A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Brassó - Drakula katsély - Fogarasi havasok

Románia, Körutazás Erdélyben, Körutazás Erdélyben
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
utazás módja: busz
időtartam:
5 nap 4 éj
ellátás:
svédasztalos reggeli
szállás
: háromcsillagos szállodában
utazáshoz szükséges
: érvényes útlevél vagy plasztikkártyás személyi igazolvány
Románia hivatalos fizetőeszköze
: Román Lei - RON

Felszállási lehetőség:
05:45 Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
07:00 Kecskemét, Dunaföldvári út, Auchan parkoló
08:00 Szeged, Rókusi krt. TESCO parkoló

Program:

1. nap
Indulás a reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Dévára a délutáni órákban, ahol a város történelmi nevezetességeivel ismerkedünk, a dévai vár épületét is láthatjuk. Este érkezünk meg Orastie-be a tranzitszállásunkra (a tranzitszállásunk egyszerű berendezésű háromcsillagos szálloda).

2. nap
Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és Gyulafehérvárra utazunk. Megismerjük Erdély régi fővárosát. A város legjelentősebb műemlékei a várfalon belül találhatók, az Alsó- és Felső Károly kapun keresztül közelíthetőek meg. Innen Medgyesre utazunk, ahol a Szent Margit gótikus erődtemplomot nézzük meg, majd rövid sétánk keretében ismerkedünk a város nevezetességeivel. Ezután úticélunk Segesvár, ahol a középkori várat és az óratornyot tekintjük meg, majd rövid sétát teszünk a belvárosban. Sétánk után buszra szállunk és tovább utazunk Brassóba és elfoglaljuk szállásunkat.

3. nap
Reggeli után Sinaiára vezet utunk, itt először a román király nyári rezidenciáját, a Peles-kastélyt tekintjük meg szakavatott vezető segítségével. Sianiát a Kárpátok gyöngyeként is emlegetik. A kolostort kívülről nézzük meg, egy kis szabadidőre is lehetőségünk lesz, hogy érezzük a hely speciális atmoszféráját. A délutánt Brassó megismerésével töltjük. Először a Fekete-templomot majd a Városházát tekintjük meg. Brassói programunk után visszautazunk Poianára a szálláshelyünkre.

4. nap
Reggeli után elhagyjuk a szállodát és Törcsvárra utazunk, meglátogatjuk a Drakula-kastélyt. Kastélylátogatásunkat követően a Fogarasi havasok lábánál fekvő Brancoveanu kolostort tekintjük meg. Ezután úticélunk Szászország fővárosa, Nagyszeben. Megtekintjük a város legfontosabb műemlékeit, az Ortodox székesegyház, a Kariatidás ház, a Brukenthal palota épületét, valamint a Várostornyot. Városlátogatásunk után folytatjuk utunkat. Az esti órákban érkezünk Orastie-be, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

5. nap
Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk Marossillyén, ahol megtekintjük Bethlen Gábor szülőházát. Utunk következő állomása Ópálos, ahol a tájegység egyik híres pincészetében fogadnak minket és bemutatják, hogyan készítik a méltán híres boraikat, melyeket természetesen meg is kóstolhatunk. A vidám borkóstolást követően folytatjuk utunkat. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre a forgalomtól és a határon való várakozástól függően az esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza: utazás busszal oda-vissza, idegenvezetés, 4 éj háromcsillagos szállodákban svédasztalos reggelivel, kirándulások a program szerint, borkóstoló,  idegenforgalmi adó.

VEGETÁRIÁNUS VACSORA IGÉNYT FOGLALÁSKOR KÉRJÜK JELEZNI!

Audio guide készülék (fülhallgató) bérelhető: 1750 Ft / fő / 5 nap
 
Tájékoztató belépőjegy ktg:
kb. 130 RON
 

Hasonló ajánlatok