A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Umbria a Szentek földje

Olaszország, Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
utazás módja: busz
időtartam: 5 nap / 4 éj
szállás: négycsillagos szálloda
ellátás: svédasztalos reggeli
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy érvényes személyi igazolvány
Olaszország  hivatalos fizetőeszköze: EURO

Felszállási lehetőségek:
  • 04:45  Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
  • 05:15 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)
  • 06:00 Székesfehérvár, M7 Shell kút
  • 07:00 M7 Balatonlellei pihenőhely
  • 08:00 Zalakomár, M7 INA kút

PROGRAM:

1. nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Umbria fővárosába, Perugiába. Elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap
Reggeli után Passignano Sulba utazunk a Trasimeno tó partjára. Akinek van kedve, fakultatív kirándulásként hajóval kelhet át Castiglione del Lagoba (helyszínen fizetendő kb. 15 EUR/fő), melynek magaslatra épült várába már együtt megyünk fel buszunkkal, miután a kikötőben felvettük a hajóval érkezőket. Délután Perugia városát fedezzük fel: San Lorenzo bazilika, Városháza, San Severo kápolna, ahol Raffaello egyik fiatalkori freskóját is láthatjuk. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

3. nap
Reggeli után Spoletoba utazunk és megnézzük a helyi Bazilikát, ahol Filippo Lippi méltán híres gyönyörű freskóit láthatjuk. Megtekintjük a római korban épült 80 méter magas egykori vízvezetéket is. Utunk következő állomása a fantasztikus Márvány-vízesés és annak hófehér zuhataga. Az Appennin-hegység magas vonulatai között kanyarodva elérkezünk Cascia városkába. Itt Szt. Rita megható történetét ismerjük meg az eldugott kis hegyi településen, ahol pazar modern templomot emeltek a tiszteletére. Ellátogatunk Roccaporena-ba, Szt. Rita szülőházába, amely ma is olyan, mint többszáz évvel ezelőtt. Roccaporénaban "Vaddisznó könnyét", egy füszernövényekből készült helyi likőrspecialitást is megkóstolhatjuk. Estére visszautazunk Perugiába a szállodába.

4. nap
Reggeli után utunk Gubbioba vezet, mely az Utas és holdvilág c. regény helyszíne. Érdekes színfoltjai a városnak a "halottak kapui". Felvonóval mehetünk fel a Szt. Ubaldo bazilikába, miközben Umbria csodás panorámáját is megcsodálhatjuk. Délután Assisiben ismerjük meg Szt. Klára és Szt. Ferenc életét, melyet a Bazilikában Giotto 28 freskójeleneten örökített meg. Késő délután a virágok fővárosába Spelloba érkezünk. Szó szerint lélegzetelállító virágözön fogad minket. A római kor emlékei mellett dómjában megcsodálhatjuk Pinturicchio freskóit is. Estére visszautazunk Perugiába a szállodába.

5. nap
Reggeli után haza indulunk, érkezés Budapestre az esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza: utazás busszal oda-vissza, idegenvezetővel, 4 éj szállás négycsillagos szállodában reggelivel, kirándulások a program szerint, idegenforgalmi adó.

VEGETÁRIÁNUS VACSORA IGÉNYT FOGLALÁSKOR KÉRJÜK JELEZNI!

Tájékoztató belépőjegy árak:

Össz. belépőjegy költség a teljes programra: kb. 30 Eur


Hasonló ajánlatok