A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Puglia - az olasz csizma sarka

Olaszország, Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
utazás módja: busz
időtartam: 8 nap / 7 éj
szállás: három- és négycsillagos  szállodák
ellátás: svédasztalos reggeli
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy érvényes személyi igazolvány
Olaszország  hivatalos fizetőeszköze: EURO

Felszállási lehetőségek:
04:45  Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
05:15 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)
06:00 Székesfehérvár, M7 Shell kút
07:00 M7 Balatonlellei pihenőhely
08:00 Zalakomár, M7 INA kút


PROGRAM:


1. nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés az esti órákban olaszországi (Bologna környéki) szálláshelyükre.

2. nap
Reggeli után elhagyjuk szállodánkat, Loreta városáig utazunk, ahol felkeressük Szűz Mária házát. Este érkezünk meg coratoi szálláshelyünkre.

3. nap
Reggeli után Puglia gyöngyszemét, a trullik földjének fővárosát, Alberobellot nézzük meg. A különleges építészeti stílusban épült házak alkotta utcákban helyi kézműves termékeket, specialitásokat is vásárolhatunk. Megnézünk belülről egy házat és egy templomot is. Délután Dél-Olaszország különleges szépségű és hangulatú ősi városát, Materat látogatjuk meg, itt forgatták a Passió c. film több jelenetét. A sziklába vájt barlanglakásokban még a XX. században is laktak. Este érkezünk vissza szállodánkba.

4. nap
Reggeli után úticélunk Lecce, a barokk városa. A Piazza SantOronzo, a Dóm tér és a Santa Croce templom a helyi kőfaragók keze munkáját dicsérik. Ezután a trullik földjének pici városaiba kirándulunk. Ostuni meszelt falú házaival kiérdemelte a "fehér város" nevet. Locorotondoban, aki szeretné, a legfinomabb pugliai borokat és kitűnő minőségű olívaolajakat is kóstolhat. Este érkezünk vissza szállodánkba.

5. nap
Reggeli után Puglia tartomány fővárosába, Bariba utazunk, ahol megtekintjük az apuliai román stílusban épült Szt. Miklós bazilikát és bebarangoljuk a Barivecchia szűk sikátorait. Délután Polignano a Mare festői településén, ahol Modugno született, fürdőzhetünk egy szurdok kristálytiszta vizébe és akár a Szupermágus fagyiját is megkóstolhatjuk. Délután felkeressük Apulia kőkoronáját, II. Frigyes várát, Castel del Montét, mely a Világörökség része. Este visszaérkezünk szálláshelyünkre.

6. nap
Reggeli után elhagyjuk szállodánkat és az itáliai csizma sarkanytújára, a Gargano-félszigetre kirándulunk. Az egész félsziget egy csodálatos, szinte érintetlen nemzeti park. Délelőtt Monte San Angeloban egy különleges sziklatemplomot nézünk meg, ahol többször is megjelent Mihály arkangyal. Délután autóbuszunkkal végighaladunk a gyönyörű félsziget panorámaútján, majd Vieste városából fakultatív hajókirándulásra is lehetőség lesz, melynek során felfedezzük a partvidék barlangjait, érdekes sziklaalakzatait. A 2,5 órás hajókirándulás díja 30 Euro, mely a helyszínen fizetendő. Este érkezünk meg San Giovanni Rotondoba a szállodába.

7. nap
Reggeli után elhagyjuk szállodánkat, délelőtt tiszteletünket tesszük Pió Atya sírjánál, San Giovanni Rotondóban, mely Puglia tartomány és egész Olaszország egyik legfontosabb zarándokhelye. Imolai szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk meg.

8. nap
Reggeli után elhagyjuk szállodánkat és hazaindulunk. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza: utazás busszal, idegenvezetés, 7 éj három- és négycsillagos szállodákban svédasztalos reggelivel, városnézések a program szerint, idegenforgalmi adó.

VEGETÁRIÁNUS FŐÉTEL IGÉNYT FOGLALÁSKOR KÉRJÜK JELEZNI


Tájékoztató belépőjegy ktg.:
Össz. belépőjegy ktg: 30 Eur
Bor, olívaolaj kóstoló: 10 Eur


Hasonló ajánlatok