Körutazások - busszalMagyar idegenvezetovel
Részletek
Tengerparti Nyaralás2020 nyár
Részletek

A Halong-öböltől Angkorig: Vietnam, Laosz és Kambodzsa

Kambodzsa, Körutazás Kambodzsában, Körutazás Kambodzsában
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2021-02-23-tól
2021-03-06-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 9 éj
Ár:
783500.00 Ft/fő (irányár)
Ajánlatkérés
Néhány időpont csak lekéréssel foglalható, a szabad helyekről, munkatársaink értesítik érdeklődés esetén.
Leírás
Vietnám első számú látnivalója a Halong-öböl, Kambodzsáé pedig Angkor romvárosa. Sokak szerint mindkettő akár a világ 7 csodája közé is tartozhatna. Laosznak nem jutott ilyen szintű nevezetesség, mégis sok utas az itt töltött napokra emlékszik vissza a legszívesebben, köszönhetően az itt élő egyszerű, békés, rendkívül barátságos, örökké mosolygó, mindenért hálás embereknek.

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal az Indokínai-félszigetre és vissza egyszeri átszállással, további leszállások nélkül (érkezés Hanoiba, elutazás Ho Chi Minh Cityből).
Az Indokínai-félszigeten belül Hanoiból Luang Prabangba, Luang Prabangból Siem Reapba és Siem Reapból Ho Chi Minh Citybe repülőgéppel utazunk (közvetlen járatokkal), a helyszíneken légkondicionált autóbuszokkal történik az utazás. (Megjegyzés: Laoszban a csoportot mikrobuszokkal szállítják, mert Luang Prabang környékén a keskeny utakon nagy buszok nem tudnak közlekedni.)

Szállás

9 éjszaka 4 csillagos szállodákban (illetve a Halong-öbölben 4 csillagos hajón), kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szállodákhoz többnyire úszómedence is tartozik.

Ellátás

9 büféreggeli és 11 főétkezés (ebéd vagy vacsora). A 2. naptól a 11. napig minden nap van legalább egy főétkezés, a 3. napon ebédet és vacsorát is biztosítunk.

 

1. nap:
Elutazás Budapestről egyszeri átszállással Vietnámba.

2. nap: Hanoi
Érkezés Észak-Vietnámba, Hanoi repülőterére helyi idő szerint a déli órákban. Vietnám fővárosa a Vörös-folyó partján fekszik, Ázsia egyik „legzöldebb” fővárosának tartják, számos park és tó található a város területén. A délutáni városnézés során először a Ho Si Minh Komplexumba látogatunk. Itt található a parlament, az elnöki palota, Ho Si Minh házai és a híres egyoszlopos pagoda. Ezt követően a város legértékesebb történelmi emlékét nézzük meg, az Irodalom Templomát. Az épületegyüttesben volt valaha Vietnám első egyeteme. Látványos része még a városnézésnek a Francia Negyedben tett körutazás, a szép épületek közül kiemelkedik az Operaház, mely a híres párizsi operaház mintájára épült a XX. század elején. Szállás Hanoiban (1 éj).

3. nap: Halong-öböl (közel 24 órás hajózás)
Elutazás Hanoiból Vietnám (és talán egész Délkelet-Ázsia) első számú természeti csodájához, a Halong-öbölbe (közel 4 órás buszozás). Itt egy két és fél Balatonnyi területen közel 2000 sziget található, különleges sziklaalakzatokkal és többnyire dús vegetációval. A hajózás a szigetek között egy életre szóló élmény. Mi majdnem egy egész napot töltünk egy 4 csillagos hajón. A déli órákban szállunk hajóra és másnap késő délelőtt érünk vissza a kikötőbe. Az éjszakát is a fedélzeten töltjük (szép kétágyas, fürdőszobás kabinokban – 1 éj). A hullámzás a Halong-öbölben kevésbé jellemző a rengeteg szigetnek köszönhetően, ráadásul éjszaka egy kimondottan védett helyen horgonyoz le a hajó. A hajóút során teljes ellátásban részesül a csoport, és a gyönyörű táj élvezetén kívül lehetőség lesz egyéb érdekes tevékenységekre is (pl. megtekintünk egy látványos barlangot az egyik szigeten, sötétedés után főzőshow, napkeltekor Tai Chi oktatás a fedélzeten stb.).

4. nap: Halong-öböl, Trang An (Száraz Halong-öböl)
Egy könnyű reggeli után még tovább gyönyörködhetnek utasaink ebben az egyedülálló tájban, majd egy bőséges étkezéssel zárul hajókirándulásunk. A késő délelőtti órákban indulunk tovább autóbusszal Vietnám egy másik csodás tájegységéhez, Trang An-ba, amit szoktak Száraz Halong-öbölnek is nevezni. Az elnevezés találó, hiszen hasonló a táj, csak itt a különleges formájú hegyek erdejében nem tengervíz van, hanem rizsföldek.
A mai nap délutánján egy kis buszos körutazást teszünk ezen a titokzatos tájon (fotószünettel), majd elfoglaljuk a szállodai szobákat a szomszédos nagyvárosban, Ninh Binh-ben (1 éj).

5. nap: Tam Coc csónaktúra, Hanoi
Kora délelőtt egy másfél órás csónaktúrán veszünk részt a Száraz Halong-öbölben. A kellemes csónakázás során a turisták nem győznek álmélkodni a hely szépségén. Ez a keskeny vízi út 3 alkalommal is egy-egy barlangon megy keresztül, ami még izgalmasabbá teszi a kirándulást. (A Trang An – a Száraz Halong-öböl – is része az UNESCO világörökségnek.)
Késő délelőtt Hanoiba utazunk, ahol még marad idő a rendkívül egzotikus, nyüzsgő óváros felfedezésére.
Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Laosz első számú turistavárosába, a régi királyi városba, Luang Prabangba, szállás (2 éj).

6. nap: Luang Prabang, Pak Ou
Laosz kulturális fővárosa, Luang Prabang nagy hegyek között található, a Mekong és a Nam Khan folyók találkozásánál, sokak szerint Kelet-Ázsia egyik legvonzóbb városa (UNESCO világörökség). Számos szép, a francia gyarmati korból származó épület található itt és több mint 30 buddhista kolostor, így az utazók úgy érzik, hogy Luang Prabangban megállt az idő.
Reggeli előtt az érdeklődőknek lehetőség lesz részt venni azon az egyedülálló szertartáson, mely során több száz buddhista szerzetes végigvonul a városon, és adományokat, elemózsiát gyűjtenek a helyi lakosságtól.
A délelőtti városnézésen megtekintjük az egykori királyi palotában lévő Nemzeti Múzeumot, valamint a legszebbnek tartott kolostort, a Wat Xieng Thong-ot (magyarul: Arany Város Kolostor). Fotószünetet tartunk majd a Mekong és a Nam Khan folyók találkozásánál, és lehetőség lesz felmenni a városközpontban található Phou Si hegyre (gyönyörű panoráma).
Délután szabad program, lehetőség a hangulatos városközpont egyéni felfedezésére (kolostorok, kávézók, boltok stb.), vagy:
Fakultatív program: hajózás a Mekong folyón, Pak Ou barlang, laoszi falvak
Utazás kisbuszokkal a Mekong folyó mentén, egzotikus falvakon keresztül Pak Ou faluba. Látogatás a folyó mellett lévő Pak Ou barlangban (számtalan Buddha-szobor), majd hajóval térünk vissza Luang Prabangba. A Mekong Délkelet-Ázsia legnagyobb folyója, a kb. 70 perces sétahajózás során szép tájakban gyönyörködhetünk, szerencsés esetben elefántok is felbukkanhatnak.
A fakultatív program ára: 18 USD (a helyszínen fizetendő).
A kora esti órákban még látogatást teszünk a város hagyományos „esti piacán”.

7. nap: Kuangsi vízesések, hmong falu, Siem Reap
Luang Prabang környékének legszebb természeti látványosságát jelentik a dzsungelben lévő Kuangsi vízesések. A könnyű séta során még ázsiai medvéket is tanulmányozhatunk egy kis állatkertben. Visszaútban Luang Prabang felé ismerkedés egy hmong faluval. (A hmong egy hegyi törzs, Laosz északi részén élnek rendkívül egyszerű körülmények között.)
A déli órákban transzfer a repülőtérre, elutazás Kambodzsába, Siem Reap városba, mely Angkor ősi romjai közelében található.
Siem Reap az utóbbi időben szinte a semmiből nőtt ki, s vált nagyon fontos turistaközponttá, ma már több száz szálloda, számtalan étterem, bár, kávézó, üzlet található a városban. A megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj), majd a kora esti órákban lehetőség vásárlásra, nézelődésre a város kiváló piacán, ahol főleg a turisták számára kínálnak viszonylag jó minőségben termékeket (óriási árubőség, kedvező árak).

8. nap: Angkor Thom, Ta Prohm, Angkor Wat
Angkor, a hatalmas Khmer Birodalom fővárosa a középkorban nagyobb volt bármelyik európai városnál. Aztán az 1400-as években a thai seregek feldúlták, Angkor elnéptelenedett, az egykor virágzó várost benőtte a dzsungel. A franciák fedezték fel ezt a csodát a XIX. század második felében, amely még romjaiban is lenyűgöző, a világon nagyon kevés történelmi emlék tesz ilyen benyomást a turistákra. Igazából egy kb. 200 négyzetkilométeres területen több tucat romterület van, ezek közül a legfontosabbakat tudjuk megmutatni utasainknak.
Délelőtt az első programunk Angkor Thom (magyarul: a Nagy Város) megtekintése. Az Angkor Thom-ot körbevevő városfal kerülete 12 kilométer, a fal magassága 8 méter. A legérdekesebb látnivalók a következők: a Leprás Király Terasza (végig szép domborművekkel), az Elefántok Terasza, a királyi palota komplexum a Phimeanakas templommal, a piramisszerű Baphuon templom és a fő látványosság, a Bayon szentély. Ez utóbbi különlegessége a számtalan torony, mindegyiknek a tetején 4-4 titokzatosan mosolygó arc (óriási kövekből kifaragva).
Angkor Thom után a sokak által legjobban kedvelt Ta Prohm romterület következik. Valaha ez egy buddhista templomegyüttes volt, különlegessége abban áll, hogy az Angkort feltáró francia régészek itt a romokat meghagyták olyan állapotban, ahogy megtalálták. A dzsungel fái, a fák gyökerei átszövik az egész épületegyüttest.
A délutáni programunk Angkor Wat megtekintése, mely a legismertebb az itteni építmények közül. Ez a XII. században épült szentély állítólag a világ legnagyobb vallásos építménye.

9. nap: úszó falu a Tonle Sap tavon, Angkor Nemzeti Múzeum, Kambodzsai Kulturális Falu
Siem Reap közelében található a Tonle Sap tó, Délkelet-Ázsia legnagyobb tava. A tó mentén rengeteg ember él csónakokra épített faházakban, viskókban. Egy ilyen úszó faluval ismerkedünk délelőtt egy kis hajókirándulás keretében.
Ezt követően Siem Reapban megnézzük az Angkor Nemzeti Múzeumot. A 2007-ben átadott kiváló múzeum jó kiegészítést ad az Angkorban látottakhoz.
Kora délután pihenés a szállodában (illetve annak úszómedencéjénél), majd látogatást teszünk a „Kambodzsai Kulturális Falu” nevű tematikus parkban, ahol tulajdonképpen az egész országot megismerhetjük néhány óra leforgása alatt: híres emberek viaszfigurái; jelenetek a történelemből; fontos építmények makettjei; törzsek, népcsoportok falvai életnagyságban; showműsorok, táncbemutatók – és mindez egy szép trópusi kertben.

10. nap: Banteay Srei, Banteay Samre
Délelőtt további Angkorhoz kapcsolódó látnivalókkal ismerkedünk. Szép tájakon keresztül utazunk a Banteay Srei (magyarul: a Szépség Citadellája) nevű komplexumhoz. Különlegessége a rengeteg szép domborműben, kőfaragásban rejlik, szokták nevezni a khmer művészet ékszerdobozának is. Ezt követően a Banteay Samre templomot nézzük meg Angkorban, majd szabadidő, pihenés a szállodában, illetve annak úszómedencéjénél.
Késő délután transzfer a repülőtérre, elutazás a szomszédos Dél-Vietnámba. Érkezés Ho Chi Minh City (Saigon) repülőterére az esti órákban, szállás a városközpont közelében (1 éj).

11. nap: Cu Chi alagútrendszer, Ho Chi Minh City (Saigon)
Délelőtt az érdeklődőkkel ellátogatunk a Saigontól nem messze található Cu Chi alagutakhoz, ahol a vietnámi háborúban a gerillák által ásott alagútrendszer egy darabjának látványos bemutatásában lehet részünk. Akik ebben a programban nem kívánnak részt venni, a szállodában (illetve annak úszómedencéjénél) pihenéssel tölthetik a délelőttöt.
A nap további részét Saigon felfedezésére fordítjuk. Az ország déli részén található Ho Chi Minh City (régi nevén Saigon) Vietnám legnagyobb városa, az ország legjelentősebb gazdasági központja. Az egykori francia gyarmati fővárosban még mindig sok szép épület emlékeztet a gyarmati időszakra, például a Notre-Dame katedrális és a Főposta pompás épülete, melyet Gustav Eiffel (a párizsi Eiffel-torony megálmodója) tervezett. A városnézés során látogatást teszünk a vietnámi háború múzeumában és az egészen különleges Ben Thanh piacon is.
(Bár délután a szállodai szobák már nem állnak rendelkezésre, elutazás előtt kényelmes zuhanyzási lehetőséget biztosítunk a szálloda wellness-részlegében.)
Vacsora után transzfer a repülőtérre, elutazás egyszeri átszállással Budapestre.

12. nap:
Érkezés Ferihegyre a déli órákban.


A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve az Indokínai-félszigeten belüli 3 repülőjáratot is), a reptéri illetékeket, a 9 éjszakai szállást, 9 büféreggelit, 11 főétkezést (ebéd vagy vacsora), az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét a budapesti indulástól a budapesti érkezésig, a helyi idegenvezetéseket, a transzfereket, a helyi autóbuszos közlekedést, a Halong-öbölbeli kétnapos hajózást a fenti programleírás szerint, valamint a felsorolt programokat belépődíjakkal. 

A helyszínen borravalót illik adni a gépkocsivezetőknek és a helyi idegenvezetőknek (természetesen csak akkor, ha elégedettek a munkájukkal). Utasonként összesen kb. 40 dollárra kell számítani. 

Egyágyas felár:  130.000 Ft (irányár) * 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

Vízumdíj Kambodzsába: 9.200 Ft
A vietnámi vízumdíj (kétszeri belépésre 2*25 USD) és a laoszi vízumdíj (31 USD) készpénzben a helyszínen fizetendők.


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok