A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Svájc rejtett kantonjaiban és ikonikus hegyek között utazunk 2023

Svájc, Svájci Alpok, Basel
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Ausztria-Németország-Svájc, Hegyek-völgyek között, Kulináris élvezetek, Szomszédolás, Új Program, Városlátogatás, Vonattal utazunk
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Bécs – Salzburg – Innsbruck (720 km)

Elutazás Szegedről a kora regge­li órákban Budapest érintésével Bécs-Salzburg útvonalon, megál­lókkal. A délutáni órákban érünk Innsbruckba, ahol gyalogosan ismerkedünk Hofkirchével, Hof­burg-gal, St. Jakob Domkirchével, Goldenes Dachllal és a Stadtturm­mal. Érkezés tiroli szálláshelyünkre az esti órákban. 

2. nap: Arlberg-hágó – Appenzell gasztronómiai élvezetekkel! – Bázel és Biel (460 km)

Reggeli után az Alpok sziklavilágá­ban folytatjuk, az 1800 m fölötti Arl­berg-hágó mentén. Séta és fotószü­net, majd leereszkedve haladunk tovább Appenzellbe, ahol megis­merkedünk a régió gasztronómi­ai specialitásaival. Betekintünk a vidék likőr- és sajtféleségeinek világába, készítésük fortélyaiba, és kóstolhatjuk is. Ez az egyik leghíresebb sajtrégió, mely sorra nyeri a Sajt Világbajnokság aranyérmeit. Később egy svájci ér­dekességgel, a közvetlen népkép­viseleti demokrácia működésével ismerkedünk meg. Tovább utazunk Bázelbe, ahol Észak-Svájc kulturális központjának szépségeivel ismer­kedünk (Münster, Rathaus, Spalen­tor, Elisabethenkirche). Érkezés az esti órákban Biel városkába, ahol három éjszakán át lesz szállásunk.

3. nap: Biel – Neuchâtel "Le Locle órás kastély" – Les Brenets földalatti világa – Lac des Brenets tavi hajókirándulás (130 km)

Reggelinket elfogyasztva szabadi­dejét egyénileg tervezheti vagy jöj­jön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Neuchâtellel ismerkedünk. Itt épült fel Svájc egyik leggyönyörűbb szé­kesegyháza, a Notre Dame katedrá­lis és kolostor. Megtekintjük Farel szobrát, a Várkastélyban pedig a középkori élet érdekességeivel találkozunk. Díszkutak mentén sé­tálunk a Függetlenség szobrához, és gyönyörködünk a virágpom­pába öltöztetett tóparti sétány és a Neuchâteli-tó látványában. Ezt követően a festői Jura-vidék vo­nulatain érünk Le Locle városka kastélyába, ahol megcsodáljuk óramúzeumát, gyönyörűen be­rendezett termeiben és parkjában gazdag órakollekcióval találkoz­hatunk. Délután ellátogatunk Les Brenets 400 évre visszatekintő, több emelet mélységben kialakí­tott földalatti malmainak világába! Hajóra szállunk a Doubs-folyó Lac des Brenets tóvá duzzadó területén, ahol vízről csodáljuk a gyönyörű természetet, majd elsé­tálunk a Doubs-folyó vadregényes vízeséséhez. Érdemes velünk tar­tani! (Bielben egyéni lehetőségek: Omega óragyár múzeuma, alpesi állatkert, Felseck Pavilon, ahonnan szép kilátás nyílik a tóra.) Visszaté­rünk szálláshelyünkre.

4. nap: Soliat amfiteátrum / Creux du Van sziklakatlan – Grandson kastélya – Estavayer-le-Lac – Avenches – Murten (190 km)

Reggeli után kirándulunk a Soliat (1464m) amfiteátrumához, mely egyedülálló látványosság Európá­ban. A Creux du Van 1,5 km átmérőjű sziklakatlan, melynek monumentá­lis mészkőfalai és sziklaarénája kel­lemes sétával bejárható. Ezután Grandson kastélya következik, mely fegyvergyűjteménnyel,középkori atmoszfé­rát sugárzó termekkel vár bennün­ket. Délután érkezünk a menhirek vidékére, melyek az i.e. III. évezredi megalitikus kultúra nyomait őrzik... Az őskor után a középkorba uta­zunk Estavayer-le-Lac látnivalóival: Várkastély, Szt. Lőrinc katedrális. A tóparti várost városfal öleli körül, pompázatos kertjei révén egykor a „rózsák városa” néven volt ismert.Majd Avenches városával ismer­kedünk, „Helvetia” fővárosát még Tibériusz császár alapította Aventi­cum néven, ugyanakkor középkori szerepét is jól szemlélteti püspöki várkastélya. A nap végén Murtenbe, a burgundiai háborúk legvéresebb helyszí­nével ismerkedünk, megtudjuk, mit neveznek „murteni vérfürdőnek”, sorra vesszük a látnivalókat (Vár­kastély, gyilokjárók, Boszorkány-to­rony, Főtér, lábas-házak, Berni-ka­pu, obeliszk). Az esti órákban térünk vissza szálláshelyünkre. 

5. nap: Oberhofen várkastélya – Brienz Rothorn fogaskerekű – Luzern – Vierwaldstättersee hajókirándulás  (340 km)

Reggelit követően utazás a kö­zép-svájci tavak meseszép vidé­kére. Útközben a Thunnersee gyönyörű tavi panorámát nyújtó Oberhofen várkastélynál megállunk egy fotóstoppra, ahonnan a kastély tornyait valamint a Jungfrau-vidék hóborí­totta vonulatait fürkésszük. A Thu­ni-tóra tekintő főnemesi lak Svájc egyik legszebb várkastélya. Később a „szomszéd tó” partján fekvő Bri­enz-be érkezünk. Fakultatív aján­latunk: fogaskerekű hegyi-vasúttal kirándulunk a Brienzer Rothorn (2350m) kilátóteraszára, ahonnan a Jungfrau-csoport négyezreseinek hósipkás csúcsait láthatjuk (aki nem vesz részt a programon, Brien­zben pihenhet). Délután városné­zés Luzernben, ahol neveze­tességeivel ismerkedünk:Löwendenkmal, Kapellbrücke, Fritschibrunnen, Hofkirche St. Leodegar. Fakultatív ajánlatunk: a nap fénypontjaként hajókiránduláson vehetünk részt a Vierwaldstätter­see tavon. A hatalmas szirtekkel szegélyezett tó elkeskenyedő nyúl­ványai olykor a skandináv fjordok hangulatát idézik. (aki nem vesz részt a hajókirán­duláson, autóbuszunkkal utazik tovább). Este érkezünk Luzern kör­nyéki szálláshelyünkre. 

6. nap: Vitznau – Rigi Kulm - Disentis – Tamins – Thusis (Viamala) – Vaduz – St. Anton (430 km)

Reggelinket elfogyasztva az Északi Elő-Alpok gyönyörű vidékére kirán­dulunk! Fakultatív ajánlatunk: a Vierwaldstättersee-tó partjáról, Vitznauból hegyi-vasúttal jutunk fel a Rigi Kulm csúcsára (1798m), ahonnan gyönyörű körpanoráma tárul a közép-svájci tóvidékre és az Északi Elő-Alpokra (aki nem vesz részt a kiránduláson, szabadidejét Vitznauban töltheti). Ezt követően autóbuszunkkal Andermatton át a Gotthárd-masszívum vidékére utazunk. Fakultatív ajánlatunk: Disentisből vonattal utazunk az Elő-Rajna festői völgyében, a Glacier Express panorámavonat nyomvonalán, ahol számtalan fo­tótémában gyönyörködhetünk (aki nem vesz részt a vonatozáson, autóbusszal utazik tovább). Vis­szaszállunk autóbuszunkra és ellá­togatunk az irodalmi művekben is megörökített Viamala vadregényes szurdokvölgyébe, ahol a Hátsó-Raj­na zabolátlan vize sziklakanyont vájt magának. Délután továbbutazunk a Felső-Rajna völgyében, majd séta Vaduzban, ismerkedés a Liechtensteini hercegséggel. Tiroli szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk.

7. nap: Innsbruck – Bécs – Budapest – Szeged (720 km)

A reggelit követően hazautazás a Innsbruck-Bécs útvonalon megál­lókkal. Útközben betekintünk egy tiroli kis faluba, ahol a helyi jel­legzetességekkel és élő népművé­szettel ismerkedünk: barlanglakás, üvegfújó- és csiszolóműhely és fa­faragó műhely. Továbbutazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a későesti órákban, majd továbbuta­zás Szegedre.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 

16800
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 

11500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni! 

10000
Neuchâtel - Les Brenets - Lac de Chaillexon tavi hajókirándulás

19 EUR

7500
Brienzer Rothorn fogaskerekűvel

75 CHF 

(Jelentkezéskor foglalni kell!)
1
Vierwaldstättersee hajókirándulás

25 CHF(Jelentkezéskor foglalni kell!)

1
Rigi Kulm hegyi-vasút jegy

45 CHF

(jelentkezéskor foglalni kell!)
1
Disentis-Tamins vonat kirándulás

27 EUR

10500

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023
. 06.22., 08.10.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 289.000 Ft / 741 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 22.000 Ft / 56 EUR/fő*)
1 ágyas felár: 130.000 Ft / 333 EUR
6x vacsora felár: 75.000 Ft / 192 EUR
Vierwaldstättersee kompjegy: 8 CHF (kötelező, helyszínen fizetendő)


Utasbiztosítás (Classic): 4.900 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 6.370 Ft
Utasbiztosítás (Privileg): 8.050 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 6 éjszaka vendégház/szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 6x reggeli


Fakultatív programok (25 főtől):
Az alábbi programokat megrendeléskor foglalni szükséges!
Neuchâtel - Les Brenets - Lac de Chaillexon tavi hajókirándulás: 7.500 Ft / 19 EUR
Brienzer Rothorn fogaskerekűvel: 75 CHF
Vierwaldstättersee hajókirándulás: 25 CHF
Rigi Kulm hegyi-vasút jegy: 45 CHF
Disentis-Tamins vonat kirándulás: 10.500 Ft / 27 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 75 CHF
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 EUR + 18 CHF

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 22.000 Ft / 56 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 6 éjszaka jó minőségű szállodai / Gasthof elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 6x reggeli ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- 6x vacsora felárat

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok