A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Barangolás a Tenkes kapitánya földjén

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2020. szeptember 05. (szombat) 

Felszállási lehetőség: Siófok – Balatonlelle – Balatonboglár – Fonyód – Balatonfenyves – Balatonkeresztúr – Marcali – Kaposvár útvonalon

Indulás Siófokról kora reggel. Folyamatos utazás egy pihenővel. Első állomásunk hazánk egyik legjelentősebb zarándokhelye, a Máriagyűdi Bazilika. Az itt elhelyezett Mária-szobornak és a csodáknak köszönhetően már az Árpád-kortól egyre többen látogattak el a Tenkes-hegy aljára. A bazilika mai formáját a 18. században kapta. A kegytemplom mellett találhatók a Kálvária Zsolnay-majolikás stációi, valamint a Szentkút, melynek vizét a „gyűdi korsókban” vitték haza a zarándokok. 

Ezután Siklósra érkezünk és a Tenkes kapitánya nyomába eredünk. A szépen felújított vár falai között történelmi élmények várnak ránk. Korhű viseletbe öltözött tárlatvezetővel időutazásra indulunk és ismerkedünk a vár történetével és látnivalóival. Siklóson járva nem hagyhatjuk ki Malkocs bej dzsámiját, mely a 16. századi magyarországi török építészet egyik kiemelkedő látnivalója.

Napunkat a Bor városában, Villányban fejezzük be. A Bormúzeum épülete egykor a világhírű szőlőnemesítő, Teleki Zsigmond présháza volt. Itt megismerkedünk a Villány-Siklósi Borvidék történetével, a szőlőművelés és bortermelés eszközeivel. A múzeum a borrendi avatás helyszínéül is szolgál, a szertartás néhány jelentős mozzanatát fotók mutatják be. 

Látogatásunkat természetesen egy borkóstolóval fejezzük be megízlelve a borvidék finomabbnál finomabb nedűit.

Élményekben gazdagon az esti órákban érkezünk haza.

Részvételi díj: 10.900,- Ft / fő

A részvételi díj tartalmazza: utazás komfortos autóbusszal, csoportkísérő idegenvezető

Belépőjegyek: Máriagyűd templomvezetés 200 Ft/fő; Siklósi vár tárlatvezetéssel 2.100 Ft/felnőtt; 1.200 Ft/nyugdíjas; Malkocs bej dzsámi 350 Ft/fő; Villány Bormúzeum kb. 500 Ft/fő

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Hasonló ajánlatok