Körutazások - busszalMagyar idegenvezetovel
Részletek
Tengerparti Nyaralás2020 nyár
Részletek

Dalmácia legszebb tájai

Horvátország, Körutazás Horvátországban, Körutazás Horvátországban
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

utazás módja: busz
időtartam: 5 nap / 4 éj
szállás: négycsillagos szálloda
szobák felszereltsége: légkondicionálás, telefon, hűtőszekrény,széf, erkély, SAT TV,  zuhanyozós fürdőszoba, hajszárító
ellátás: svédasztalos félpanzió 
utazáshoz szükséges: a hazautazás napjától számítva még legalább 90 napig érvényes útlevél vagy  plasztik kártyás személyi igazolvány
Hivatalos fizetőeszköz: Horvát Kuna - HRK
Bosznia hivatalos fizetőeszköze: KM (KONVERTIBILIS MÁRKA, de Boszniában szinte mindenhol elfogadják az EURO-t)
 

Felszállási lehetőségek:
04:45 Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
05:15 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)


PROGRAM:

1. nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. A kora délutáni órákban érkezünk meg Splitbe, ahol kb. 1,5 órás idegenvezetés keretében ismekedünk a város nevezetességeivel. Városnézésünk után folytatjuk utunkat Neumba a szállodába. Szállodánk a Hotel Sunce négycsillagos, medencés szálloda, mely a tengerparton található. Minden szoba légkondicionált. Felszereltsége: TV, telefon, kis hűtőszekrény, ingyenes WI-FI, széf, erkély, fürdőszobában hajszárító. Elfoglaljuk szállásunkat, vacsora a szállodában.

2. nap
Reggeli után autóbuszunkkal Dubrovnikba látogatunk. Dubrovnik Horvátország egyik legismertebb és legszebb városa. Történelme, kulturális élete, természeti látványosságai és festői szépsége vonzzák a turistákat. A város a dél-szláv háborúban súlyosan megsérült, de a károkat sikerült helyreállítani és most eredeti arculatával várja az idelátogatókat. Középkori hangulatú, mediterrán város, tele építészeti remekekkel. 2000 méter erődítményfal veszi körül. Innen pazar kilátás nyílik a tengerre és a legjelentősebb látnivalókra.1979. óta az UNESCO világörökségi listáján szerepel. Helyi idegenvezetőnkkel fedezzük fel a várost. Este érkezünk vissza a szállodába, megvacsorázunk.

3. nap
Reggeli után úticélunk Ston, a Peljesac-félsziget bejáratánál fekvő kisváros az Adriai-tenger mellett. Ston már az ókorban is lakott hely volt. A IX. században már ortodox püspöki székhely volt. A város két része Kis-Ston és Nagy-Ston. Kis-Ston alig három utcából és a hegyoldalaiból lefutó sikárotorokból, szűk utcákból áll. Kis-Stont még a dubrovnikiak alapították. Kis-Ston osztrigahalászatáról, osztrigatelepeiről is híres. A domb túloldalán fekszik Nagy-Ston, melynek szabálytalan ötszög alaprajzú főtere az előerőd mellett elhaladva érhető el.

A tér közepén hatalmas, datolyapálmákkal övezett park található. A park mentén sorakoznak a volt köztársasági iroda gótikus épülete, az egykori püspöki palota, melynek földszintjén kőtár található, a ferences zárda. A főtér ékessége a középkori hangulatú, késő reneszánsz kori barokk díszkút. Ston megtekintése után Korcula szigetére kompolunk, mely Horvátország legdélibb csücskében fekszik. Középkori házai között, szűk sikátorain sétálva visszautazunk az időben és könnyen el tudjuk képzelni, amikor Marco Polo a város szívében élt. Meglátogatjuk szülőházát, majd szabadidőre is lehetőség van. A sziget szépségét az a legenda bizonyítja, mely szerint Poszeidón, a tenger istene a gyönyörű Kerkirának adományozta ezt a szigetet. Korcula kiváló borairól is híres. Érdemes egy kicsit sétálni, bejárni a szigetet, mely számos természeti szépséget tartogat. Este érkezünk vissza a szállodába, megvacsorázunk.

4. nap
Reggeli után Medjugorjéba utazunk. A zarándokhely, Medjugorje, Hercegovina karsztos vidékének közepén, Mostartól néhány km-re található. A település a Mária-jelenésnek köszönheti, hogy talán az egyik legjelentősebb zarándokhely a világon. A katolikus hívők körében nagy tisztelet övezi, ezért évente csaknem egymillió ember zarándokol el ide. Meglátogatjuk a Szent Jakab kegytemplomot is. A közeli Krizevac hegyen áll az 1934-ben felépített kb. 40 méter magas kereszt egy kb. 3 km-es sétával közelíthető meg a keresztúton, aki szeretne, felsétálhat. Ezután rövid buszos utazással érjük el Kravice vízesését, melynek legnagyobb magassága 25 méter, legnagyobb szélessége 120 méter. Csodálatos természeti szépség! Este érkezünk vissza a szállodába, megvacsorázunk.

5. nap
Reggeli után elhagyjuk a szállodát és meglátogatjuk Mosztárt, mely Bosznia-Hercegovina déli részén fekszik. Itt kb. másfél órát töltünk, majd hazaindulunk. Folyamatosan utazunk rövid pihenőkkel. A forgalmi viszonyoktól és a határokon való várakozástól függően az éjszakai órákban érkezünk meg Budapestre.

A részvételi díj tartalmazza: utazás busszal, idegenvezetés, 4 éj négycsillagos szállodában svédasztalos félpanzióval, városnézések  a program szerint, idegenforgalmi adó.
 
Tájékoztató belépőjegy  ktg-ek: (2019. évi árak alapján)
Dubrovnik: 90 HRK
Split: 80 HRK
Marco Polo háza: 12 HRK
Kravice vízesés: 10 KM (kb. 5 EUR)
 


Hasonló ajánlatok