Körutazások - busszalMagyar idegenvezetovel
Részletek
Tengerparti Nyaralás2020 nyár
Részletek

Velencei hosszúhétvége a Redentore fesztivál idején jesoloi csobbanással

Olaszország, Észak-Adria, Velence
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Fesztiválok, Körutazás+Üdülés, Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2021-07-16-tól
2021-07-18-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 2 éj
Ár:
42900.00 Ft/fő, 2 felnőtt részére
Ajánlatkérés
Indulás: 2021-07-16-tól
2021-07-18-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 2 éj
Ár:
42900.00 Ft/fő, 2 felnőtt részére
Ajánlatkérés
Indulás: 2021-07-16-tól
2021-07-18-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 2 éj
Ár:
42900.00 Ft/fő, 2 felnőtt részére
Ajánlatkérés
Indulás: 2021-07-16-tól
2021-07-18-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 2 éj
Ár:
42900.00 Ft/fő, 2 felnőtt részére
Ajánlatkérés
Indulás: 2021-07-16-tól
2021-07-18-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 2 éj
Ár:
42900.00 Ft/fő, 2 felnőtt részére
Ajánlatkérés

Leírás

Leírás:

A Redentore Velence egyik legfontosabb fesztiválja - vallási körmenet, gigantikus tűzijáték és elbűvölő gondola futam teszi igazán felejthetetlenné. A fesztivál különleges templomi rendezvényeket, regattákat, színes felvonulásokat, valamint zenei előadásokat és egy látványos tűzijátékot is kínál.

 

Program:

A Rendentore Fesztivál azért különösen népszerű a velenceiek körében mivel egy vallásos témát ötvöz egy, a látogatók ezreit vonzó látványos ünnepléssel. Szombat este a Szent Márk-medence ad otthont egy szédületes tüzijátéknak, amely színek és árnyak színpompás kavalkádjával borítja fényárba a város kupoláit és tornyait. A többévszázados hagyományhoz híven alkonyatkor léggömbökkel és színes lampionokkal feldíszített kis hajók, bárkák és tutajok sokasága özönli el a Szent Márk-öblöt és a Giudecca-csatornát

1. nap: Kora reggeli indulás az utazási iroda buszával a választott felszállási helyről. Rövid pihenő Trojane festői alpesi településen, ahol hatalmas fánkok és krémesek között válogathatunk. Itáliába belépve a trieszti öbölben a Miramare kastély parkjában megcsodálhatjuk 3 ország (Olaszország, Szlovénia, Horvátország) tengerpartját is. A gyönyörű kastélyparkban sétálhatunk, kávézhatunk és aki szeretne, a kastélyt belülről is megcsodálhatja. A kora esti órákban érkezés a szállásunkra. 

2. nap: Reggeli után fürdési, vásárlási lehetőség Lido di Jesolón. Kora délután busszal átmegyünk Punta Sabbioni kikötőjébe, ahonnan az utazási iroda hajójáról láthatjuk a várost megvédeni szánt gátrendszer építkezését, a velencei Lido szigetének tenger felőli majd laguna felőli oldalát, a San Servolo, San Lazzaro, Grazia, San Clemente, Guidecca és San Giorgo szigeteket miközben megismerkedhetnek Velence történelmével is. Szigettúránk alatt megállunk a csipkeverésről és a színes házairól ismert Burano szigeten, majd Muranon betekintünk az üvegfújás mesterségébe.Velencébe való érkezés után közös sétánkon a Riva degli Schiavonit, majd a Szent Márk teret ismerjük meg. A Mercerie kanyargós utcáin eljutunk a Canale Grande-t átívelő Rialto hídig. Ezt követően lehetőség van kipróbálni Velence jellegzetes közlekedési eszközét, a gondolát (fakultatív program). Felejthetetlen átélni azt a nyugalmat, ami a kis csatornákon evezve árad az ódon házakból. A gondolából a Canale Grande szép palotái mellett a hangulatos kis vízi utcák sorával is megismerkedhetnek. További bőséges időben idegenvezetőnk tanácsait követve számtalan nevezetességet tekinthetnek meg. Ugyanakkor részt vehetnek a különleges velencei ünnep, a Redentore eseményein.

A Redenetore ünnep eredetileg vallásos esemény volt, 1577-től tartották meg egy hatalmas pestisjárvány áldozatainak és a tiszteletükre Palladio által építet templom emlékére. A városból pontonhidat építenek a Guidecca szigeten levő templomhoz. Az ünnepi misét követően virágokkal, lampionokkal díszített hajók töltik meg a Canale Grandét és a Szent Márk öblöt melyek különleges díszkivilágítást kapnak. Késő délután fakultatív vacsora egy hangulatos olasz étteremben. A késő esti órákban (időpontja a rendezvények alakulásától függően változik, kb. 23.00-23:30 óra között) páratlanul látványos tűzijátékra kerül sor a Szent Márk öbölben, melyet a partról élvezhetünk. 

Visszautazás a szálláshelyre a tűzijátékot követően éjfél után!

3. nap: A reggelit követően Szlovénia irányába vesszük utunkat, ahol az UNESCO világörökség részét képező, világhírű Postojnai-cseppkőbarlangot szemléljük meg.

A barlang belső részét kisvasúttal érjük el, majd gyalog járjuk be a nyilvánosan látogatható részt. Az öt kilométer hosszú barlangszakaszon a természeti látványosságok egész sorában gyönyörködhetünk: fenséges cseppkőformák, óriási termek és föld alatti járatok várnak arra, hogy felfedezzük őket. Barlangi túránk során magyar nyelvű audio guide (fülhallgatós idegenvezetés) lesz segítségünkre, hogy minden megtudhassunk e természeti csodáról.

Alig 10 kilométerre a Postojna barlangrendszertől áll egy világszerte is jól ismert mesebeli Predjamai Barlangvár, melyet valamikor 13.században építettek. A festői szépségű várat a Forbes a világ 10 leglenyűgözőbb vára közé választotta. Meredeken a sziklafalba épített kastély mint egy 500 méter magas szakadék szélén helyezkedik el mélyen a sziklába vésve, ezzel csodálatos és sosem látott látványt nyújtva az ide látogatók számára (Fotók és selfik készítése erősen ajánlott). Magyarországra a késő esti órákban érkezünk. 

Utazás:

felsőkategóriás autóbusszal

Szállás:

középkategóriás szállás, Jesolo környékén

Elhelyezés:

kétágyas, saját fürdőszobás szobákban. Egy- és háromágyas szoba igényelhető.

Ellátás:

reggeli

Fakultatív programok:

Velencei vacsora egy hangulatos olasz étteremben (20.00 EUR)

Velence nem más, mint a vékony, ropogós pizzákba, olasz tésztákba, kis szendvicskékbe és narancsszínű Aperol spritzekbe burkolt tökéletes csábítás.

Velence gasztronómiája hűen tükrözi népe múltját és jellemét. Az eredeti és ízletes helyi gasztronómia egy nagy nemzetéről mesél, a változatos fogások pedig, amelyekben az ellentétes ízek, az édes és a sós harmonikusan kiegészítik egymást, a tengeri kereskedelem folytán Velencében találkozó különböző kultúrák, a Kelet és a Nyugat, Észak és Dél keveredését juttatják eszünkbe.

3 fogásos tradícionális menü vacsoránkat Velencében, a Dózse Palota környékén fogyasztjuk el. A menüben lehet választani halas, illetve húsos ételt is. 

A létszám pontos előrejelzése miatt kérjük, jelezzék előre részvételi szándékukat a vacsorán. Megrendelés után a vacsorát a helyszínen visszamondani már nem tudjuk, így a program árát az idegenvezető be fogja szedni a buszon. Esetleges lemondási szándékukat az indulást megelőző 3 napig tudjuk elfogadni. 

Indulási időpontok

2021-07-16

  • Budapest, Budapest, Olof Palme sétány, Műjégpálya elől. Találkozó: 05.40
  • Buda - Budaörsi út, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 06:20
  • Székesfehérvár, Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Találkozó: 06:50
  • Siófok, TESCO Hipermarket parkoló (Vak Bottyán u. 27) Találkozó: 07:20
  • Nagykanizsa, Régi 7-es főút (MOL-kút Garay u. 15.) Találkozó: 08:50

Ár tartalmazza:

- Utazás felsőkategóriás autóbusszal- Csoportkísérő idegenvezető- 2 éj szállás- Reggelivel

Ár nem tartalmazza:

- Egyágyas felár: 9.000 Ft- Hajójegy Velencébe szigettúrával: 55 EUR/fő- Velencei városi illeték: 10 EUR/fő- Idegenforgalmi adó: 8 EUR/fő- Fakultatív gondolázás: 25 EUR/fő- Fakultatív hangulatos olasz vacsora: 20 EUR/fő- Fakultatív Postojnai barlang: 31 EUR/fő + 3 EUR/fő audioguide- Fakultatív Miramare kastély: 10 EUR- Utasbiztosítás 990 Ft/fő

 

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. 

FONTOS:Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok