melyet látogatásunk során bejárunk az altemplomtól, egészen a Panoráma teremig. A bazilika kiemelkedő értéke a Bakócz- kápolna, mely a magyarországi reneszánsz legértékesebb megmaradt alkotása. Programunk a Vármúzeumban folytatjuk ahol a feltárt királyi palota megmaradt helységeit láthatjuk, a palota termeiben berendezett kiállításból pedig Esztergom vár története, múltja ismerhető meg. Esztergomi programunk egy kis sétával zárul. Szállodánkba visszatérve élvezzük a szálloda wellness szolgáltatásait (medence, törökfürdő, gőzfürdő, jakuzzi). Karácsonyi vacsoránkat a szállodában fogyasztjuk el. Pihenőt követően éjféli misére az Esztergomi Bazilikába érkezünk.

3. nap: Felvidéki kalandozások: Selmecbánya – Besztercebánya és Zólyom (280 km) 

Reggelit követően kedvére élvezheti a szálloda wellness részlegét, vagy jöjjön velünk! Fakultatív kirándulásra hívjuk: autóbuszunkkal a Felvidék magyar történelmi emlékeit kutatjuk. Elsőként Selmecbánya IV. Béla királyhoz kötődő emlékei nyomán sétálunk a szépen felújított óvárosban. A város gazdagságát ezüst és arany bányászatának köszönhette, ahol a meggazdagodott polgárok gyönyörű épületekkel hirdették jómódjukat, önzetlenül támogatták az oktatást és kultúrát ahol sétára indulunk. A történelem az óvárosban mintha megállt volna. Ódon macskaköves utcáin, terein sétálva szembetűnő a város egykori gazdagsága. Selmeci Óvár, Szentháromság tere, Kammerhof, Szent Katalin templom és a valamikori evangélikus líceum falán Petőfi emléktáblájával találkozhatunk, városháza épülete. Sétánkat követően a közeli, Kárpát-medence talán legszebb, de minden bizonnyal leglátványosabb Kálvária dombjára sétálunk fel. A vulkáni kúpon barokk stílusban épült egyházi épületegyüttest tekintjük meg, melynek központi kápolnájában az Utolsó vacsorát ábrázoló főoltárt, míg két oldalkápolnájában a csodálatos barokk freskókat csodáljuk. Utunkat folytatva Közép Szlovákia metropoliszába, az egykori leggazdagabb bányavárosok egyikébe, Besztercebányára vezet, ahol a történelmi városrészben sétálunk: a Várnegyedben és a Főtéren láthatjuk az ún. német és szlovák templomot, Mátyás király házát, Püspöki székesegyházat, Thurzó házat és Bethlen Gábor királlyá választásának épületét, Bél Mátyás lakóházát az Alsó utcában. Szabadidőt követően Zólyom óvárosa vár bennünket már esti kivilágításban. Reneszánsz vára alatt tartunk pihenőt (Balassi Bálint szülőhelyén) rövid óvárosi sétával, ahol lehetőség függvényében a vár udvarára is betekintünk. Vacsoraidőre érkezünk vissza a szállodánkba.

4. nap: Visegrád – Dobogókő – Szentendre – Budapest – Kecskemét – Szeged (125 km)

Reggelinket elfogyasztva a Duna kanyarulatait követve napunk első állomása Visegrád, ahol a XIII.sz.i várrendszer majd a királyi palota építése határozta meg a város életét és számos történelmi esemény, a római időktől, a visegrádi királytalálkozón át, a magyarországi alapítású Szent György Lovagrend megszületése, valamint Mátyás király legendáinak, egyik fontos helyszíne volt. A visegrádi hegyről, amennyiben az időjárás engedi a Dunakanyar egyik legszebb panorámájában gyönyörködhetünk. Visegrádi programunk végén csodálatos erdei út mentén utazunk Pilisszentlélek érintésével és érkezünk meg a visegrádi hegység legmagasabb pontjára Dobogókőre! Rövid sétánk során megtekintjük a Téry Ödön emlékművet és gyönyörködhetünk a panorámában. Pilisszentkereszt majd Pomáz mellett elhaladva a szentendrei Skanzenbe érkezünk, ahol autentikus környezetben idézhetünk fel karácsonyi népi hagyományokat. A skanzen után ismét a Duna partján, a XVIII.században kialakult Szentendrén találjuk magunkat. A barokk házak közt tett városnéző sétánk után, korunk legjelentősebb kerámikus művészének, Kovács Margitnak múzeumában teszünk látogatást. Kora esti órákban búcsúzunk a karácsonyi díszkivilágításban pompázó Szentendrétől és Budapesten keresztül az esti órákban érkezünk Szegedre.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Felvidéki kirándulás

280 km
Szíveskedjen előre jelezni!

7000
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

12000
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

8000
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

7500

 

Árak és felárak (1 főre) 2021. XII.23.


Részvételi díj: 99.800 Ft
1 ágyas felár: 59.000 Ft
Karácsonyi vacsora (kötelező): 9.800 Ft


Utasbiztosítás (Classic): 2.280 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 2.960 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 3.800 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éj szálloda
Ellátás: 2x félpanziós 1x reggelis ellátást


Fakultatív programok (20 főtől) Kérjük szíveskedjenek előre jelezni!
Felvidéki kirándulás: 7.000 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 10.500 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 1.500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.) 


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 7.900 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged - Kecskemét - Budapest autópálya útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz.  A biztosítási módozatokról érdeklődjön honlapunkon!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 3 éj szállodai elhelyezést 2 ágyas szobában (alapáron)

- 2x félpanziós 1x reggelis ellátást (a karácsonyi ünnepi vacsora kötelezően fizetendő)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok