A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Toszkán nyaralás Elba-szigeti kirándulással

Olaszország, Toszkána és környéke, Marina di Bibbona
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
utazás módja: busz
időtartam: 6 nap / 5 éj
szállás: háromcsillagos szálloda
Szobák felszereltsége: létszámnak megfelelő ágy, szekrény, TV, telefon, légkondicionálás, széf, hajszárító
ellátás: svédasztalos reggeli
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy érvényes személyi igazolvány
Olaszország  hivatalos fizetőeszköze: EURO

Felszállási lehetőségek:
  • 04:45  Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
  • 05:15 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)
  • 06:00 Székesfehérvár, M7 Shell kút
  • 07:00 M7 Balatonlellei pihenőhely
  • 08:00 Zalakomár, M7 INA kút

PROGRAM:

1. nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. A forgalomtól függően az esti órákban érkezünk meg Marina Di Bibbonába a szállodánkba. Szállodánk 150 méterre található a tengerparttól, saját stranddal rendelkezik. A tengerpart kavicsos. A négyemeletes szállodában bár, étterem, szolárium, hydromasszázs, mini fitness részleg és szauna is a vendégek kényelmét szolgálja. Marina Di Bibbonát rendezett, békés tengerpartjával kis földi paradicsomnak is szokták nevezni. A tengerpart és a tenger alja aprókavicsos. A parton bárok, étkezők várják a turistákat. A szálloda a saját strandján ingyen adja vendégeinek a napozószéket/ágyat és a napernyőt. (Pl. kétágyas szobához egy napernyő és két napágy/szék tartozik) Zuhanyozási lehetőség a szálloda saját vendégeinek ingyenes.

2. nap
Szabadprogram.

3. nap
Szabadprogram.
Ezen a napon fakultatív kirándulásra van lehetőség Elba-szigetére. A legenda szerint, amikor Vénusz kikelt a tengerből, a nyakláncáról lepergett hét gyöngyszem, ebből lett a hét toszkán sziget: Elba, Giglio, Capraia, Giannutri, Pianosa, Montecristo, Gorgona. A legnagyobb gyöngyszem Elba szigete, mely az orchideák szigete is. Elbán több, mint 40 orchidea-faj nyílik spontán a természetben. A sziget legmagasabb pontja a 1019 méter magas Capanne hegycsúcs. Fővárosa Portoferrario, mely egyben a legforgalmasabb kikötője is. Portoferraio leglátogatottabb emlékhelye a palazzina dei Mulini, mely Napoleon hivatalos rezidendiája volt elbai kormányzósága alatt.

A Misericordia templomában őrzik Napóleon híres bronzálarcát is. Ezután átmegyünk Porto Azzurro településre, itt lesz szabadidőnk, melynek keretében ebédelhetünk, de akár fürödhetünk is. Megnézzük a Piccola Miniera ásványbányát, kisvonattal megyünk végig a bányajáraton, megnézzük a múzeumot és helyi termékeket is kóstolhatunk. Elba-szigetén járva érdemes megkóstolni az elbai limoncino és narancino likőröket és a a helyi minőségi borokat is. A kirándulás foglaláskor, de legkésőbb a hátralék fizetésével egyidőben igényelendő és fizetendő (a készlet erejéig). HELYSZÍNI BEFIZETÉSRE NINCS LEHETŐSÉG. Az egésznapos kirándulás ára hajójeggyel: 17000 Ft/fő. A kirándulás ára belépőjegy ktg-et nem tartalmaz. Este érkezünk vissza a szállodába.

4. nap
Szabadprogram.

5. nap
Szabadprogram.
Fakultatív program keretében San Gimignano és Volterra felfedezésére indulunk. Reggeli után a varázslatos toszkán építészeti remekek felfedezésére indulunk. Útunk első állomása San Gimignano, melyet csodás toszkán tájakon utazva érünk el. Ahogy a városba lépünk, visszatérünk a középkorba, olyan hatással vannak ránk az épületek. Nemhiába tartják Toszkána legszebb falujának. Megcsodálhatjuk a középkor felhőkarcolóit is. A falu az etruszk idők óta létezik, ma már a világörökség részévé vált.

Ősidők óta termelik Toszkána egyik leghíresebb borát, a vernaccia bort, mely Dante és Boccaccio kedvenc bora volt. san_gimignano1.jpg Kora délután utazunk tovább Volterrába. Itt található Olaszország legrégibb városházája, mely a XII. században épült. A dóm még ennél is öregebb. A román és a reneszánsz stílus keveredik benne. A város híres épülete a keresztelő kápolna és a Medici-erőd. Volterra mellett található még az I. században épített római színház is. A fakultatív kirándulás ára foglaláskor, de legkésőbb 30 nappal indulás előtt igényelve és fizetve 3500 Ft/fő. Helyszínen fizetve: 15 EUR/fő A kirándulás ára belépőjegy ktg-et nem tartalmaz, a helyszínen EUR-ban fizetendő.

6. nap
Reggeli után elbúcsúzunk a szállodától és hazaindulunk Folyamatosan utazunk, rövid pihenőket tartva. A forgalomtól függően az esti órákban érkezük meg Budapestre.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Fakultatív kirándulás Elba-szigetére
17000
A részvételi díj tartalmazza: utazás busszal, idegenvezetővel, 5 éj háromcsillagos szállodában svédasztalos reggelivel, ingyenes napozószékek és napernyők a szálloda saját strandján, idegenforgalmi adó.

Tájékoztató belépőjegy ktg-ek (2019. évi árak alapján):
Elba-szigeti kirándulás során felmerülő belépőjegy ktg-ek:
Porto Azzuro bányalátogatás kisvonattal, kóstolóval: 7 Eur, Napoleon Ház: 5 EUR
San Gimignano, Volterra kirándulás során felmerülő belépőjegy ktg-ek:
Dóm 3,50 Eur

Hasonló ajánlatok