Körutazások - busszalMagyar idegenvezetovel
Részletek
Tengerparti Nyaralás2020 nyár
Részletek

A Baltikum gyöngyszemei és Szentpétervár

Oroszország, Szentpétervár, Szentpétervár
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
A Baltikum gyöngyszemei és Szentpétervár
2019. június 18 – 29. (12 nap/11 éj)

1.nap: Budapest – Varsó
Indulás kora reggel Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás pihenőkkel. Szállás Lengyelországban, Varsóban vagy környékén (1 éj)

2.nap: Varsó – Vilnius
Reggeli után Varsóval ismerkedünk: Óváros – Királyi Palota – Kultúra és Tudomány Palotája
Továbbutazás Litvánia fővárosába, Vilniusba. Városnézés: a hangulatos óváros barokk épületei – Szent Szaniszló katedrális a harangtoronnyal – a Világörökség részét képező városkapu. Esti órákban érkezés szállásunkra Litvániában (1 éj)

3.nap: Riga – Tallin
Reggeli után utazás a lett fővárosba, Rigába, mely a Baltikum legszebb városa. A számtalan építészeti műemlék közül láthatjuk a Dómot Európa második legnagyobb orgonájával, a 14. századi kastélyt, a Világörökség részét képező középkori óvárost a lőportoronnyal és a kereskedőházakkal. Továbbutazás Tallinba, Észtország fővárosába. Szállás Tallinban vagy környékén (1 éj)

4.nap: Tallin – Helsinki
Reggeli után ismerkedünk a festői Finn-öbölben fekvő észt fővárossal. Tallin megőrizte hajdani gazdag Hanza-város jellegét. Majd komppal átkelünk Finnország fővárosába, Helsinkibe (kb. 2 órás út). Érkezés után városnézés. Szállás Helsinki környékén (1 éj)

5.nap: Helsinki – Szentpétervár
Reggeli után továbbutazunk Szentpétervárra. Rövid városnézés után elfoglaljuk szálláshelyünket Szentpéterváron (4 éj)

6.nap: Szentpétervár – Puskin – Pavlovszk – Szentpétervár
Reggeli után Puskin városába utazunk, ahol a Carszkoje Szelo birtokon található Katalin-kastélyt és gyönyörű parkját nézhetjük meg. A palota homlokzata 300 méter hosszú, a pazarul berendezett termek közül a leghíresebb a Borostyánszoba, melyet az oroszok a világ 8. csodájának tartanak. Majd Pavloszkba, I. Pál cár klasszicista stílusú kastélyába látogatunk. Az épület jóval kisebb Katalin kastélyánál, de berendezése legalább olyan szép. I. Pál és felesége ugyanis akkoriban beutazták fél Európát és rengeteg műkincset vásároltak a kastély díszítésére. Visszautazás Szentpétervárra.

7.nap: Szentpétervár
Reggeli után elkezdjük ismerkedésünket a Néva-parti várossal. Szentpétervár különlegesen szép fekvésű, sok szigetre épült város, melyet több száz híd köt össze. Autóbuszos városnézés során láthatjuk a Nyevszkij sugárutat, a Téli Palotát, az Izsák székesegyházat és a Szent Péter katedrálist. Megnézzük a Néva partján a történelemből ismert Auróra cirkálót és I. Péter híres lovas szobrát. Majd a Péter Pál erődben megtekintjük a cárok síremlékeit Nagy Pétertől az utolsó cárig, az 1918-ban kivégzett II. Miklósig. Ellátogatunk a Vérző Megváltó templomába is. Szabadidő, majd visszautazás a szállásra.

8.nap: Szentpétervár – Petrodvorec – Szentpétervár
Reggeli után helyi idegenvezetővel ismerkedünk a Finn-öböl partján épült Petrodvoreccel. A palotaegyütteshez tartozó káprázatos parkban található a világ legnagyobb és valószínűleg leglátványosabb szökőkútrendszere. Majd visszautazunk Szentpétervárra, ahol a Néva partján található, a Világörökségi listán szereplő Ermitázst látogatjuk meg (képtárlátogatás vezetéssel). A Téli Palotával egységes stílusban épült, több épületből álló Ermitázs 125 termében az európai művészet remekei láthatók, többek között Michelangelo, Leonardo da Vinci, Raffaello, Tiziano, Rubens, El Greco és Van Gogh művei. Nagy Katalin cárnő is itt tartotta féltett gyűjteményét.
Visszautazás a szálláshelyre.

9.nap: Szentpétervár – Pskov – Riga
A paloták városát elhagyva Lettország felé vesszük utunkat. A vikingek keleti kereskedelmi útvonalai mentén fekvő Pskovba érkezünk, mely Oroszország egyik legrégebbi városa, fontos kereskedelmi hely, már a 10. század óta település. Alapítását Szent Olgának tulajdonítják. Számtalan látnivalója közül megtekintjük a Velikaja folyó partján álló Kreml épületét, mely már 1323-ban is állt. Rövid pihenő után indulunk Rigába. Szállás elfoglalása. (1 éj)

10.nap: Riga – Kaunas
Reggeli után teszünk egy kis kitérőt Rundale kastélya felé. A háromszárnyú épület ma állami rendezvényeknek ad otthont. Látogatást teszünk a kastély termeiben és szépen rendezett parkjában. Litvániába érkezve meglátogatjuk a Keresztek hegyét, mely hívőknek és nem hívőknek is egyedülálló élményt nyújt. Továbbutazunk Kaunasba, Litvánia második legnagyobb városába. Rövid városnézés, séta a belvárosban. Szállás elfoglalása Kaunasban vagy környékén. (1 éj)

11.nap: Kaunas – Czestochowa
Reggeli után búcsút intünk Litvániának és Lengyelország felé, Czestochowa zarándokhelyre utazunk. Szállás Czestochowában vagy környékén (1 éj)

12.nap: Krakkó – Budapest
Reggeli után rövid városnézésre indulunk Krakkóban: séta az Óvárosban – Főtér – Posztócsarnok – Mária templom. Szlovákián keresztül indulunk hazafelé. Hazaérkezés Parassapusztán át Budapestre.

Részvételi díj: 435 EUR/fő + 95.000 Ft/fő

Részvételi díj tartalmazza:
utazás légkondicionált autóbusszal, szállás kétágyas, fürdőszobás szobákban reggelivel, csoportkísérő idegenvezető

Egyágyas felár: kb. 85.000 Ft
Vacsora felár: kb. 180 EUR/11 vacsora/fő

Várható költségek:
Belépők: kb. 180 EUR + 60 PLN/fő
Kompátkelés Tallin – Helsinki kb. 50 EUR/fő
VOX-készülék: 450 Ft/fő/nap
BBP biztosítás (kötelező): kb. 6.500 Ft/fő
Vízum: kb. 25.000 Ft/fő (tartalmazza a konzuli díjat, az ügyintézést, valamint a meghívó – az utazásszervező intézi -  árát)

Hasonló ajánlatok