A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Velence - Róma - Orvieto - Bologna

Olaszország, Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
utazás módja: busz
időtartam: 6 nap / 5 éj
szállás: négycsillagos szállodák
ellátás: svédasztalos reggeli
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy érvényes személyi igazolvány
Olaszország  hivatalos fizetőeszköze: EURO

Felszállási lehetőségek:
  • 05:45  Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
  • 06:15 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)
  • 07:00 Székesfehérvár, M7 Shell kút
  • 08:00 M7 Balatonlellei pihenőhely
  • 09:00 Zalakomár, M7 INA kút

PROGRAM:

1. nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel. Útközben megállunk Aquilea-ban, mely az UNESCO világörökség része és megtekintjük nevezetességeit. Este elfoglaljuk szállásunkat Noventa di Piavéban.

2. nap
Reggeli után elhagyjuk szállodánkat, Velence elővárosáig utazunk busszal, innen vonattal megyünk be Velencébe. Idegenvezetőnkkel sétálva megtekintjük Velence legfontosabb nevezetességeit. Ezután ismét vonatra, majd buszra szállunk és Rómába utazunk, az esti órákban érkezünk meg a Róma elővárosában lévő szállodánkba.

3. nap
Ezen a napon autóbuszos városnézésre indulunk Rómába. Róma nevezetességeit buszból és gyalogosan tekintjük meg. Szent Pál bazilika, Lateráni bazilika, Szent lépcső, Viktor Emánuel emlékmű. Megtekintjük a Colosseumot és a Forum Romanumot. Előre bejelentkezés szükséges, így a belépőjegyet foglaláskor, de legkésőbb 65 nappal indulás előtt le kell foglalni és be kell fizetni. (a belépőjegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért javasoljuk, hogy foglaláskor fizessék be a belépőt) Belépőjegy ára: 7000 Ft/fő. Helyszíni befizetés nem lehetséges. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

4. nap
Reggeli után buszunkkal Rómába utazunk. Róma barokk terein sétálunk, megtekintjük a Spanyol lépcsőt, a Trevi kutat, a Navona teret és a Pantheont. A déli órákban látogatást teszünk a Vatikánban. Megtekintjük a Vatikáni Múzeumokat, többek között a Laokoon szoborcsoportot, a Raffaello-stanzákat és a Sixtus-kápolnát, valamint a Szent Péter teret és a bazilikát Michelangelo szépséges Pietá-jával. Szállodánkhoz az esti órákban térünk vissza. A vatikáni program fakultatív, foglaláskor, de legkésőbb 65 nappal indulás előtt le kell foglalni és be kell fizetni. A vatikáni program díja: 12000 Ft/fő. Helyszíni befizetésre nincs lehetőség.

5. nap
Reggeli után elhagyjuk szállodánkat és Orvietoba indulunk. Siklóval érkezünk Olaszország egyik legszebb templomához, ahol megcsodálhatjuk Pinturicchio és Luca Signorelli gyönyörű freskóit. A tufaszikla lejtőin termesztett szőlőből kitűnő borokat is készítenek itt, amit egy helyi kantinban meg is kóstolhatunk. Ezután még sétálgathatunk a kis középkori utcákban, majd folytatjuk utunkat Bolognába. Bologna árkádokkal szegélyezett utcáin eljutunk a gótikus épületekkel körülvett főtérig. A hatalmas dóm megtekintése után látogatást tesszük Európa legrégebbi egyetemének anatómiai előadójában, festett címerekkel díszített udvarában és körbejárjuk a híres ferde tornyokat. Ezután elbúcsúzunk Bolognától és továbbutazunk Velence környéki szálláshelyünkre.

6. nap
Reggeli után hazaindulunk, útközben megállunk Triesztben és kb. 1 órás sétánk során megtekintjük Trieszt legfontosabb látnivalóit. Ezután folytatjuk utunkat hazáig. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Vatikáni program 4.nap
10000
A részvételi díj tartalmazza: utazás busszal oda-vissza, idegenvezetővel, 5 éj szállás  négycsillagos szállodákban reggelivel, helyi vonatjegy Velencébe, Mira Miranoba, városnézések a program szerint, idegenforgalmi adó.

VEGETÁRIÁNUS VACSORA IGÉNYT FOGLALÁSKOR KÉRJÜK JELEZNI

Tájékoztató belépőjegy ktg.:
A teljes program  belépőjegy ktg-e (Colosseumon és Vatikánon kívül)
kb. 40 Euro


Hasonló ajánlatok