A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Barangolás Horvátországban: Trakostyán - Lepoglava - Varasd

Horvátország, Körutazás Horvátországban, Körutazás Horvátországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
Barangolás Horvátországban:
Trakostyán - Lepoglava - Varasd
 
Időpont: 2023. április 22. (szombat) 
 
Felszállás:  Budapest – Székesfehérvár – Siófok - Balatonlelle – Balatonboglár - Fonyód – Balatonfenyves – Balatonkeresztúr útvonalon

Indulás Budapestről 5 óra 30-kor. Folyamatos utazás rövid pihenővel.

Utunk során Zagorje erdőkkel borított területének látnivalóival ismerkedünk. Programunkat Trakostyánban kezdjük. Várkastélya a Draskovics család ősi birtoka volt. Horvátország legszebb, legromantikusabb vára szépen kialakított park és tó felett magasodik egy dombon. A parkolóból sétány vezet a kastélyhoz, ahol megfordultak a Zrínyiek, az Erdődyek és számos nemesi család tagjai. A várat neogótikus stílusban gyönyörűen felújították. Ma inkább hasonlít mesebeli várkastélyra. Megtekinthetjük többek között a szépen berendezett lovag- és vadásztermet, könyvtárt, lakó- és dolgozószobákat, szalonokat, étkezőt, hálószobákat. Megnézhetjük a Draskovics dinasztia tagjainak képgyűjteményét is. A kastély megtekintése után barangolhatunk a tó partján, az erdős sétányokon és megnézhetjük a parkban álló Szent Kereszt kápolnát is.

Következő állomásunk Lepoglava, mely a 15. században a Hunyadi család birtoka volt. Mátyás király fia, Corvin János a pálosok lepoglavai rendházának bőkezű patrónusa volt. Neki köszönhetően a város visszanyerte régi fényét. Végső nyughelyéül a pálos kolostor templomát választotta.

Utolsóként Zagorje székhelyére Varasdra, Horvátország egykori fővárosába látogatunk. A bájos barokk óváros történelmi hangulata mindenkit magával ragad. Városnéző sétánk során érintjük a város legszebb épületeit: Városháza – Draskovics-palota – főúri paloták – Keresztelő Szent János templom. Varasd egyik legnagyobb vonzereje a szépen felújított vár, mely a Városi Múzeumnak ad otthont. Az erődítmény a 14. század végén a Cillei grófoké lett, de leghosszabb ideig az Erdődyek birtokolták.

Visszaindulás késő délután. Érkezés az esti órákban.

 

Részvételi díj: 18.900,- Ft / fő

 

A részvételi díj tartalmazza: utazás komfortos autóbusszal, csoportkísérő idegenvezető
 
A részvételi díj nem tartalmazza: utasbiztosítás (500 Ft/fő 70 év fölött 1.000 Ft/fő); belépők kb. 10 EUR/fő
 
A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.



Hasonló ajánlatok