A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Trópusi meseországok: Malajzia és Szingapúr II. - üdüléssel Langkawi szigetén

Malajzia, Penang-sziget, Penang
  • Szálláskategória: Hotel ****+
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás
Ezen körutazásunk Ázsia két csodaszép országát, a Magyarországon eddig érdemtelenül elhanyagolt Malajziát és Szingapúrt mutatja be. Mindkét országban a lakosság nagy részét 3 különböző nép teszi ki: malájok (muzulmánok), indiaiak (hinduk) és kínaiak (buddhisták vagy taoisták) élnek együtt békében. A körutazás egyik nagy élményét éppen a különböző népek, kultúrák, vallások megismerése jelenti.
Szingapúrról közismert, hogy a világ egyik legfejlettebb országa, a városállam pazar építészetével a világon csak nagyon kevés ország versenyezhet. Ugyanakkor Malajzia is óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt 40 évben, kiváló infrastruktúrával várja a turistákat.
Mindkét ország az egyenlítő közelében fekszik, ahol a táj, a falvak, a városok szépségét megsokszorozza a buja trópusi növényzet. A nappali csúcshőmérsékletek egész évben általában 30 és 35 fok között mozognak, ennél melegebb csak ritkán fordul elő.
 
Utazás:

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, egyszeri átszállással (érkezés Kuala Lumpurba, elutazás Szingapúrból). Malajziában és Szingapúrban légkondicionált autóbusszal, a 12. napon Langkawiról Szingapúrba repülőgéppel.

Szállás

12 éjszaka 4-5 csillagos (4 éjszaka 4 csillagos + 8 éjszaka 5 csillagos) szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szállodákhoz úszómedence is tartozik.

Ellátás

12 reggeli, valamint 9 főétkezés (ebéd vagy vacsora) a 3. naptól a 11. napig.
Megjegyzések:
1. A reggeli bőséges svédasztal a 9. és a 12. napok kivételével, amikor a hajó, illetve a repülőgép korai indulása miatt a szállodák csak reggeli hidegcsomagot tudnak biztosítani.
2. A 13. napon a fakultatív program tartalmazza a vacsorát, a 14. nap éjszakáján, az elutazás után pedig a repülőgépen szolgálnak fel meleg ételt. (Hasonlóképpen a többi hosszú repülőjáraton is biztosítanak meleg étkezést.) A 2. napon Melakában, a 12. napon pedig Szingapúrban az étkezés egyénileg könnyen megoldható.

 

1. nap:
Elutazás Budapestről egyszeri átszállással Malajziába.

2. nap: Melaka
Érkezés Kuala Lumpur szupermodern nemzetközi repülőterére helyi idő szerint a kora délutáni órákban. Utazás autóbusszal Melakába, szállás (1 éj).

3. nap: Melaka, Putrajaya
Melaka Malajzia legrégibb városa, fekvésének köszönhetően a középkor óta Délkelet-Ázsia egyik legfontosabb kereskedelmi központja. Már az európaiak megjelenése előtt a kínaiak, majd az arabok gyarmatosították, az 1500-as évektől pedig előbb a portugál, aztán a holland, végül az angol gyarmatbirodalom fontos városa volt. Mindegyik gyarmatosító rajta hagyta a nyomát a településen, nem csoda, hogy a számtalan szép épülettel, történelmi emlékkel rendelkező város az UNESCO világörökség részét képezi.
Városnézés, majd látogatás a Baba Nyonya Múzeumban, ahol betekintést nyerhetünk a városban élők évszázadokkal ezelőtti életmódjába.
Délután utazás Kuala Lumpurba, Malajzia fővárosába. Útközben városnézés Putrajayában, az ország új kormányzati központjában. Kuala Lumpur közelében épült fel az utóbbi két évtizedben ez a gyönyörűszép város. Putrajaya még a sokat látott nagy világutazókat is lenyűgözi modern palotáival, parkjaival, tavaival. A rózsaszín márványból épült Putra-mecset talán a leglátványosabbnak számít Délkelet-Ázsiában.
Szállás Kuala Lumpurban (3 éj).

4. nap: Kuala Lumpur
Az egész napot Kuala Lumpurban töltjük. Az autóbuszos városnézés során több hosszabb-rövidebb fotószünetet tartunk, például a Petronas tornyoknál (a világ legmagasabb ikertornyai), a Nemzeti Emlékműnél, a Függetlenség terén, a szépen felújított Jamek mecsetnél és a Királyi Palotánál. A nap folyamán látogatást teszünk a híres Madárparkban (a világ egyik legnagyobb madárparkja, ahol a trópusi madarakon kívül az egzotikus vegetációban is gyönyörködhetünk), valamint a Nemzeti Múzeumban (amely kiválóan bemutatja Malajzia történelmét és népeinek kultúráját). A kínai negyedben tett séta közben látjuk majd a színpompás hindu Sri Mariamman-templomot. A nap egyik csúcspontját jelenti a vacsora helyszíne: a forgó étterem a Kuala Lumpur toronyban, mely a világ egyik legmagasabb tévétornya (421 méter magas).

5. nap: Batu-barlangok, dzsungeltúra, Kuala Lumpur
Barangolás Kuala Lumpur környékén. Először a Batu-barlangokhoz látogatunk, ahol egy híres hindu szentély található. Ezt követően a malajziai dzsungellel ismerkedünk, lehetőség sétára, könnyű túrára, a fák lombkorona szintjével egy magasságban található sétaút kipróbálására.
Délután egy nagyszerű kézműves központot látogatunk meg Kuala Lumpur belvárosában, majd a nap hátralévő részében szabad program.

6. nap: Lata Iskandar vízesés, Cameron-hegység (Tanah Rata, pillangófarm, teaültetvények)
Utazás Kuala Lumpurtól észak felé előbb autópályán, majd kanyargós hegyi utakon a Cameron-hegységbe. Az út mentén néhány pici bennszülött falu is felbukkan. Pihenő a Lata Iskandar vízesésnél.
A Cameron-hegység 1500 méter magasan fekvő hangulatos üdülőhelyei egész évben ideális klímát biztosítanak, a nappali csúcshőmérsékletek szinte mindig 20 és 25 Celsius fok között vannak. Ismerkedés Tanah Ratával, a hegység fő üdülőhelyével, majd látogatás egy pillangófarmon, ahol sokféle egzotikus élőlényt mutatnak be. A nap csúcspontját egy gyönyörűszép teaültetvény meglátogatása jelenti, közben rövid ismerkedés a tea feldolgozási folyamatával.
Szállás a Cameron-hegység egy szép fekvésű szállodájában (1 éj).

7. nap: Sam Poh Tong barlangtemplom, Kuala Kangsar, Orangután-sziget, Penang
Utazás tovább észak felé. Leereszkedünk a Cameron-hegységből, majd Ipoh városa mellett megnézünk egy nagyon érdekes kínai buddhista barlangtemplomot (Sam Poh Tong). A templom épületegyütteséhez tartozó díszkert az egyik legszebb egész Malajziában.
Ezután Perak tartomány szultánjának székvárosával, Kuala Kangsarral ismerkedünk. Fotószünet az Ezeregyéjszaka meséire emlékeztető Ubudiah-mecsetnél, valamint a régi és az új szultáni palotánál.
Kora délután egy különleges helyet keresünk fel, az Orangután-szigetet, mely egy tavon található Bukit Merah városka közelében. Hajóval kelünk át a szigetre. Az orangután egy erősen veszélyeztetett állatfaj, az egész világon sokat küzdenek a faj fennmaradásáért. A szigeten létrehozott létesítmény is az orangutánok megmentését szolgálja. Természetes környezetben ismerkedhetünk meg ezekkel az intelligens állatokkal és életmódjukkal.
Megérkezés Penang szigetére a világ egyik leghosszabb hídján keresztül (13,5 km). Szállásunk Georgetown közelében lesz egy tengerparti szállodában (2 éj).
Figyelem: Penang szigete mentén a tenger vize nem elég tiszta ahhoz, hogy ideális legyen fürdésre, a turisták inkább a szállodák úszómedencéit részesítik előnyben.

8. nap: Penang, Georgetown
Városnézés Penang szigetének gyönyörű fővárosában, Georgetownban, melyet az angolok alapítottak, ma nagyrészt kínaiak lakják, és számtalan történelmi nevezetességének köszönhetően része az UNESCO világörökségnek. A legérdekesebb látnivalók a Wat Chaiya Mangkalaram thai templom (a világ egyik legnagyobb fekvő Buddha-szobrával), a kínai Khoo klán pazar temploma és székháza (ahol egy érdekes múzeum a klán történetét is bemutatja), a britek által épített Cornwallis erőd, valamint a tengerbe benyúló mólók mentén a vízre épült faházakból álló városnegyed (egy egészen különleges életforma).
Napközben megnézzük a közeli Kek Lok Si templomot is, a hegytetőn álló építmény a legjelentősebb és talán a leglátványosabb buddhista templomegyüttes Malajziában.

9. nap: Langkawi szigete
Búcsú Penang szigetétől, kompátkelés Langkawi szigetére, mely az Andamán-tengeri szigetcsoport gyöngyszeme, Malajzia legkedveltebb üdülőhelye. A gyönyörű trópusi paradicsom homokos tengerparttal, fürdésre alkalmas, tiszta vizű tengerrel, álomszép természeti környezettel rabul ejt minden látogatót. Megérkezés után a szobák elfoglalása az 5 csillagos szállodakomplexumban (3 éj). A nap hátralévő részében szabad program.

10. nap: Langkawi szigete
Ismerkedés a magasból Langkawi szigetével és a környező szigetvilággal. Utazás kabinos felvonóval a híres Mat Cincang hegy csúcsáig. Útközben lélegzetelállító panoráma tárul elénk (buja trópusi esőerdők, vízesések, a közel 100 szigettel telepöttyözött Andamán-tenger). A hegytetőn lehetőség kilátópontok felkeresésére, megcsodálhatjuk az acélhidat is, amely a Mat Cincangot köti össze a szomszédos hegycsúccsal. Az érdeklődők fel is mehetnek a hídhoz és sétálhatnak rajta. A felvonózás után látogatás a kb. 1000 krokodilnak otthont adó krokodilfarmon, a krokodil show megtekintése.
A félnapos kirándulás után szabad program, pihenés a trópusi tengerparton.

11. nap: Langkawi szigete
Szabad program, pihenés a trópusi tengerparton, fakultatív programlehetőségek. Langkawi számtalan érdekes és sokszínű kirándulási és szabadidős lehetőséget kínál (hajókirándulások, dzsungeltúrák, búvárkodás, vásárolgatás, városnézés stb.). A programok kiválasztásában idegenvezetőnk a helyszínen segítséget nyújt.

12. nap: Szingapúr
Reggel transzfer Langkawi repülőterére, elutazás Szingapúrba.
Megérkezést követően félnapos városnézés a szuperlatívuszok városában. Szingapúr nevezetességei közül nehéz egy-kettőt kiemelni, egyik csoda a másik után következik. Egy kis ízelítő: a városközpont csúcsmodern épületei, a Singapore Flyer (a világ legnagyobb óriáskereke), a gyönyörűen felújított kínai negyed, a botanikus kert felejthetetlen egzotikus vegetációja (legszebb része a Nemzeti Orchidea Kert) stb.
A közös programok után szabad program, lehetőség az Ázsiai Civilizációk Múzeumának megtekintésére, majd transzfer a városközponti szállodába (2 éj).

13. nap: Szingapúr
Délelőtt pihenés a szállodában, illetve annak úszómedencéjénél, vagy pedig részvétel az idegenvezetőnk által szervezett kiránduláson a híres szingapúri állatkertben.
Délután a szingapúri városnézés folytatása: a Raffles Hotel (Ázsia egyik legpatinásabb szállodája), a hangulatos indiai és maláj negyed, panoráma a Marina Bay Sands Hotel tetejéről (3 felhőkarcoló tetejét egy hajót formázó óriási terasz fogja át), a történelmi épületek a brit gyarmatosítás időszakából, a Singapore folyó menti gyönyörű házsorok, a Merlion szobra (Szingapúr oroszlánfejű és haltestű jelképe) stb.
Fakultatív program: Vacsora egy helyi étteremben, majd a Marina Bay Sands Hotel látványos, zenés-lézeres fényshow-jának megtekintése következik. A programunk zárásaként 20-25 perces hajózás a Singapore folyón. Visszaérkezés a szállodába este tíz óra körül.
A fakultatív program ára: 37.000 Ft – egyszerűbb büfévacsorával.

14. nap: Szingapúr
Délelőtt pihenés a szállodában, illetve annak úszómedencéjénél, vagy pedig szabadidő a bevásárlóközpontok utcájában, az Orchard Roadon (több mint 20 hatalmas pláza/bevásárlóközpont van egymás mellett).
A délután nagy részét Sentosa szigetén tölti a csoport. Közvetlenül a fősziget mellett található ez a kisebb sziget, ahova kabinos drótkötélpályán jutunk át. Sentosán tucatnyi, a turistákat tömegesen vonzó attrakció épült. A drótkötélpálya kabinjaiból megcsodáljuk a környék pazar panorámáját, majd közösen megnézzük a „SEA Aquarium” nevű óceanáriumot (a világ egyik legnagyobb akváriuma varázslatos tengeri élővilággal). Lehetőség további nevezetességek megtekintésére, a programok kiválasztásában az idegenvezető a helyszínen segítséget nyújt (pl. kabinos felvonózás a sziget felett, Madame Tussauds panoptikum, „Images of Singapore” múzeum stb. Ez utóbbi rendkívül látványos formában meséli el Szingapúr történelmét.)
Sentosa szigete után kora este visszautazás a belvárosba, rövid szabad program, illetve zuhanyozási lehetőség a szállodában. Útban a reptér felé a városállam egyik különleges attrakciójának, a „Gardens by the Bay” nevű parknak a megtekintésével búcsúzunk Szingapúrtól. A parkban található, 18-50 m magas mesterséges óriásfák este színesen világítanak, lombkoronájukat „égi sétaút” köti össze, ahonnan lenyűgöző a kivilágított város látványa.
Késő este transzfer a repülőtérre, éjfél után elutazás Szingapúrból egyszeri átszállással Budapestre.

15. nap:
Érkezés Ferihegyre a kora délutáni órákban (az előzetes menetrend szerint).

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
13. nap Fakultatív program:
37000
Időpontok -Teljes részvételi díjak

2023. nov. 6-20.  1.007.000 Ft + 189.000 Ft (reptéri ill.) = 1.196.000 Ft  
2023. nov. 13-27.  1.007.000 Ft + 189.000 Ft (reptéri ill.) = 1.196.000 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve a Langkawi – Szingapúr járatot is) a hosszú járatokon 30 kg-os (a belső járaton 25 kg-os) feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a 12 éjszakai szállást, 12 reggelit, 9 főétkezést (ebéd vagy vacsora), az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét a budapesti indulástól a budapesti érkezésig, a helyi idegenvezetéseket, a transzfereket, a helyi autóbuszos közlekedést, a hajójegyet Langkawi szigetére és vissza, a felsorolt programokat, valamint a programleírás szerinti belépődíjakat Malajziában, de nem tartalmazza a szingapúri belépődíjakat. 

A helyszínen borravalót illik adni a gépkocsivezetőknek és a helyi idegenvezetőknek (természetesen csak akkor, ha elégedettek a munkájukkal). Utasonként összesen kb. 30 dollárra kell számítani. 

Egyágyas felár: 352.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap 



A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok