A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Őszi barangolás Madeira szigetén - csoportos csillagtúra pihenéssel 2024

Portugália, Madeira, Funchal
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Sportos kirándulások, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-10-19-tól
2024-10-26-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba, előfoglalási akció!
Időtartam: 7 éj
Ár:
419900.00 Ft/fő-től 07.19-ig érvényes ár
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-19-tól
2024-10-26-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Ár:
439900.00 Ft/fő-től
Ajánlatkérés
Leírás

csoportos csillagtúra pihenéssel
 

Bár az örök tavasz szigetének becézik, de Madeira októberben is csodálatos! Az itt töltött egy hét alatt nemcsak a lazításra lesz lehetőségünk, a szigetet is bejárjuk, megcsodáljuk a fantasztikus tájakat, tengerbe nyúló sziklákat, zöldellő babérerdőket, megkóstoljuk a híres madeirai bort, részt veszünk egy könnyed levada túrán, kipróbálhatjuk a tobogánozást és megmártózhatunk az Atlanti-óceánban is.

 

Előfoglalási kedvezmény:
3 hónappal indulás előtt: 20 000 Ft/fő


Dátum: 2024. október 19-26.
Időtartam:
8 nap/ 7 éj
Utazás: menetrend szerinti közvetlen repülőjáratokkal
Repülési idő: kb. 5 óra
Elhelyezés: 4 csillagos szállodában
Ellátás: Reggeli, 2 ebéd a programok alatt
Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri Budapestről
Min. létszám: 18 fő


Őszi barangolás Madeira szigetén ajánlatunk programleírása 

 

1. nap:

Elutazás Budapestről a déli órákban közvetlen járattal Funchalba, transzfer a szállodába. Szállás Funchalban (7 éj).

 

2. nap: Camacha, Santana, Pico do Areiro         

Az egész napos kirándulás első megállója a Terreiro da Luta, mely kilátó és emlékhely is egyben, Szűz Mária szoborral. A nap folyamán látogatás Camacha faluban, majd a sziget második legmagasabb pontján, a Pico do Areiro-n állunk meg, ahol kényelmesen elfogyaszthatunk egy teát vagy kávét a kilátó teraszon. Akár szép idő van, akár felhős az idő, ez a pont kihagyhatatlan. A Ribeiro Frio Nemzeti Parkban rövid erdei sétát teszünk a „levada-k” mentén, ez egy könnyebb túra, de a végén azért jelentős számú lépcsővel lefelé. Ebéd a zsúpfedeles házairól ismert Santana-ban, a délutánt pedig a Portela kilátónál és a sziget keleti csücskénél, Ponta de Saou Laurenco-nál töltjük.

 

3. nap: Funchal

Reggeli után félnapos ismerkedés a sziget fővárosával. Első utunk a nyugalom egyik oázisába, a Botanikus Kertbe vezet, ahol fantasztikus virágszőnyegben, szubtrópusi növényekben, egzotikus madarakban, kaktuszgyűjteményben és nem utolsó sorban a kávézó teraszáról fantasztikus kilátásban gyönyörködhetünk. Ezután a városi piac forgatagában megkóstolhatjuk a sziget egyik fő gyümölcsét a maracuját, de ezen kívül számos egzotikus gyümölcsből, halfajtából, a kertészeti standokon pedig a sziget növényeiből válogathatunk. Látogatás az óvárosban található katedrálisban, majd a napi kirándulásunkat borkóstolóval zárjuk egy hangulatos borozóban. Délután szabad program.

 

Fakultatív programlehetőség: Este tipikus ’Espetada’ vacsora, folklórműsorral. A vacsora menüje bolo do caco, vagyis friss kenyér fűszeres, fokhagymás vajjal, hagymás paradicsomleves vagy káposztaleves, Espetada, vagyis grillezett marhahús friss fűszernövényekkel nyárson, salátával és desszert lesz. Madeira bor mellett vörös vagy fehérbor, víz, kávé és likőr jár a vacsorához, valamint helyi zene és táncbemutató. Részvételi díj: 19 000 Ft/fő.

 

4. nap: Szabadnap

Pihenés a szálloda medencéjénél, vagy az óceánparton.

 

5. nap: Camara de Lobos, Cabo Girao, Porto Moniz       

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk a sziget nyugati felébe. Utazás a hangulatos Camara de Lobos halászfalu érintésével, - ahol Churchill is szeretett festegetni, rajzolgatni- a Cabo Girao sziklához (mely 580 m magas függőleges sziklafal az óceánparton, Európában a legmagasabb). A modern kilátó üvegpadlós, aki rá mer lépni, megművelt földeket és érintetlen partszakaszt láthat. Porto Monizba érkezünk, mely a sziget északnyugati csücskében található, és nem csak panorámaútjáról híres, hanem az itt található fürdőzésre is alkalmas un. lávamedencéiről is. Ebéd a tengerparton, majd az idő függvényében lehetőség rövid fürdőzésre a medencékben (belépődíj fizetendő). Visszaúton gyönyörű hegyek között és a Paúl da Serra fennsíkon át érünk vissza Funchalba.

 

6. nap:  Szabadnap         

Pihenés a szálloda medencéjénél, vagy az óceánparton.

 

Fakultatív programlehetőség Porto Santo: Egész napos kirándulás a szomszédos Porto Santo szigetére, mely a madeiraiak kedvenc pihenőhelye. 2,5 órás hajóúttal jutunk át a szigetre, ahol aranysárga homokos tengerpart, hangulatos utcák, kellemes éttermek várják az idelátogatókat. Lehetőség lesz napozásra, fürdőzésre. Ebéd (az ár tartalmazza) után látogatás a Calheta-kilátónál, majd a Kolumbusz ház megtekintése. A felfedező a szigeten lakott több évig, mivel apósa a sziget kormányzója volt. Részvételi dj: 60 000 Ft/fő.

 

7. nap: Monte-hegy      

Reggeli után elindulunk a Funchal fölé magasodó Monte-hegyre. Első megállóként látogatást teszünk a Miasszonyunk templomban, ahol utolsó magyar királyunk, IV. Károly nyughelye is található. A templomtól az igazi madeirai csemegének számító tobogánnal tudunk a leggyorsabban lejönni (felár ellenében: 2 fő/tobogán/35 eur). Utána Curral das Freirasnál meggylikőr kóstoláson veszünk részt, miközben a panorámában gyönyörködhetünk. Délután szabad program.

                                                                                                                                                                                   

8. nap: hazautazás

Reggeli, majd a délelőtti órákban kijelentkezés a szállodából. Szabad program a transzfer indulásáig. Lehetőség van poggyászmegőrzésre a szállodában. Transzfer a repülőtérre, hazautazás a késő délutáni órákban, érkezés Budapestre az éjszaka folyamán.                                                                                                                                                

 

A programok sorrendje változhat.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Espetada est:
19000
Porto Santo sziget (ebéddel)
egész napos 60000

Részvételi díj 2 fő részére                                                   Ft/fő         létszám/fő        összesen Ft/2 fő

 

 

Utazási szolgáltatások díja kétágyas
szobában útlemondási biztosítással (1,4%)                         439 900             2               879 800

 

 

Repülőtéri illeték kb.                                                               50  000              2               100 000

 

 

Részvételi díj 2 fő részére                                                                                                    979 800

   

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 50 000 Ft/fő, szállás 7 éjszakára reggelivel, 1-1 ebéd az egész napos programok alatt, programok a leírás szerint belépőkkel, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: fakultatív programok, tobogánozás (helyszínen fizetendő 17,5 €/fő), szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 40 EUR/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár:  110 000 Ft/fő

fakultatív félpanzió a szállodában (7 vacsora): 95 000 Ft/fő

fakultatív programok (irodánkban előre fizethető, min. 10 fő):

Espetada est: 19 000 Ft/fő

Porto Santo sziget egész napos ebéddel 60 000 Ft/fő.

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 20 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni 

igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

   

Hasonló ajánlatok