Körutazások - busszalMagyar idegenvezetovel
Részletek
Tengerparti Nyaralás2020 nyár
Részletek

Húsvét Krk Szigeten 4 Nap/ 3 Éj ***

Horvátország, Kvarner-öböl, Baska
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Rövid ismertető: Ismerje meg a Krk-sziget varázsát tavasz idején! Töltse velünk a húsvéti ünnepeket és tavaszi szünetet kényelmes szállodában, és a finom falatok, jófajta italok mellett igazán színes programokkal várjuk Önöket. A természet szépségei találkoznak a kultúrális látnivalókkal: a tó felett tündöklő Trakoscan vár, Lokvarka cseppkőbarlang, Krk, Vrbnik, Baska és a végén Zágráb. Tartson velünk!

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). Nincs éjszakai utazás!
Szükséges úti okmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

Szállás: Baska - Hotel Corinthia 3* 2-3-4 ágyas szobák (fürdőszoba hajszárítóval, telefon, TV, széf, klíma, WiFi (ingyenes), bérelhető hűtő (3 EUR/nap), részben erkélyes).
Díjmentes szolgáltatások: fedett édesvizű (1 felnőtt, 2 gyermek) medence és fitness használata.

Ellátás (krt): félpanzió itallal (svédasztalos reggeli és vacsora). A vacsorához ital is tartozik (csapolt víz, üditő, sör és bor).

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Időpontok: 2020. április 10-13. 

Program:
1. nap: Trakoscan vára, Lokvarka barlang
Indulás reggel 6.00 órakor. Utazásunkat megszakítjuk egy rövid sétával a határ közelében fekvő,  domb tetején  tündöklő mesebeli Trakoscan váránál. Ezt a romantikus kastélyt és parkját a Draskovich családépítette. Kivül-belül megnézzünk (belépő ellenében), majd továbbutazunk a tenger felé. Krk-szigetre érkezésünk előtt meglátogatjuk a kevésbé ismert, de természeti szépségekben bővelkedő  Lokvarka kis cseppkőbarlangját (belépő ellenében). A barlang hűvös levegője után az Adria meleg szellője vár ránk, valamint szállodánk ízletes vacsorája, finom italokkal. 

2. nap: Krk-szigeti túra: Punati öböl, Kosljun-sziget, Krk város, Vrbnik, bor-, sajt és sonkakóstolóval
Pihenés vagy fakultatív autóbuszos kirándulás: reggeli után felkutatjuk Krk-sziget látnivalóit, érdekességeit. Az első megállónk Punat öble, ahol hajóra szállunk és átmegyünk a ferencesek szigetére, Kosljun-ra. Itt élnek a ferencesek már ezer éve, de nem csak a templomot és kolostort nézünk meg hanem a kis múzeumba is betekintünk, és körülnézünk ezen az alig 1 km-es átmérőjű kis szigeten. Ezek után a sziget fővárosa a célunk, Krk város. Ez a középkori, vastag falakkal körülvett város kővel burkolt utcákat és tereket rejt. Itt található a XII. századból származó Frangepán vár maradványa, az V. századból itt maradt katedrális, hangulatos kikötő, akvárium trópusi halakkal, számos bolt és étterem, melyeket mind-mind látni fogunk a városnézés során. Ezután Vrbnik-be visz utunk, ahol felmegyünk a dombtetőn tündöklő, bűbájos középkori óvárosba, megkeressük a világ legszűkebb utcáját. Vrbnik település messze földön ismert a jó boráról, melyet mi is megkóstolunk pár falat sonka és sajt kíséretében egy jellegzetes helyi "konoba"-ban.  Élményekkel gazdagodva térünk vissza a szállodánkba, ahol vacsora előtt még csobbanhatunk egyet a medencéjében. Részvételi díj: 25 EUR/felnőtt, 15 EUR/gyermek 12 évig.

3. nap: Baska, Akvárium, pihenés, Rijeka, Trsati vár
Húsvét reggelén, szabad idő keretében, ki-ki kedve szerint lazíthat a szállodában vagy részt vehet Baska templomában a misén, mely után a hagyományokhoz híven a helyiek kis szentelt pogácsákkal kedveskednek a résztvevőknek. Talán még táncra is perdülnek. Benézhetnek az akváriumba, ahol közelről is láthatják az Adria halfajtáit.
Délután egy remek fakultatív kiruccanásra invitáljuk Önöket, Rijeka városába, a legnagyobb, Monarchia korabeli kikötővárosba. Rijeka ma is magyar vonatkozású kikötőjével, hangulatos sétányával várja  látógatóit. A városnézést megízesítjük egy jellegzetes horvát desszerttel. Felmegyünk a Trsati várba, hogy gyönyörködhessünk a Kvarner-öböl panorámájában. Részvételi díj: 15 EUR/fő, 10 EUR / fő 12 évig. 
Estére  Baska település egy komolyzenei koncerttel kedveskedik, de időben kell oda érni, mert kicsi a templom, az érdeklődés pedig nagy. 

4. nap: Zágráb
Reggeli után búcsút intünk Adriának és irány a főváros, Zágráb. Városnézés keretében megismerkedünk a város szépségeivel: főtér, a neobarokk Színház épülete. A felsővárosban megtekintjük a neogótikus stílusú Szt. Markó templomot és teret, a kőkaput és sok más gazdag múlttal rendelkező épületet. A városnézés után mindenki kedve szerint kiválaszthatja a számára legvonzóbb lehetőséget, szabadidejében sétál a város utcáin, vagy ebédel a belváros ismert sörözőjében, és megkóstolja a zágrábi sört (előjegyzéssel 12 EUR/fő). Frissen, kipihenten indulunk haza. Visszaérkezés Budapestre az esti órákban.

Felárak és belépők:
Üdülőhelyi díj 12 év felett: 1 800 Ft/fő/3 éj.
Egyágyas felár: 15 900 Ft/fő/3 éj.

Fakultatív program (min. 25 fő esetén):
* Krk szigeti túra borkóstolóval és Kosljun belépővel: 25 EUR/fő; gyermek 12 évig 15 EUR/fő.
* Zágrábi ebéd: 12 EUR/fő.
* Rijeka és Trsati vár kostolóval: 15 EUR /felnőtt, 10 EUR/gyermek 12 évig. 

Belépők a helyszínen: kb. 150 HRK.

Minimum létszám: 35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást félpanzióval, programokat, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (EUB Nívó: 1.800 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1.500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, fakultatív program árát és a belépőket, valamint a felárakat.Hasonló ajánlatok