A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

A festői Skócia - csoportos körutazás

Nagy-Britannia, Skócia, Körutazás Skóciában
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

csoportos körutazás

A Skót Felföld összetéveszthetetlenül zord tájai, festői várai, Loch Ness és a skót szoknya legendája, egy pohár skót whisky és a misztikus történelem mind felfedezésre csábít! 6 napos körutunk Skócia legjelentősebb látványosságait öleli fel, tartson velünk Pünkösdkor!

 

Előfoglalási kedvezmény
3 hónappal indulás előtt: 16 000 Ft/fő

 

Dátum 2021. május 20-25.
Időtartam
6 nap/5 éj
Utazás
menetrendszerinti diszkont repülőjárattal
Repülési idő
Kb. 3 óra
Elhelyezés
3 csillagos szállodákban
Ellátás
reggeli, 1 vacsora
Idegenvezetés
a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám
20 fő

 

A festői Skócia ajánlatunk programleírása

 

1. nap: Stirling, William Wallace emlékmű, Glasgow

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban Edinburgh-ba közvetlen járattal, majd érkezés után transzfer Glasgowba, út közben megálló Stirling ősi városában, látogatás a várban, majd fotózási lehetőség a William Wallace emlékműnél. Érkezés Glasgow-ba, délután megismerkedünk a város főbb látnivalóival; a hatalmas katedrálissal (kívülről) és a viktoriánus nekropolisszal, mellette a középkorból fennmaradt legrégebbi házzal, majd megállunk a III. Györgyről elnevezett téren, ahol a Városháza és a Modern Művészeti Galéria is található. Szállás Glasgow-ban (1 éj).

 

2. nap: Loch Lomond, Glen Coe, Fort William

Utunk a Loch Lomond tó és a Trossachs vidékén keresztül vezet, a gyönyörű tájat miniatűr Skóciának is hívják, hiszen a skót tájak minden jellegzetességét megtaláljuk itt. Glen Coe festői völgyén át érjük el a Ben Nevis lábánál fekvő Fort William-et, ahol az estét töltjük. Szállás Fort William-ben (1 éj).

 

3. nap: Loch Ness, Blair kastély, Pitlochry

Reggel ellátogatunk a híres Loch Ness-i tóhoz. Megismerkedünk Nessie, vagyis a tó szörnyének legendájával és megcsodáljuk a tóra néző kilátást a parton fekvő Urquhart kastélyból. Ezután a gyönyörű természeti környezetben fekvő Blair kastélyt fedezzük fel. Este rövid séta Pitlochry-ban, a szállásunk vacsorával a környéken lesz (1 éj).

 

  

4. nap: St. Andrews, Rosslyn kápolna

Ezen a napon a bájos St. Andrews-ba teszünk látogatást. A tengerparton fekvő település a golf szülővárosa és ismert elit egyetemeiről is, itt tanult Vilmos herceg is. Megtekintjük a katedrális lenyűgöző romjait és a régi temetőt, majd továbbutazunk a pazar díszítésű Rosslyn kápolnához. A gótikus kápolnát megannyi legenda lengi körül, nem véletlenül kapott szerepet Dan Brown bestseller regényében is, melynek köszönhetően további felújítási munkák is zajlanak az épületen. Az estét már a nyüzsgő Edinburgh-ban töltjük, ahol szállásunk is lesz (2 éj).

 

5. nap: Melrose apátság, Edinburgh, whiskey élmények

Délelőtt ellátogatunk a gyönyörű Melrose apátsághoz a Skót Határvidékre, majd Edinburgh-ba visszatérve gyalogosan fedezzük fel a várost: az Óváros és az Újváros szépségeit, a város főutcája, vagyis a Royal Mile érdekes épületeit, a várat, láthatjuk a Holyroodhouse palotát (ami az angol királynő helyi rezidenciája), a St. Giles katedrálist és a Parlament modern épületét is. Búcsúzásképp este ellátogatunk a whiskey gyártását és múltját bemutató központba, ahol meg is kóstolhatjuk a híres skót nedűt.

 

6. nap: utazás Budapestre

Kora reggel transzfer a repülőtérre, utazás közvetlen járattal, érkezés Budapestre a menetrend függvényében a délelőtti órákban.

 

A programok sorrendje változhat!

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek személyenként egy feladott 10 kg-os poggyásszal, szállás 5 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 39 000 Ft/fő, belépőjegyek a nevezetességekhez (helyszínen fizetendő, kb. 90 GBP/fő), borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 10 GBP/fő), utasbiztosítás, fakultatív félpanzió.

Félpanzió (4 vacsora)*  hamarosan

Hasonló ajánlatok