A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Dalmát körút Mandarinszürettel

Horvátország, Körutazás Horvátországban, Körutazás Horvátországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

utazás módja: busz
időtartam: 5 nap / 4 éj
szállás: négycsillagos szálloda
szobák felszereltsége: légkondicionálás, telefon, hűtőszekrény, széf, erkély, SAT TV,  zuhanyozós fürdőszoba, hajszárító
ellátás: svédasztalos félpanzió
utazáshoz szükséges: a hazautazás napjától számítva még legalább 90 napig érvényes útlevél vagy  plasztik kártyás személyi igazolvány
Horvátország hivatalos fizetőeszköze: HRK
Bosznia hivatalos fizetőeszköze: KM (KONVERTIBILIS MÁRKA,de Boszniában szinte mindenhol elfogadják az EURO-t)

Felszállási lehetőségek:
  • 04:45 Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
  • 05:15 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)


PROGRAM:

1. nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. A kora délutáni órákban érkezünk meg Splitbe, ahol kb. 1,5 órás idegenvezetés keretében ismerkedünk a város nevezetességeivel. Városnézésünk után folytatjuk utunkat Neumba a szállodába. Szállodánk a Hotel Sunce négycsillagos, medencés szálloda, mely a tengerparton található. Minden szoba légkondicionált. Felszereltsége: TV, telefon, kis hűtőszekrény, ingyenes WI-FI, széf, erkély, fürdőszobában hajszárító. Elfoglaljuk szállásunkat, vacsora a szállodában.

2. nap
Reggeli után autóbuszunkkal Dubrovnikba látogatunk. Dubrovnik Horvátország egyik legismertebb és legszebb városa. Történelme, kulturális élete, természeti látványossagai és festői szépsége vonzzák a turistákat. A város a dél-szláv háborúban súlyosan megsérült, de a károkat sikerült helyreállítani és most eredeti arculatával várja az idelátogatókat. Középkori hangulatú, mediterrán város, tele építészeti remekekkel. 2000 méter erődítményfal veszi körül. Innen pazar kilátás nyílik a tengerre és a legjelentősebb látnivalókra.1979. óta az UNESCO világörökségi listáján szerepel. Helyi idegenvezetőnkkel fedezzük fel a várost. Este érkezünk vissza a szállodába, megvacsorázunk.

3. nap
Reggeli után úticélunk Ston, a Peljesac-félsziget bejáratánál fekvő kisváros az Adriai-tenger mellett. Ston már az ókorban is lakott hely volt. A IX. században már ortodox püspöki székhely volt. A város két része Kis-Ston és Nagy-Ston. Kis-Ston alig három utcából és a hegyoldalaiból lefutó sikárotorokból, szűk utcákból áll. Kis-Stont még a dubrovnikiak alapították. Kis-Ston osztrigahalászatáról, osztrigatelepeiről is híres. A domb túloldalán fekszik Nagy-Ston, melynek szabálytalan ötszög alaprajzú főtere az előerőd mellett elhaladva érhető el.A tér közepén hatalmas, datolyapálmákkal övezett park található. A park mentén sorakoznak a volt köztársasági iroda gótikus épülete, az egykori püspöki palota, melynek földszintjén kőtár található, a ferences zárda. A főtér ékessége a középkori hangulatú, késő reneszánsz kori barokk díszkút.

Ston megtekintése uátn Korcula szigetére kompolunk, mely Horvátország legdélibb csücskében fekszik. Középkori házai között, szűk sikátorain sétálva visszautazunk az időben és könnyen el tudjuk képzenli, amikor Marco Polo a város szívében élt. Meglátogatjuk szülőházát, majd szabadidőre is lehetőség van. A sziget szépségét az a legenda bizonyítja, mely szerint Poszeidón, a tenger istene a gyönyörű Kerkirának adományozta ezt a szigetet. Korcula kiváló borairól is híres. Érdemes egy kicsit sétálni, bejárni a szigetet, mely számos természeti szépséget tartogat. Este érkezünk vissza a szállodába.

4. nap
A Neretva vidékén közel egymillió-háromszázezer mandarinfa van, melyek évente kb. 60 ezer tonna gyümölcsöt teremnek. Ezen a napon a mandarinföldekre kirándulunk, ahol a helyiek megismertetnek minket a mandarinszedés technikájával, elmesélik a mandarin történetét, termesztésének módját. A mandarinföldeken vidám zene, jó hangulat serkent minket arra, hogy elkezdjük mi is szedni a mandarint. Egy hangulatos neretvai vendéglőben bőséges, finom ebéddel várnak minket, mely grillezett ételekből, salátából, házi kenyérből, édességből és személyenként 2,5 dl borból és vízből áll. VEGETÁRIÁNUS ÉTEL NEM KÉRHETŐ.

A mandarinünnep programjának keretében hagyományos neretvai kishajókkal fotószafarira visznek minket, gyönyörű helyekre látogatunk el. Vidám és érdekes napunk végén személyenként 3 kg ízletes mandarinnal gazdagodva térünk vissza a szállodába. A mandarinokhoz irodánk erős vászon szatyrot biztosít mindenkinek. Vacsora a szállodában.

5. nap
Reggeli után útnak elhagyjuk a szállodát és meglátogatjuk Mosztárt, mely Bosznia-Hercegovina déli részén fekszik. Itt kb. másfél órát töltünk, majd hazaindulunk. Folyamatosan utazunk rövid pihenőkkel. A forgalmi viszonyoktól és a határokon való várakozástól függően az éjszakai órákban érkezünk meg Budapestre.

Az alap részvételi díj tartalmazza: utazás busszal oda-vissza, idegenvezetővel, 4 éj szállás négycsillagos szállodában, svédasztalos félpanzió, látogatás a mandarin ültetvényen, vidám-zenés szüretelési lehetőség, személyenként 3 kg mandarin ajándékba, neretvai fotószafari hagyományos neretvai kishajóval, ebéd a mandarinszüret napján, városnézések (Dubrovnik, Split, Mostar).

Tájékoztató belépőjegyárak:
Dubrovnik 90 HRK
Split 80 HRK
Korcula, Marco Polo szülőháza: 12 HRK

Hasonló ajánlatok