A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Gyönyörű fővárosunk, Budapest 2023 - Körutazás Magyarországon

Magyarország, Budapest és környéke, Budapest
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Országjáró program, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

A program tervezett útvonala:

 

„Ó, mint imádlak, mint szeretlek
csordult szívem bálványa, Pest;
ha rámfuvall százszínű lelked,
a vér eremben újra pezseg.”

Kosztolányi Dezső

 

Kora reggeli órákban indulunk Szegedről, majd Kecskeméten át Budapestre utazunk. Sétánkat a Hősök terén kezdjük, amely fővárosunk egyik szimbóluma. Láthatjuk a Szépművészeti Múzeumot és a Műcsarnokot is. A szoborcsoport mellett elsétálva a Vajdahunyad Várához érkezünk, ahol felkeressük Anonymus szobrát is a várudvarban. Sétánkat követően autóbuszunkkal a „budapesti Champs-Élysées-n”, az Andrássy úton keresztül indulunk a belvárosba. Egy könnyű reggeli közben elvegyülhetünk Európa egyik legnagyobb és legszebb, szinte mindig nyüzsgő Budapesti Vásárcsarnokában. A Vásárcsarnok tetőcserepei a híres Zsolnay porcelángyárban készültek. Gyalogosan, a Szabadság hídon át sétálunk át a Duna felett a budai oldalra és közben lepillantunk a monumentális Bálnára és a budai panorámára! Budai felfedező sétánkat a Gellért Fürdő gyönyörű szecessziós csarnokával kezdjük, majd a közeli gellérthegyi (Magyarok Nagyasszonya) Sziklatemplom elé sétálva ismerkedünk a dél-budai látnivalókkal. Városnézésünket a Várnegyedben folytatjuk, ahol olyan világhírű látványosságban lesz részünk, mint a Mátyás templom, Halászbástya, Budai Vár, Mátyás kút és a Szavoyai szobor. A Halászbástyáról letekintve páratlan látvány tárul elénk és megbizonyosodunk arról, hogy Budapest tényleg Európa legszebb fővárosa! Ízletes ebédünket elfogyasztva a budai hegyek természeti szépségeit keressük fel. Felfedezzük a látványos formakincsű és ásványkiválásokkal díszített Szemlőhegyi barlangot, majd libegővel (felvonójegy!) feljutunk a János-hegyi Erzsébet-kilátóba, ahonnan az egész várost láthatjuk. Autóbusszal visszatérünk a pesti oldalra, ahol megtekintjük az Országházat (kívülről), a „cipőket” a Duna-parton, a Holokauszt emlékművet, és sétálunk a Duna parti korzón. Megpihenünk egy kicsit, majd a késő délutáni órákban a Szent István bazilikához érkezünk, a Szent István-kultusz egyik fő helyszínére. A bazilikába betérve csodáljuk a tervezők: Hild József és Ybl Miklós által megálmodott hellenisztikus formavilágát, klasszicista stílusát, a kupola méreteit. Kellemesen elfáradva és szívmelengető emlékképekkel lelkünkben hazafelé indulunk.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

16800
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

11500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10000

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 05.06., 09.02.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 21.000 Ft / 55 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 2.500 Ft / 6 EUR/fő*)


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: nincs
Ellátás: 1x ebéd


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 10.000 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 2.500 Ft / 6 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged - Kecskemét - Budapest útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 1x ebéd ellátás

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok